dsici Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Yenilik olarak Rise of Nations'ın getirdikleri şahanedir mesela. Devamı gelmedi ama player base dandik çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 RTS'de luck olmasın diyen adam da bence kötü oyuncudur/komutandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Viktor said: ha sc2 competitive skill based ek RTS, age of empiresd competitive bişi yoktu, DoW da CoH da hiçbirzaman starcraft duzeyine gelemedi bugun universitelerde karar alma teknikleri konusunda lecturelara konu olabilen tek oyun sc2, yetenek, refleks ve cabuk dusunme gerektiyor, ciddi antreman gerektiriyor ki sc2 dışında esport cok reroro geliyor artık su anda bile bu forumunda neredyese tamamı dahil player base in %90ı mevcut mekaniklere tam hakim olabilmeyi beceremiyorken yeni mekanik ne getiricekti acıba? işci spamla kaynak somur en guclu unıteden zıbılyon tane bas, rakıbın base e sag tıkla kazan mantıgından oteye gidemiyordu tur sc olmasa hani once bi mevcut olan oyunu tam potansıyelınde hakkını vererek oynayın competıtıve duzeyde, sonra baydı yenı bısıler gelsın dersiniz Forumda SC yi öv. İplenmeyince üst üste 3 kere daha öv. Check SC yi öyle öv ki "ders olarak anlatıyorlar olm" a getir. Check SC yi övmeyenlere yetersiz de, bunu de, hemen de. Check Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 arcane said: ben swtorda pvp dışında birşey yapmadım. buyur anlat. ;) online oyun hayatımda utanç duyduğum tek şey dota. bu kadar kirli çamaşırım :) sen warcraft geçmişini anlatsana? hani towerları diktin steam tank bastın sonra ne biçim oyun bu dediydin. objektif adamsın harbiden... arcane said: bioware fanboilar WoW killer olacağına inanmıştı. öyle olmadığını anlayınca hazmedemeyip hakettiğinden fazla yerdiler. bir daha da beli doğrulamadı. özeti bu. oyunu inceleme namına detaya inerdim ama mass effectin başkanları ve WoW'a her expansionda geri dönenlerin mesajları arasında kaybolur sdfsdf. 18 saat önceki mesajın bu, tribünlere oynama, merle'lük yapma hiç. seni de benle beraber arenaya koyar bu woodbury. Viktor said: upkeep konusundaki QQ yu unuttun, NEDEN UNITE SAYIM ARTTIKCA KAYNAK GELIRIM AZALIYOR?????? bir de "bu oyunun armor sistemi bok gibi" dedim, expansion'da baştan aşağı değiştirip dediğim gibi yaptılar. beni 2 yıl geriden takip ediyor biliz ehueh Viktor said: ha sc2 competitive skill based ek RTS, age of empiresd competitive bişi yoktu, DoW da CoH da hiçbirzaman starcraft duzeyine gelemedi bugun universitelerde karar alma teknikleri konusunda lecturelara konu olabilen tek oyun sc2, yetenek, refleks ve cabuk dusunme gerektiyor, ciddi antreman gerektiriyor ki sc2 dışında esport cok reroro geliyor artık su anda bile bu forumunda neredyese tamamı dahil player base in %90ı mevcut mekaniklere tam hakim olabilmeyi beceremiyorken yeni mekanik ne getiricekti acıba? işci spamla kaynak somur en guclu unıteden zıbılyon tane bas, rakıbın base e sag tıkla kazan mantıgından oteye gidemiyordu tur sc olmasa hani once bi mevcut olan oyunu tam potansıyelınde hakkını vererek oynayın competıtıve duzeyde, sonra baydı yenı bısıler gelsın dersiniz kesin olarak tek gerektirdiği parmak hızı, yoksa düşünülemeyecek, akıl edilemeyecek bir olay yok oyunda. stratejinin değil parmağın öne çıktığı oyuna rts bile demek güç aslında. mevcut mekaniklere hakim olunamayan bir durum yok, oyunun sistemi külüstür olduğundan ünitelere en iyi babysitting yapan kazanıyor. bu sistemi geliştirebilirlerdi ama o zaman da tamamen bunun üzerine kurulu olan köktenci camiası çıldırırdı. "işçi spam, kaynak sömür, tier1'den 100 tane bas yürü" olayını yaşatmaya devam eden zaten bilizort, başka yapan kalmamıştı artık. vasat ve tükenmiş, keyifsiz hale gelmiş bir oyunu neden oynayalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 aslinda işi tam olarak apm'ye bağlamamak lazım sam. çünkü eğer pro değilsen (tamam nada 400 apm oynuyordu haha) 100-150 apm normal bir hız zaten,herşeyi yerli yerinde yapmana kafi. ama sonuçta bu strateji oyunu,aldığın kararlı oyuna dökmenin tek yolu apm zaten.ama sadece apm değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 pro olmayan, 'normal' bir insandan 150apm beklenmesi bence normal değil bir strateji oyunu için rt bile olsa. sn'de 3 ekşın street fighter kıvamında bir oyunda beklenebilir de burada böyle bir gereksinim varsa yanlış olan bir durum sözkonusu demek zaten. neyse ya, bunları bölümünde konuştum vaktinde, bir yere varacak bir konu değil burada tartışılınca. seveni zaten fikir değiştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 sam sc2 competitive scene ile ilgili zerre bikgin olmadan konusuyorsun, yapma bari şunu ben oyandıgım halde ahkam kesemıyorum o sevıyedeki oyunalr için, her an gelıp duzeltebılırler cunkı tier 1 unıtelerden 100 tane yapıp kazanabilen adam bronze da filandır anca lol, hard AI a bile sokmuyor o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 ya vik sen yapma, "BAKIN TURNUVA FİNALİ OFF NE BİÇİM TAKTİK YAPTI" denen maçları izledim, gayet dümdüz oynanıyor spiker brezilyalı gibi çoşup kendinden geçerken. öyle görülmedik, bilinmedik bişi yok yani. "vaaay adam nasıl akıl etti" dedirten bişi de yok. TIKTITKTITKTITKTITKTITKTIK birimlerini ileri geri dövüştürüp kaçırıyorlar ki orada kim daha hızlı micro yönetiyorda bitiyor. da dediğim gibi neyse yani, seveninden soğutacak halim yok, arzum da yok. Allah sevenine bağışlasın. yeter ki "gelmiş geçmişşşşş ennnn iyiiiiiii" filan iddialarına bir son verin heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Abi sen şu oyun SC'den daha iyi diye bir oyun gösterebilir misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 sam sana cok basit gelio o ileri geri yapmalarıda herif micro ile macroyu aynı anda yapabiliyor, aynı anda harıtanın 3-4 yerınde iş yapıyor prolar ki apm de ordan gelıyor sc2 derınlıgıne en yaklasan oyunlar kaynak veya basebuıldungı bırakıp oyuncunun elıne hazır bırımlerı verıp "al çarpıştır" dıyenler, C&C bile denedi bunu so nrezıl oyununda, olmuyor işte blizz dışında yapamıyor kımse, 3 farklı ırkı balanced tutabılme maharetıde dahıl buna kı hala mirrored ırklar kullanılıyor bole endustride, şaka gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keldron Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 E adam doğru söylemiş,adamların parmaklarını senden iyi kullanması oyunun kötü olduğu manasına gelmez ki.Rts ler tabii ki apm üzerine kurulu olacak,yoksa turn based oynarsın zaten.Age of empires gibi herkes hun alıp t1 rush cok iyi diyorsanız zaten haksızsınız. Ha oyunları single game,senaryo üzerinden falan değerlendiriyorsanız ona saygı duyucaz tabi;ama warcraft,starcraft serisi falan e sport rts konusunu baya geliştirdi. Şu dönem dandik oyun cıkartıp üstüne dlc üstüne dlc açgözlülüğü haricinde bi sıkıntı görmüyorum.Hele ki kickstarter ile oyun yapımcıları daha özgürken umarım bu furya patlamaz çünkü iyi dönütler alırsa oyuncular bence bu şekilde daha cok kaliteli oyun görücez da 2 yerine falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Viktor said: sam sana cok basit gelio o ileri geri yapmalarıda herif micro ile macroyu aynı anda yapabiliyor, aynı anda harıtanın 3-4 yerınde iş yapıyor prolar ki apm de ordan gelıyor Onu yapmanın yetenek olduğuna şüphe yok da, pek stratejiyle alakası olmayan bir yetenek. Arayüzü kullanma yeteneği. SC'yi rtslerin zirvesi olarak görenlerin istediği de bu. Hatta sırf apmcileri tatmin etmek için, SC2'deki her ırka apmye dayalı yetenekler eklediler. Queen larvaları çoğaltıyor veya creep yayıyor, Protoss binalarının üretim hızını arttırıyor vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 reampage said: Abi sen şu oyun SC'den daha iyi diye bir oyun gösterebilir misin ? gösteririm de burada kabul görmez, 10 yıl önce bile baygınlık gelmişti bu konudan. zaten bu forum yüzünden vaktinde sevdiğim oyundan zamanla tiksinir hale geldim. Viktor said: sam sana cok basit gelio o ileri geri yapmalarıda herif micro ile macroyu aynı anda yapabiliyor, aynı anda harıtanın 3-4 yerınde iş yapıyor prolar ki apm de ordan gelıyor sc2 derınlıgıne en yaklasan oyunlar kaynak veya basebuıldungı bırakıp oyuncunun elıne hazır bırımlerı verıp "al çarpıştır" dıyenler, C&C bile denedi bunu so nrezıl oyununda, olmuyor işte blizz dışında yapamıyor kımse, 3 farklı ırkı balanced tutabılme maharetıde dahıl buna kı hala mirrored ırklar kullanılıyor bole endustride, şaka gibi ya strateji kısmı hafif kalıyor işin, sadece strateji kısmını ele alınca zaten oyunda da böyle bu kadar göklere çıkarılacak bir sistem yok. mekanikler aynı bilinen mekanikler. öncesinde de yapıldı, sonrasında da yapıldı. farklı ırk olayı da aynı şekilde. binasız, kaynak toplamasız oyunlar zaten daha iyi becerdi micro ve taktik üzerine yoğunlaştıkları için, böyle iki arada bir derede, odağı bozuk kalmadılar ki seyretmesi de çok daha keyifli oldu. neyse ben sc2 veya rts nedir, ne olmalıdır konusunu burada artık tartışmak istemiyorum şahsen. tartıştım da seveniyle cidden bir sonuca ulaşılamayan, verimsiz bir tartışma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 strateji bi yerden sonra her turlu ezbere donuyo. sunu yapti bunu yap, ona dondu buna cevir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 bu arada scde tier olarak düşünmeyin. marine ile carrier counterlarsınız sorun değil. nasil yaptığınız>ne yaptığınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 patide ne zaman pc gaming çöktü, tüm firmalar kanser derken valve için bok kondurulmuyor ya işte bende bunu anlamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Sam said: reampage said: Abi sen şu oyun SC'den daha iyi diye bir oyun gösterebilir misin ? gösteririm de burada kabul görmez, 10 yıl önce bile baygınlık gelmişti bu konudan. gösteremedi.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 arcane said: Sam said: reampage said: Abi sen şu oyun SC'den daha iyi diye bir oyun gösterebilir misin ? gösteririm de burada kabul görmez, 10 yıl önce bile baygınlık gelmişti bu konudan. gösteremedi.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 apm muhabbetini bayagi lame ya. sirf apm olsun diye ayni lokasyona 8 kere mouse click yapan insanlar, su dunyadaki en samimiyetsiz buldugum insan tipi fsjdkfjsdf. ya bu arada competitive'den kastiniz nedir ben bunu anlamis degilim. denge unsurunun iyi saglanmis olmasi mi, yoksa bir suru insanin multi oynamasi mi? e-sport yapilabiliyor olmasi mi? kelimenin default anlamiysa, bahsedilen diger klasik rts'ler de gayet competitive bence. mass unit basilan oyunlarin cogu taktik bakimindan birbirine benziyor zaten. warcraft biraz farkli onlardan, ki favorimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Viktor said: sam sana cok basit gelio o ileri geri yapmalarıda herif micro ile macroyu aynı anda yapabiliyor, aynı anda harıtanın 3-4 yerınde iş yapıyor prolar ki apm de ordan gelıyor sc2 derınlıgıne en yaklasan oyunlar kaynak veya basebuıldungı bırakıp oyuncunun elıne hazır bırımlerı verıp "al çarpıştır" dıyenler, C&C bile denedi bunu so nrezıl oyununda, olmuyor işte blizz dışında yapamıyor kımse, 3 farklı ırkı balanced tutabılme maharetıde dahıl buna kı hala mirrored ırklar kullanılıyor bole endustride, şaka gibi Sam hala Skyrim begenip SC'ye laf atsın. LE ARROW IN THE KNEE HARR HARR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Ve bilmiyor yani. Hiçbir fikri yok starcraft hakkında. Ben oynuyorum 2 yıl oldu galiba, benim bile bir fikrim yok meta game'i hakkında ama adam oyunu yerecek kadar çözmüş, helal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 viktor'un 400 saat skyrim recorded var ve sc2 seviyor, ona napacaz? beğenmeyip eleştirdiğim birşeyi neden 2 yıldan fazla oynayayım? şu konularda fix iki tane laf var tekrarlanan, 10 yıldır: a: oynadım beğenmedim b: beğenmediysen neden oynadın? a: oynamadım beğenmedim b: oynamadan eleştiremezsin bu mantık safsatalarının birer batak olduğunu farkedin artık arkadaşlar, lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Victor default skyrim oynayamıyor ki, adam oyunda milyonlarca modla oynanabilir hale getirebiliyor anca. viktor anlamadıgı şeyi eleştirmiyor, SC2 sevse SC2 oynar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 said: a: oynadım beğenmedim b: beğenmediysen neden oynadın? Bu önerme baya malca. Bir oyunu oynamadan ne begenebilirsin ne eleştirebilirsin tam olarak. Oynayana kadar en büyük argümanın "Beni çekmedi" olabilir. Fallacy'lere dikkat çocuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Sam said: viktor'un 400 saat skyrim recorded var ve sc2 seviyor, ona napacaz? beğenmeyip eleştirdiğim birşeyi neden 2 yıldan fazla oynayayım? şu konularda fix iki tane laf var tekrarlanan, 10 yıldır: a: oynadım beğenmedim b: beğenmediysen neden oynadın? a: oynamadım beğenmedim b: oynamadan eleştiremezsin a: oynadım beğenmedim b: daha iyisini sen yapta gorelim bu mantık safsatalarının birer batak olduğunu farkedin artık arkadaşlar, lütfen. :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar