di Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Selam, Stimulator'in Turkcesi ne bilmiyorum ama boyle bir cihaz alasim var zira cektigim bel ve sirt agrisinin haddi hesabi yok. Aglatacak kadar iskence ediyor zaman zaman. Egzersizi sporu falan demeyin hic bir sagdan sola donerken bile yere yigildigim oluyor. Doktora falan da gittim bi 5-6 kere, tek soylenen bel ve sirt kaslarimin zayif oldugu. Fitigim falan yok yani. Haliyle boyle bir nane alicam ben ama zerre anladigim bir sey degil ve coook pahalilar. Daha once kullanmis etmis olan var midir ? Ozellikle medikal diye aramam gerekir mi yoksa hepsi ayni midir ? gibi sorularima cevap rica ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 boyun ağrısı da var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Playbook Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 uyarıcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 abi sen de ne çile çektin taşındığından beri belli değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 paspatur said: boyun ağrısı da var mı? Fizik tedaviden beri yok neyseki. Bir 2-2,5 sene oldu rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 -Deno- said: abi sen de ne çile çektin taşındığından beri belli değil Tasinmadan once de vardi bu cileler. Yeni bisey degil yani. Senede 2-3 cektiriyor dizler sirt ve bel kismi. Yasli teyzeler gibiyim o konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 fazla kilo mu var ? o tarz birşey yerine yine egzersiz diyeceeedim ben :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 2012'de bi 10 kusur kilo verdim, bi 10 kusur kilo da bu sene verme niyetindeyim. 95 civarinda seyrediyorum su aralar. Oyle ani inip cikislar da olmuyor kiloda ama belimi falan incittigimde sakatlik surem 2 aya kadar suruyor, haliyle spor egzersiz yalan oluyor. Bir de oyle sacma ki, genelde saga ya da sola donerken bir anda yere yigildigimdan hareket etmeye korkar oldum. O yuzden bu zimbirtidan baya baya umutluyum ben. Duzgun ve uygun fiyatli bisey bulmam lazim sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 di said: paspatur said: boyun ağrısı da var mı? Fizik tedaviden beri yok neyseki. Bir 2-2,5 sene oldu rahat. bu konu benim için kritik. çünkü bende de ciddi sırt ve boyun ağrısı problemi var. Sanıyorum son on yılımı bilgisayar başında geçirdiğimden. Özellikle kürek kemikleri civarında boynuma ve koluma vuran ağrılar var. Çok dayanılmaz değil ama rahatsız ediyor. Biraz tedavi sürecinden bahsedebilirsen çok iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 En güzeli fizik tedavi uzmanı veya ona benzer bir doktora gözükmen bence madem kendin egzersiz yapamıyorsun belki başka birşey tavsiye eder yada bu dediğin yöntemi bahseder ama şimdi kimse burdan birşey diyemez onu yap bunu yap diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 bilgisayar başında oturduğu için bu ağrılardan muzdarip olanlar, bilgisayarı optimum oturma pozisyonunda kullanmadığı için bu hale geliyolar bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Böyle mi oturacağız abi hep mümkün değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 haa bu arada yüzme abi senin çözümün madem bel,sırt güçsüz ve de normal egzersizlerde zorlanıyorsun ,atla suya imkanın varsa mis gibi sprint yüzücüsü olmana da gerek yok ,elini kolunu belini oynatsan bile açılırsın baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 paspatur said: di said: paspatur said: boyun ağrısı da var mı? Fizik tedaviden beri yok neyseki. Bir 2-2,5 sene oldu rahat. bu konu benim için kritik. çünkü bende de ciddi sırt ve boyun ağrısı problemi var. Sanıyorum son on yılımı bilgisayar başında geçirdiğimden. Özellikle kürek kemikleri civarında boynuma ve koluma vuran ağrılar var. Çok dayanılmaz değil ama rahatsız ediyor. Biraz tedavi sürecinden bahsedebilirsen çok iyi olur. Abi bahsettigin agriya inanilmaz asinayim ve uzulerek soyluyorum ki muhtemelen boyun fitigi ve/veya disk kaymasi sahibisin. 