Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iade faturası bilen var mı

j_bLiND

Öne çıkan mesajlar

buradan yardım isteyebiliyorumdur inşallah (:D
2011 senesinde vatandan ben sistem toplamıştım. fakat isme değil de şirket adına kesildi fatura. servise verdim aynı karttan ellerinde de olmadığından iade yapabilmeleri için benden iade faturası istiyorlar.
ama şirket kayıtlarına faturayı işlemediğimiz için de iade faturası götüremiyorum ben bunlara. ekran kartım araya kaynadı yani. yapılacak hiç mi bi şey yok?
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca fatura aslı sizde ise np galba;

İade faturası, yasal koşullara uygun olarak bastırılmış faturanın görünür bir yerine 'iade faturasıdır' ibaresi yazılarak düzenlenir.

İade faturası, müşteri tarafından alınan malın satıcıya iadesinin ispatı dolayısıyla düzenlendiğinden, bu fatura sadece müşteri tarafından, satıcıya hitaben düzenlenebilir.

İade faturası ile iade edilen malın birim bedeli, satıcı tarafından kesilen ilk faturadaki bedelin aynısı olmalıdır. İade edilen malın farklı bir bedelle iadesi söz konusu olamaz. Diğer bir anlatımla, müşteri iade ettiği mal üzerinden kar ederek iade faturası kesemez.

İade edilen mal, satıcı tarafından müşteriye satılan mal miktarından fazla olamaz. Diğer bir anlatımla iade edilen malın alınan maldan fazla olabilmesi olanaksız olduğuna göre, iade faturasında gösterilen mal miktarının da alınan mal miktarından fazla olması düşünülemez. Ancak alınan malın aynen iadesi söz konusu ise iade faturasında alınan mal miktarının tamamının olması kaçınılmazdır. Bu durumda iade faturası satıcının müşteriye kestiği ilk faturanın içeriği (faturanın açıklaması ve tutar) açısından aynısı olacaktır.

İade faturasının açık ya da kapalı kesilmesi durumu satıcı ile müşteri arasındaki ticari ilişkiye bağlıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şirkete girdiğin zaman anca iade faturası olur. sunu yapabilirsin eger faturayı girmediyseniz faturayı bugun girersiniz fatura kayboldu yeni bulduk gbi bi durum var sanırsam. Bi araştırın girip çıkış yapıcaksınız işte.

Aynı ürünü aynı fiyatla satış yapıcaksınız üstüne lle iade faturasıdır yazıcaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

faturayı girmeme sebebi abimin patronunun kartıyla aldık vatanbilgisayara kurumsal üyeymiş mi ne onun için. benim de datura işleme gerektiği bilgisi yakın zamana kadar yoktu. olsaydı ben verirdim kayda geçirtirdim.
faturanın aslı bende. hatta daha önce bi kere değişmişti değişim faturam da var elimde.
Sosyal ağlarda paylaş

j_bLiND said:

2011 senesinde vatandan ben sistem toplamıştım. fakat isme değil de şirket adına kesildi fatura. servise verdim aynı karttan ellerinde de olmadığından iade yapabilmeleri için benden iade faturası istiyorlar.
ama şirket kayıtlarına faturayı işlemediğimiz için de iade faturası götüremiyorum ben bunlara. ekran kartım araya kaynadı yani. yapılacak hiç mi bi şey yok?

vatan faturayı tekrar basabiliyor yani kimin aldığını kimin adına aldığını görebiliyorlar, üzerine alınan kişi ya da üzerine alınan şirketin yetkili bir abisiyle çözebilirsiniz gayet.

or else ggnormk.
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

j_bLiND said:

vatan faturayı tekrar basabiliyor yani kimin aldığını kimin adına aldığını görebiliyorlar, üzerine alınan kişi ya da üzerine alınan şirketin yetkili bir abisiyle çözebilirsiniz gayet.

or else ggnormk.

Eheh, defalarca mail ve telefon görüşmesinin ardından 3 ayda 1 fatura mailleyemediler bana eeeeh severim dedim vazgeçtim,vatandan kimseye alışveriş yaptırtmıyorum artık
çok leşler.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Abi şirkete girdiğin zaman anca iade faturası olur. sunu yapabilirsin eger faturayı girmediyseniz faturayı bugun girersiniz fatura kayboldu yeni bulduk gbi bi durum var sanırsam. Bi araştırın girip çıkış yapıcaksınız işte.

Aynı ürünü aynı fiyatla satış yapıcaksınız üstüne lle iade faturasıdır yazıcaksınız.
2011 yılının faturası 2013 yılına giremezsin ilgili yılın gideri ilgili yılda girilmelidir.Alış futarasını bul gider pusulası ile giriş yapsınlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...