Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zotac 680 ve darboğaz

Wyand

Öne çıkan mesajlar

ddr2 4gb ram, q9450 cpulu bir sistemim var. ekran kartı 550ti.
battlefield 3 olsun veya son dönem çıkan oyunlarda performans sorunları gözlemlemeye başladım.

bu sisteme zotac gtx 680 kart alsam mevcut bellek ve işlemci ile gözle görülüş artışı yakalayabilir miyim? ddr2 ram almak da istemiyorum 200 lira verip 4gb'a. saçmalık. darboğaz olayı yaşarsın o paraya değmez alacağın upgrade diyorsanız da intelin haswell işlemcilerini beklemek var aklımda.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyedeki fiyatıyla GTX660Tİ 700TL fiyat performans oranı berbat bi kart, direk 680 çok daha alınası bence, HD7850 350 tl fiyatıyla halen lider benim gözümde, en azından giriş seviyesi oyun sistemi için mükemmel tercih (tu).

darboğaz konusunda yorum yapamıycam ama şu fps farklarına bi bakın yahu biri 500tl diğeri 700tl
GTX660 vs GTX660Tİ
Sosyal ağlarda paylaş

Wyand said:

ya bu hasswel icin ylı sonu diyolar.
öyleyse beklemem, gider i7li, 680gtxli bi sistem yaparm net.
sadece kasa olarak 4kya bi konfig yapın baklalım ne çıkıyor?

HD7850 yıl sonuna kadar yeter en azından bi kaç extreme oyun hariç onlarıda ultra 8xAA 16xAF değilde high 4xAF 4xAA da oynarsın olmazmı ? 8-)

bendede GTX550 var yılın son çeyreğini bekliyorum sistem upgrade için, sabırlı değilsen parada bolsa o zaman şu sistem iyi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de ASUS P5K-SE üzerinde 4 GB DDR2 RAM ve GTX670 var. Cidden bu şekilde verim alınmıyor. 3DMark testlerimi aynı ekran kartının yeni kasalardaki değerleriyle karşılaştırıyorum. Mesela bir i5 3570K işlemcili, PCIe 3.0 destekli anakartlı sistem ile karşılaştırınca benim 3DMark puanım onlarınkinin 1/3'ü çıkıyor. Aynı şey oyun performansları için de geçerli. Normalde Battlefield 3'ü Ultra ayarlarda 1080p oynatabilecek ekran kartımla 1280x1024 çözünürlükte High'da oynayabiliyorum. Yakın bir zamanda komple sistemi yenileyeceğim diye şimdilik idare ederim dedim. Taaa 2007'den kalma 8600GT'im vardı. Ona göre uçtu tabi ekran kartı ancak GTX680 ile randıman sağlamak için yeni kasa toplaman şart. Anakartının PCIe 1.0 destekli olduğunu düşünüyorum, GTX680'in PCI 3.0 destekli olduğunu düşünürsek sırf ondan dolayı büyük kaybın olur.
Sosyal ağlarda paylaş

işlemci i5 [email protected] ile 7970 kullanıyorum darboğaz fln olmuyor. i7'lere bayılmaya gerek yok pek. 100 TL'de orta halli 8gb ram al fazlasına gerek yok. en kasıntı oyunda 5 küsür kullanımın üstüne çıkmadı. anakart msi z77a g43 250 lira flndır her şeyiyle yetiyor.

kartı iyi al bu orta seviye donanım ile bile uçuyor. bırak 4000'i 2500 e kapatırsın. 250 liraya sandisk fln 120gb ssd taktın mı canavar oluyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

işlemci i5 [email protected] ile 7970 kullanıyorum darboğaz fln olmuyor. i7'lere bayılmaya gerek yok pek. 100 TL'de orta halli 8gb ram al fazlasına gerek yok.
Arkadaşa katılıyorum. Oyun için alıyorsan, 2500K'nın Ivy Bridge eşdeğeri olan i5 3570K öneririm. Temizinden bir GSKILL Ripjaws 2x4 GB 1600MHz RAM, ve bunlara uyumlu bir anakart... İleride SLI yaparım diyorsan PCIe slotlarının ikisinin de 3.0 olmasına dikkat et. Biraz iyi olsun diyorsan ASUS Sabertooth Z77 var. Şuan Vatan'da %30 indirim ile i5 3570K 450TL, Sabertooth 510 TL, GSKILL RAM 140 TL =1100TL. Kasa Cooler Master HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W(USB 3.0 olanlar advanced oluyor) 345 TL(Güç kaynağı dahil.). Ekran kartı Zotac GTX680 diyorsan 990 TL. 1TB 7200RPM 64MB Önbellekli Seagete HDD 140 TL, 128 GB OCZ Vertex 4 SSD 285 TL. Monitör alacak mısın bilmiyorum. Ekran hariç toplam = 2865 TL.

Ha yok bu çok diyorsan anakartını normal bir 1155 socket anakart alırsın(tek PCIe 3.0 slotlu), ekran kartını GTX 670 alabilirsin, SSD'den vazgeçersin. 2000 TL civarına mal edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

Silphatos said:

hala 4850 kullanıyorum ve mutluyum (yalan)

Valla aslında AAA sınıf grafik yapalım satalım ekran kartları satsın sınıfında oyun oynamıcaksan idare eder ya, kickstarterlar indieler, felan.

100 fps csgo oynuyorum onun dışında spleri 20-30 daoynasam fark etmiyor zaten daha 1-2 yıl götürür beni asdf

ha son dönem crysis 3'ü açmayarak üzdü, daha doğrusu böyle dx11 gerektiren oyunlar çoğalırsa üzecek. crysisler anaokullunun yazdığı kusmuk senaryolu bi grafik motoru tech demosunu olduğundan zaten oynamayacaktım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...