2011'de yaklasik 2 ay kadar ayni agriyi cektikten sonra doktora gittim, rontgen falan cektiler, kurek kemikleri arasinda kalan omurganin 4. ve 5. disklerinde disk kaymasi oldugunu + boyun fitigi baslangicim oldugunu soylediler. Sonrasinda bi 20 seans fizik tedaviye gittim. Fizik tedaviye yaptiklari sey kabaca bolgeyi isitip bu almak istedigim elektrik kas uyarim cihazlariyla bolgedeki kaslari uyarmak ve omurgayi olmasi gereken sekilde kalmasi icin zorlayip, iskelet ustundeki yukun bir kismini kaslara bindirerek kisiyi rahatlatmak. Mutlaka yaptirman ve aksatmaman gereken bir sey bu ama once doktora gidip durumundan emin ol tabi. Fizik tedavi seni cat diye kurtarmayacak ama 2 hafta icinde agrilarin dinecek ve 1-1,5 sene rahat edeceksin. O 1-1,5 sene icinde yapman gerekenler; * Fazla kilolarin varsa ideal kilona inmek * Doktorunun onercegi sekilde vucudunu ve boynunu destekleyecek sekilde alakali kaslarini gelistirmek, egzersizleri yapmak * Duzgun bir sandalye alip oturma duzenini duzeltmek, monitorunu olmasi gereken seviyede tutmak. Bunlardan sonra baya baya rahat edeceksin. Yalniz bu illetten tamamen kurtulma diye bir olay yok, hayatin boyunca takip edecek seni, haliyle simdiden ne kadar yatirim yaparsan vucuduna, yasliliginda da nispeten o kadar rahat edeceksin. Gecmis olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 anladım. faydalı oldu teşekkürler. Ben en iyisi bi doktor bakınayım. Ortopedist mi bakcaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Evet ortopediye gitmen lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Ben de soru sorayım aklıma gelmişken, kafamı sağa sola çevirirken sanki bıçak saplamışlar gibi bir ağrı giriyor bazen, sanki ne bileyim boynum dönmek istemiyormuş da orada kılçık gibi bir kemik varmış onu çok zorluyormuşum dönmeye çalışırken gibi. Hiç bir şey yokken birden oluyor, anlık bir acı saplanıyor daha sonra geçiyor ama 2-3 saniye kıpırdamaktan korkar halde kitleniyorum o etkiyle. Nedendir acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Agri giren yer neresi ? Lan bi de iyi ki konu acip yardim istedik ha, dolustu butun sakatlar, paso yiyici takiliyorlar. Hic kimsede community'ye katkimiz diye bi dert yok. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 di said: Selam, Stimulator'in Turkcesi ne bilmiyorum ama boyle bir cihaz alasim var zira cektigim bel ve sirt agrisinin haddi hesabi yok. Aglatacak kadar iskence ediyor zaman zaman. Egzersizi sporu falan demeyin hic bir sagdan sola donerken bile yere yigildigim oluyor. Doktora falan da gittim bi 5-6 kere, tek soylenen bel ve sirt kaslarimin zayif oldugu. Fitigim falan yok yani. Haliyle boyle bir nane alicam ben ama zerre anladigim bir sey degil ve coook pahalilar. Daha once kullanmis etmis olan var midir ? Ozellikle medikal diye aramam gerekir mi yoksa hepsi ayni midir ? gibi sorularima cevap rica ediyorum. Şimdi di, genç yaşında bel ağrısı çekmekten heba olmuş biri olarak doktor tecrübelerimi paylaşayım. Kas zayıflığı olayı doğru. Bel için arka kaslar önemli olduğu kadar göbek kasları da çok önemli. Benim bel kasları çok iyi durumda olmasına rağmen göbek kasları zayıftı, doktor göbek kısmındaki kaslar için egzersizler verdi ve çok faydası oldu. Beli ön ve arka kaslar birlikte idare ediyormuş, birinden biri az çalışırsa diğerinin çok zorlandığını anlatmıştı. Egzersiz de şuydu, yan yatıyosun, göbeğini