Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Biraz once aklıma takıldı, dil bilgisi kitabım da yok hiç. Türkler derken mesela tek bir şeye hitap etmiyoruz, tüm bir topluluğu ifade ediyoruz. Cins ismi gibi olmasi lazim değil mi yazımının? Türkiye gibi ülke isimleri özel ama Alman ya da Çerkez gibi etnik gruplar niye özel sayıliyor? Sadece milliyetçi bir kullanım diye düşünüyorum ama bilimsel dayanağı varsa öğrenmek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 bunu ilkokulda sormuştum ben de. alman büyük harfle niye başlıyo dedim hocaya, alman özel isim, bir insan grubu içinde almanları belirttiği için büyük harf dedi. o zaman dedim bir meyve grubunun içinde elmaları belirttiği için neden elma büyük harfle başlamıyoruz lan dedim hocaya. kes lan dedi. ben de okulu bıraktım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 bıçaklayaydın bi de giderken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 ırça saygıdan dolayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 soyismin büyük harflerle yazılması gibi bişe herhalde Osman YAĞMURSOY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Almanca'da bütün isimler harfle başlıyo o baya kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 yazim kurallarinin bilimsel dayanagini sormakta cok iyiymis ya nereye gidiyosaniz tutmayayim ben sizi yurruu bee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 aaabi bu konu varlığın ana maddesi nedirlere falan giderse hiç şaşırmam. Az zorlasan bitirme tezi bile olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 NEDEN ACABAAAA????? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 milliyetçilik bu değil milliyetçilik bir milletin diğerlerinden üstün olabileceği ile ilgilidir bu bağlamda dilbilgisinde milliyetçilikten bahsetmek için ingilizleri fransızları küçük yazarken Türk milletini büyük yazmak gerekmektedir. öte yandan bence güzel soru dil genel geçer olmuş bitmiş bişey gibi gözükse de içinde tarihinden astronomisine insanlığa dair bütün bilgileri barındıran, kendine yedirmiş bir şey. etimoloji de en önemli bilimlerden birisi olabilir insanın kendisini ve diğerlerini ve de türünü anlaması adına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Nigger_of_the_sand said: Almanca'da bütün isimler harfle başlıyo o baya kötü. değil aslında bence daha iyi. pek mantık aranacak bir şey değil genelde dilbilgisi kuralları. cumhuriyetten sonra dil kurumunun aldığı kurallara toplantılara bakılırsa orada vardır belki neden böyle bir karar alındığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 almanca'da o şekilde olmasa çok daha zor anlaşılırdı abi bırak iyi ki büyük yazılıyor hakkaten. bilmiyosunuz..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Nası daha iyi ya Hangisi özel isim hangisi cins isim belli değil, anlamını bildiğin ama 1e1 çevirisini yapamadığın bi cümlede 2 tane bilmediğin bi kelime var diyelim hangisi ne anlamıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 PrudenT said: almanca'da o şekilde olmasa çok daha zor anlaşılırdı abi bırak iyi ki büyük yazılıyor hakkaten. bilmiyosunuz..... (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 ozel isim cunku Turk, Alman, Ingiliz, Arnavut gibi seyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parlafungi Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 özel sipariş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 çezd.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Nigger_of_the_sand said: Nası daha iyi ya Hangisi özel isim hangisi cins isim belli değil, anlamını bildiğin ama 1e1 çevirisini yapamadığın bi cümlede 2 tane bilmediğin bi kelime var diyelim hangisi ne anlamıyosun abi hepsi küçük olsa hangisi sıfat hangisi isimfiil hangisi fiil hangisi isim onu anlamayacaksın diyorum sen ne diyosun..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Silphatos said: bıçaklayaydın bi de giderken http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/486054_10151788252629815_679006139_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar