Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mazlum Aksu

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Konusu acilmamis ilginc belki medyada cok yer bulmamis olabilir. valla acikasi daha once mazlum aksu kimdir bilmiyorum, emek partisindenmis. nasil gorusleri var, herhangi bir orgutle bir ilgisi var mi yok mu hic bir fikrim yok, umrumda da degil pek. bu konuda tartisilmasi gereken bu degil. bu konusda tartisilmasi gereken herhangi bir orgute isledigi cinayetleri ortbas edebilecek kadar guc ve yetki vermenin sonuclari nedir onu tartismak lazim. ozellikle mesele polis, asker gibi vatandasi ve ulkeyi korumasi gereken kurumlar oldugu zaman.

G-3 tufegi ile kendini sakagindan vurarak intihar ettigi iddia ediliyor butun taniklar da %100 birebir ayni ifadeyi veriyor heh

http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/144836-mazlum-aksu-nun-intihar-denilen-olumundeki-supheler

said:
“Olayı ilk gören asker 24 gün izinde”

“Mazlum sağ elini kullanan birisiydi ama G-3 gibi 6 kiloluk ve 1 metrelik bir silahla sol şakağından vuruluyor.

“Karakoldaki görüştüğümüz tüm asker ve komutanlara olayın ne zaman olduğunu sorduğumuzda ‘19.05’te oldu’ dediler. Hepsinin aynı saat ve dakikayı belirtmesi şüpheyi arttırıyor. Örneğin saat yedi civarı ya da yediyi geçiyordu diyebilirlerdi.

“Tüm asker ve komutanlarla görüşmemize rağmen Mazlum’un en yakın iki arkadaşı ile görüştürülmedik.

“Askerlerin tümü, Mazlum’un üç gün durgunlaştığını, hiç kimseyle sorununu paylaşmadığını belirtmiştir. Bir asker –ki, bu en yakın arkadaşı olduğunu belirten asker- ‘Dört saat uğraştım ancak sorununu anlatmadı’ dedi.

“Karakol komutanına ne gibi sorunları var diye sorduğumuzda ise, ‘Kız meselesinden bahsetti ancak önemli değil dedi’ gibi çok muğlak ve kesinlik ifade etmeyen şeyler söylemesi dikkat çekiciydi.

“Karakol komutanı Mazlum’un kendisine sorunlarını açtığını, kendisiyle son günlerde devamlı suretle konuştuğunu, dertleştiğini iddia etmesi başlı başına çelişkidir. En yakın arkadaşlarından biri dört saat konuşmasına rağmen hiçbir sorununu açmayan biri, neden bazı sorunlar yaşadığı belirtilen komutana derdini açıklasın ki?

“Olay yerine ilk gelip gördüğü iddia edilen kişi, bu kadar önemli bir konuda ifadesi alınmadan 24 gün izne çıkartılmıştır. Olayla ilk temas durumunda olan, bilgisi olan ve gördüğü iddia edilen biri ifade için çağrılmıyor.

“Askerlerden ilk gören kişi her nasılsa kurşunu nereden yediğini görmüş (hangi kısımdan yaralandığını net olarak tarif etti) ancak bırakalım silahın pozisyonunu, silahın nerede olduğunu görmediğini belirtmiştir. G-3 gibi gözden kaçması mümkün olmayan silahı görmemek mümkün müdür?

“İlk askerler içeri girdiğinde ‘nasıl oldu’ diye sorulunca ağlamaları, ikinci asker grubunun ise hazır ol vaziyetinde durmaları, tarafımızdan ikaza rağmen hazır ol vaziyetlerini bozmamaları dikkat çekiciydi." (EKN)
Sosyal ağlarda paylaş

Gercekten dogru mudur bilmiyorum arastirmadim ama surda da ilginc bir rakam var

said:
Ağabey Mecnun Aksu, "Mazlum, Kürt genciydi. Biz kardeşimizin kesinlikle intihar ettiğini düşünmüyoruz. Son 1 yıldır 42 asker şüpheli bir şekilde ölmüş. Bunlardan 39'u Kürt, 1'i de Ermeni.

gerci supheli olumle neyi kast ediyor onu bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bu konusda tartisilmasi gereken herhangi bir orgute isledigi cinayetleri ortbas edebilecek kadar guc ve yetki vermenin sonuclari nedir onu tartismak lazim. ozellikle mesele polis, asker gibi vatandasi ve ulkeyi korumasi gereken kurumlar oldugu zaman.

asker ve polis bu ülkede her zaman bu güce sahipti.

ha asker cumhuriyeti son 10 yılda bayrağı polis cumhuriyetine resmen devretti. peki durum ne ölçüde değişti !?
ölçemediğimiz hiç birşeyi tartışamayacağımızdan bu soru da cvpsız benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

İntihar mı cinayet mi bilemem ama G3 ile intihar eden bi ton insan var. Bir tabureye oturursunur, silahı bacaklarınızın arasında yere koyarsınır, ister çenenize ister ağzınıza sokup tetiğe de bir elin başparmağı ile bastırırsınız.
Tabii ki intihar kolay bir şey değil, insan bir sabah kalkıp intihar etmez, son zamanlarında içinde olduğu buhranı hissettirir...
Sosyal ağlarda paylaş

loop said:

İntihar mı cinayet mi bilemem ama G3 ile intihar eden bi ton insan var. Bir tabureye oturursunur, silahı bacaklarınızın arasında yere koyarsınır, ister çenenize ister ağzınıza sokup tetiğe de bir elin başparmağı ile bastırırsınız.
Tabii ki intihar kolay bir şey değil, insan bir sabah kalkıp intihar etmez, son zamanlarında içinde olduğu buhranı hissettirir...

su meseleye biraz internetten bakinayim dedim ingilizce anahatar kelimeler ile. g3 ile intihar eden bir kac turk asker ve konu uzerine yazilmis bir tibbi makale bulabildim heh. yine de g3 ile intihar edebilecegin varsa bile sinirli pozisyon vardir gerekli analizlerle durumun ne oldugu anlasilabilir ama turkiye malesef onlarca adam tarafindan tecavuza ugrayan cocuklara pskilojisi bozulmamistir raporu verilen bir ulke o yuzden hic bir boka guvenemiyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada asker bir gençin intaar etmesi için en mükemmel ortam.

Eline silah veriyolar.
Evinden uzaksın.
Ergenlikten yeni çıkmıssın.
İstemediğin bi yerdesin.
İstemediğin insanlarlasın.
Ve zorla tutuluyorsun. Bildiğin hapsin diğer adı.
Hele bide doğudaysan sürekli bir stres var üstünde. Doğal değil mi intaar oranlarının çok yüksek olması.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar askerden kaçmasın diye psikolojik sorunları olanları da mümkün olduğunca askerde tutmaya çalışıyorlar. Tabi yoksa herkes deli taklidi yapar, hoş şu anda bile yapıyorlar ya.

İşin saçma kısmı askerliğin hala zorunlu olması, zorlama olunca böyle garip uygulamalar ortaya çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

askerlik yaptığım karakolda ben karakola gitmeden 3 ay önce,vanlı bir asker intihar etmişti,çocuğun babası ölmüş,annesi ise başka birisiyle evlenmiş,hem annesi,hem üvey babası çocuğu 20 yaşına kadar hem dövüp,hem köyün çobanlığını yaptırmış.

Çocuk askere gelmeden önce,köyden bir kıza abayı yakmış,babası ve annesinden istetmiş,''olur askerliği bitir gel verelim'' demişler,askere geldikden 5-6 ay sonra sevdiği kızı kendisinden 30 yaş büyük birisine verdikleri için ailesi,çocuk bunalıma giriyor,karakol komutanı ve rütbeliler dahil,gidelim kaçıralım gerekirse düğününden önce,nolursa olsun olm,askerliğini bitirene kadar alay da ki lojman da yer bile ayarlarım dediğini söyledi arkadaşlarım.

ama gel görki,karakolumuz yüksek öncelikli terör karakolu olduğu için,5 şarjör,100 mermi olan yelek,ve silah,herkesin ranzasının ucunda asılı vaziyette beklerdiki,yelek sabah 6 akşam yatana kadar üzerinde taşıma mecburiyeti vardı.

çocuk yatakhane de dinlenirken,koğuşçunun çıkmasını fırsat biliyor,g*3 e şarjörü takıp,kurma kolunu çekiyor,çenesinin altına dayayarak ateşliyor.

arkadaşın dediği şuydu,karakol komutanı dahil,içeri giren o manzarayı gördüğünde bayıldı,ben girdim kucağıma alıp arabaya koşturdum,hala yaşıyor Allah,Allah diyordu,4*5 km hızlıca bir uzmanla aşağı indirirlerken,helikoptere atıyorlar,helikopter de alıyoR VE alaya götürürken,son nefesini veriyor işte...

neler var neler,o arkadaş bursalıydı ve askerliği boyunca nöbetden v.s muafdı,hatta karakola bdp milletvekili v.s gelmiş denetlemeye:S gazetelere çıkmış,pkk yanlısı,işte kürt askeri vurdular öldürdüler diye,ne olursa olsun,rütbeliler arasında kavga v.s olur ama,rütbelinin askerinin canına kastedebileceğini sanmıyorum kesinlikle... istisnalar da olabilir tabii ki

edit:ben karakola gittikden sonra da bir olay olduda velhasıl-ı kelam,bütün askerler diken üstündeydi,ne kadar zordu arkadaş :S

korku filmi gibiydi ilk 1 ayım:S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...