içine çekiyosun 10 sn. İçine çektiğin zaman da sırtındaki o kıvrım var ya belde, o düzleşecek çektiğin zaman göbeğini. O şekilde tutuyosun 10 sn sonra salıyorsun. Bunu 5-10 tekrar yapınca göbek kasları cidden toparlıyor bi süre sonra. Tabi böbek kaslarının görevini yerine getirmemesine neden olan şeylerden biri de göbekte yap birikmesi fln. Çıkmayacak yani göbek :) Alkol o bölgede yağlanma yaptığı için kullanıyorsan kullanma demişti. Spor deme demişsin ama kesinlikle yüzme öneririm. Suda ayaklarını çırpsan bile faydası var. İmkanın varsa yüz. Haftada 2 gün 1'er saat yüz yeterli. Yüzerken ağrı duymazsın, terlemezsin, tempoyu istediğin şekilde ayarlarsın. Senin elinde. 4 yıllık bel fıtığı hastası ve omurlarında uzun yıllardır kireçlenme/daralma olan biri olarak en büyük tavsiyem yüzmektir. Kas gevşeticiler, ağrı kesiciler fln sadece mideni yorar, tedavi sağlamaz. Yüzmek ise en etkili ve en kolay yöntemdir. Sen ingilteredeydin gerçi orda imkanın var mı bulunduğun yerde bilmiyorum ama varsa kesin yüz diyorum başka bişey demiyorum. Sabah kalktığında sakın ha gerinme, şöyle bi kasları açayım deme, egzersiz olsun fln diye düşünme. Sabah vücut soğukken yapılan o hareketler berbat ediyor insanı. Ve bel kasları vücudun en zor ısınan kaslarından biri. 30 dk ısınma yapman gerekiyor demişti doktor bel kaslarının tam olarak ısınıp egzersize hazır hale gelmesi için. Buna da dikkat et. Wot oldu =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 di said: Agri giren yer neresi ? Lan bi de iyi ki konu acip yardim istedik ha, dolustu butun sakatlar, paso yiyici takiliyorlar. Hic kimsede community'ye katkimiz diye bi dert yok. sdf Boynumun sağ ya da sol cenahı, böyle omurga bir şeylere sürtüyor sanki. Bi de abi ben hayatımda 2 kere omzum için, 3-4 kere de alerji için doktora gittim mr ve bilimum testten paraları söğüşledikten sonra "olur öyle, yok bir şeyin" dediler hep, tıbbi bilgim "olur öyle"den ibaret :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Bu arada yüzme önerdim de, havuzdan çıktıktan sonra boynunu hemen kurutup dışarı çıkınca da atkıyla falan korumazsan bu sefer de boynun tutuluyor, boyun ağrısı çekiyosun. Ona dikkat et sdgsfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Valla kireclenme geliyor benim aklima direkt ama bi bilgim yok maalesef bu konuda. Hani boynu usutunce bile olabilen bisey illa altinda bir sey aramaya gerek yok. Doktora gidisin seneler once degilse cok takma bence, oturusunu durusunu duzeltip boynu sicak tut bir sure, duzelme olup olmayacagina bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 TY, seneler önce doktora gidişim gerçi. Kendimi bildim bile sol omzumdan çatırtılar geliyor omzumu hareket ettirince, ağrıya dönüşüyorum çok çalıştırınca da, ondan gitmiştim vaktiyle. Boynum için hiç gitmedim, doktor konusunda çok üşengeç olabiliyorum. Hepimize geçmiş olsun sdf. Bu arada yüzmede şöyle bir sıkıntı oluyor aklınızda olsun, suda bacaklar ve kollar hareket ettiğinden belde genelde aşağı doğru bir baskı oluşuyor özellikle serbest stil yüzerken, o pozisyona dikkat etmek lazım, bel ağrısı çeken insanlar için önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 vay arkadaş belden çekenlerde az değilmiş bitmeyen bir bel ağrım var. yeri geldiğinde kıvrandırıyor. gittikte daha kötü bir hal alıyor. bir haftadır işe gidemiyorum bel ağrısından beyin cerrahına gittim, bel fıtığı yokmuş, 3 gün sonra gel fizik tedaviye başlarız dedi. bir yıldır haftada 2-3 gün en az bir saat kadar yüzüyordum. bele ne kadar iyi geldiğini, üç ay önce bırakınca anladım. çekilecek çile değil valla of ulan bel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar