Ekmek Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Tam 6 dakikadır bunu düşünüyorum madde enerjiyi nasıl absorb ediyor? Elektron yüksek enerji seviyesine falan çıkıyor, niye ki? Tam olarak etkileşimleri nedir bunların? Ardeth Foruma acil nick linkleme gelmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Ardeth İle Cehaletimizi Köreltelim kuşağımı bura. ben biliyorum cevabı ama söylemicem işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Söylersen sevinirim açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Valla söylemedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 http://www.gommik.com/show/content/komik-karikatur-karikatur-abi-sana-bir-kiz-bulalim-634727803354447601.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 ben niye böyle şeyler düşünmüyorum hiç ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Mesela elma yiyosun, onun elektronunu da yemiş oluyosun otomatikman, senin elektronunla birleşip yüksek seviyeye çıkıyor. Elektronsuz posayı da tuvalete bırakıyosun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 GokTuRK said: ben niye böyle şeyler düşünmüyorum hiç ya... fenn gerekli cevabı vermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Asteroth said: Mesela elma yiyosun, onun elektronunu da yemiş oluyosun otomatikman, senin elektronunla birleşip yüksek seviyeye çıkıyor. Elektronsuz posayı da tuvalete bırakıyosun zaten. Bilimsel açıklama leveli: basur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Asteroth said: Mesela elma yiyosun, onun elektronunu da yemiş oluyosun otomatikman, senin elektronunla birleşip yüksek seviyeye çıkıyor. Elektronsuz posayı da tuvalete bırakıyosun zaten. Abi kaynak verebilirsen daha iyi olur. Ya da son satır referans kısmı mıydı bilemedim xDxD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 ternodimaniğin 5. kuralı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2013 ışıma yoluyla enerji artıyor yada azalıyor işte. labda uv den irye bin tane analiz yaparken hep bunu kullandık da tam olarak nasıl o ışın oluşuyor onu ben de bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 elektromanyetik dalga bi o tarafa bi bu tarafa oynayan bi elektrik alan yarattığı için yüklü parçacıkları titretmeye harcıyo kendisini. ground state de olmayan elektronlarda atomun etrafında takılırken diyelimki dairesel bi yörüngesi var, bu sonuçta ivmelenen bi yüklü parçacık, oda elektromanyetik dalga oluşturup etrafa yayıyor bu titreşim hareketiyle, ground state e dönmeye çalışıyo yani enerjiyi yayıp. o dalgada gidip komşu atomlara falan yada etrafa gidiyo. bu iş elektronu metallerdeki gibi serbest takılabiliyomu yoksa çekirdeğe şöyle bi şekilde bağlıda anca kopmadan yerinde titriyomu falan gibi kriterlerle bu maddenin karakterini belirliyo. ground state (elektronun takılabildiği en düşük enerji) de niye enerjiyi yaymıyo da bohr teorisinin zıçtığı yermiş, orda böyle tam aynı anda her yerdeyim zaaa gibi takılıyo elektron quantum işleri falan, o yüzden oynaşan bi yüklü parçacık gibi bi durum yok gibin oluyo ondan dalga yaymıyo :p derslere gidiyorum artık :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar