Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmralı görüşmeleri basına sızdı(sadece ilgilenenler okusun,trolcü raus!)


KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Kaçınızın haberi var, kaçınızın ilgisini çeker bilemem ama son 10 senedir oynanan tiyatronun nedeni bana göre bu basına sız(dırıl)an görüşme tutanakları ile kimsenin inkar edemeyeceği şekilde ortaya çıktı. Bizim 45-50%lik AKEPE seçmeni yine de oy vermeye devam eder mi bilemniyorum ama bu durum bu dünya üzerindeki başka herhangi bir ülkede ortaya çıksaydı o gün,o dakika hükümet istifa ederdi; etmiyorsa da vatandaş öyle bir tepki gösterirdi ki istifa etmek zorunda kalırlardı. Daha fazla yorum yapmadan ve katmadan aşağıya özet bir şekilde İmralı'da konuşulanları yapıştırıyorum. Taamını okumak istemeyenler özellikle Apo'nun ağzından söylenen sözlerden oluşan başlıkları okusunlar lütfen.

BDP heyetinin İmralı’da Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin tutanakları dünkü Milliyet Gazetesi’nde yayınlandı.

BİR TEŞEKKÜR ETMEDİLER
Öcalan: Hükümet kesin vesayetten kurtuldu mu hesaplaşma tam olarak yapıldı mı? Tayyip’in hükümet mekaniği, Kürt hareketine vurduğu kadar kendisine izin veriliyor, alan açılıyor vesayet kurumu, güç odakları tarafından. Sayın Başbakan zekice bu mekaniği teşhis etmiş ve iyi kullanıyor. Komplonun bir parçası değil. Danışıklı demiyorum ama Başbakan komplonun parçasıdır demiyor ama, bu yöntemi bir iktidar aracı olarak görüyor. PKK’ya vurarak yerini sağlamlaştırıyor. Kendime kızıyorum, 2001-2004’te biz eylemi ‘tak’ diye kestik. Hükümet anlamadı, ‘terör bitti’ dediler. (Altan Tan’a dönerek) Sayın Altan bilirsin İslamcıların 40 yıllık rüyasıydı, rüyalarını gerçekleştirdik. Biz AKP’ye iktidarı altın tepside sunduk. Bize bir teşekkür etmedikleri gibi 2’nci Atatürk rolüne soyunup daha çok üstümüze geldiler, ezmeye çalıştılar. Benim demokratik kriterlerim var bunu anlattık, bir baktık ki AKP hegemonya kurmak istiyor.

BAŞBAKAN TUTUKLANACAKTI
Sayın Başbakanı buna inandıran ekip (2011’de) PKK’yi bitireceğiz’ dedi. 10 bin kişiyi (KCK) içeriye aldılar. Bu güç MİT’e de darbe planladı. Ben hemen devreye girdim, ‘Bu darbedir’ dedim. Ergenekon’dan farkı yok. Başbakan MİT’e darbe yapılınca sıranın kendisine geldiğini gördü, Başbakan vatana ihanet suçundan tutuklanacaktı. Genelkurmay Başkanının (İlker Başbuğ) tutuklanması da budur. MİT’i düşürseydiler, Türkiye’de tüm kaleler düşmüş olacaktı. Hakan Fidan tutuklansa, sıra Başbakan’a gelecekti. Ben bir darbeyi sezdim. Cezaevi müdürüne ‘Hakan Bey’i (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) yalnız bırakmamak gerekir’ dedim. Sözlü, yazılı iletişime geçtim, 5 ay önce tekrar kanal açıldı, diyalog başladı.

ERDOĞAN’IN BAŞKANLIĞINI DESTEKLERİZ
Öcalan: Başkanlık sistemi düşünülebilir. Biz Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz. Biz AKP ile başkanlık ittifakına girebiliriz. Yalnız Başkanlık ABD’deki gibi olmalı, devlet meclisi gibi bir senato, bir de halklar meclisi. Bunun adı demokratik meclis de olabilir. Bu da ABD’deki gibi temsilciler meclisi gibi olabilir, Rusya’daki alt duma gibi olabilir. İngiltere’deki avam kamarasının Türkiye versiyonu gibi.

Ne ev hapsi ne af, hepimiz özgür olacağız

Ne ev hapsi, ne de af... Bunlara gerek kalmayacak. Herkes, hepimiz özgür olacağız. Şunu bilin ki bu hamlem komployu boşa çıkaracaktır. Ben komployu aşıyorum. Başarılı olursam, Ne KCK tutuklusu kalır ne başkası. Bu olmazsa 50 bin kişiyle halk savaşı olacak. Ölen ölecek, ben karışmıyorum. Yalnız, herkes bilmeli ki, ‘Ne eskisi gibi yaşayacağız, ne de eskisi gibi savaşacağız’. Kendime güveniyorum. Şunu iyi bilin devlet de ben de vazgeçemeyiz. Tarihi bir barış ve demokratik yaşama geçiş. Ben sorumluluk üstlenmem. Süreç başarısız olursa ‘Apo öldü’ diyeceksiniz. Ben yokum. BDP ve PKK’nın beni kullanmasına izin vermem.

Vatandaşlık maddesini yazdırıyorum

Sırrı: Anayasada en büyük tartışma vatandaşlık tanımında yaşanıyor. Kandil diyor ki mutlaka Kürt halkının varlığı zikredilmeli, çünkü azınlıklar denilince gayrimüslimler anlaşılıyor, ki bu doğru bir tespit.
Öcalan: (Sırrı’nın sözünü keserek yeniden araya girdi) Vatandaşlık maddesini sana yazdırıyorum, ‘Özgür iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlılığını ifade eden her birey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.’ Burada Türkiye Cumhuriyeti de olmayabilir sadece Türkiye’de olabilir. Ulus aidiyeti ile devlet aidiyetini karıştırmayın. Devlete aidiz, ama Türk ulusçuluğuna ait değiliz.

Dosyalarım çatışmasızlık öneriyor

Öcalan: (Sırrı’ya dönerek) PKK bile beni anlamıyor. Beni bir ağabey ve baba gibi görüyor. Endişelerini paylaşıyorum. Benim dosyalarım (hazırladığı mektuplara vurarak) endişelerini giderecek bir çatışmasızlık öneriyor. Şimdi burada ne var?
Birinci Belge: Demokratik Barış Sürecine Felsefi Bakış: Bu toplam 10 maddeden oluşuyor.
İkinci Belge: Demokratik Çözüm Planı: Bu da toplam 10 maddeden oluşuyor. Buna kısa bir giriş de diyebiliriz
Üçüncü Belge: Demokratik Barışın Eylem Planı: 3 aşamalıdır. Birinci aşama 7 madde, ikinci aşama 5 madde. Üçüncü aşama 7 madde.

Nevruz’da ilan edeceğim

Eylem Planı’na bir sayfalık ek yazdım. İkinci ek 4 sayfalık paralel devletle ilgili sorulara cevaplar. Değerlendirme 3 yaprak, 6 sayfa Kürt Sorununda Barış ve Demokrasi Süreci Hakkında Kısa Değerlendirme. Ben 3 aşama ve 10 ilke öneriyorum. Bu yazı üzerine cesurca tartışacaksınız. Bunu Kandil’e ve Avrupa’ya götüreceksiniz. Kendi aranızda iş bölümü (heyeti kastederek) yaparak, Kandil ve Avrupa’ya bu görüşmeyi anlatın. Daha önce 3 hafta demiştim ama 2 hafta içerisinde gelirse, görüşlerimi revize ederim. Eşbaşkanlarla görüşürsem iyi olur. Eğer eşbaşkanlara tavır devam ederse yine bu heyet gelir. Nevruz’a bunu ilan etmek istiyorum. İlanı ben yapacağım.
(Sırrı’ya dönerek) Kolektif haklar ve Kürt reformu yasası yapılacak. Biz demokratik özerklikte ısrar edersek, bu sabote olur.


Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22712286.asp


Demek ki İLERİ DEMOKRASİ veya TAM DEMOKRATİK ANAYASA veya AYAKLAR ALTINA ALINAN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ veya TÜRKİYELİLİK veya ERGENEKON-BALYOZ-POYRAZKÖY adı verilen davalar ile içeri tıkılan asker,sivil kişiler veya CHP'den BAYKAL'ın kaset ile gönderilmesi veya CHP'nin başına Kılıçdaroğlu, MHP'nin başına Bahçeli.......Hepsi bugünler içinmiş....
Vay lan...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alın bir de bu var;

http://www.haberturk.com/polemik/haber/824088-aralarindaki-sohbet-devleti-baglamaz


3 kişinin konuştuğu devleti bağlamazmış sohbetmiş.. 3 milyon sayfa 2 kişinin telefon konuşmalarıyla yazılan iddianameler var. Demek ki 3 kişi olunca sorun yokmuş, olay 2 kişideymiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Apo said:

Özgür iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlılığını ifade eden her birey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.’ Burada Türkiye Cumhuriyeti de olmayabilir sadece Türkiye’de olabilir. Ulus aidiyeti ile devlet aidiyetini karıştırmayın. Devlete aidiz, ama Türk ulusçuluğuna ait değiliz.


Şunu iyi demiş ama.

Yok atatürk aslında bunu demek istemişti diyeceklerine kadar şu madde aslında olsa herkes rahat eder bence

/bourboun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

khalad said:

Hata bizde bu kadar rahat konuşabiliyorlar.


Hayır abi hata onlarda.

En başından beri konuşabiliyor olmaları gerekirdi, ama onlar konuşmak yerine silahlı direnişi seçtiği için şu an konuşmaları bize garip geliyor. Yoksa konuşsun ne olacak, ister doğru ister yanlış, ister mantıklı ister saçma birşeyler desinler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

Apo said:

Özgür iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlılığını ifade eden her birey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.’ Burada Türkiye Cumhuriyeti de olmayabilir sadece Türkiye’de olabilir. Ulus aidiyeti ile devlet aidiyetini karıştırmayın. Devlete aidiz, ama Türk ulusçuluğuna ait değiliz.


Şunu iyi demiş ama.

Yok atatürk aslında bunu demek istemişti diyeceklerine kadar şu madde aslında olsa herkes rahat eder bence

/bourboun


niye ki? Atatürk veya herhangi bir Atatürk milliyetçisi bu ülkede yaşayan kürde,çerkeze,laza zorla "siz türksünüz" mü dedi, diyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkenin bölünmesini isteyen varsa gitsin versin oy. Ha bizimkilerin aptal olmasının sebebi biri açık açık güneydoğu önce bağımsız sonra kürdistan olacak dense hemen cCc moduna girmeleri ama işler bu şekilde gidince olayı idrak edememeleri.

Şaka bir halk, hafıza olarak 2 aydan öncesini hatırlayamayan vizyon olarak 2 aydan sonrasını görmeyen düşünmeyen. 1984 kitabında anlatılanlar ütopya değil gerçek, orada nasıl big brother her gün yeni bir hedef gösterdiğinde millet bir önceki günü unutup saldırıyorsa burda da öyle. Dün imralıyla görüşenler şerefsiz deyip sonra oslo görüşmesi sızdığında sus pus olanlar bugün açık açık görüştürüyor ama kimse bunları hatırlamıyor. Gidip one minute u alkışlayanlar OSMANLI CCC moduna girenler Apdullah Öcalan anayasaya katkı sağladığında savaş artık bitsin diyor. Bu kadar prensipsiz bir devlet, millet olabilir mi. Yeter artık kan dursun gerekirse özerk olsunlar diyorsan ona göre davran ama bir yandan şehitler ölünce kahraman askerlerimiz bir yandan pkk terör örgütü bir yandan örgütün kurucusu hapisten herkese emir versin sen buna göz yum. Nasıl ülke bu amk ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

PKK'yı bitirirse %70 rahat alır, askerliği de bitirirse bi %80-90 alır heralde sdf

pekakayı bitirirseden kasıt bu şekilde bir bitişse bu duruma tepki gösterecek çok sayıda vatandaş olduğunu düşünüyorum. bakarsın böyle giderse bu memleketin o tepki gösteren-gösterebilecek insanları da farklı bir tepki gösterme yönetmi bulabilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Ülkenin bölünmesini isteyen varsa gitsin versin oy. Ha bizimkilerin aptal olmasının sebebi biri açık açık güneydoğu önce bağımsız sonra kürdistan olacak dense hemen cCc moduna girmeleri ama işler bu şekilde gidince olayı idrak edememeleri.

Şaka bir halk, hafıza olarak 2 aydan öncesini hatırlayamayan vizyon olarak 2 aydan sonrasını görmeyen düşünmeyen. 1984 kitabında anlatılanlar ütopya değil gerçek, orada nasıl big brother her gün yeni bir hedef gösterdiğinde millet bir önceki günü unutup saldırıyorsa burda da öyle. Dün imralıyla görüşenler şerefsiz deyip sonra oslo görüşmesi sızdığında sus pus olanlar bugün açık açık görüştürüyor ama kimse bunları hatırlamıyor. Gidip one minute u alkışlayanlar OSMANLI CCC moduna girenler Apdullah Öcalan anayasaya katkı sağladığında savaş artık bitsin diyor. Bu kadar prensipsiz bir devlet, millet olabilir mi. Yeter artık kan dursun gerekirse özerk olsunlar diyorsan ona göre davran ama bir yandan şehitler ölünce kahraman askerlerimiz bir yandan pkk terör örgütü bir yandan örgütün kurucusu hapisten herkese emir versin sen buna göz yum. Nasıl ülke bu amk ya


aynı duyguları paylaşıyoruz.
bir hükümet eğer "kan dursun" aldatmacası ile ülkenin bir kısmının önce özerkliğine ve sonra da bağımsızlığına giden yolu açıyorsa o hükümet üzerine yemin ettiği anayasaya karşı suç işliyordur. çünkü bu ülkenin ve milletin varlığı ve bölünmez bütünlüğü üzerine yemin etti her biri milletvekili olduklarında. ayrıca bundan sonra her hangi bir etnik kökene tabi insan grubu "biz de özerklik istiyoruz" derse, bu hükümet onlara "hayır" mı diyecek? hayır derse ne gerekçe ile diyecek? "evet" diyecekse de zaten neden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümeti olmak için yırtıyorlar ki kendilerini? Kursunlar sevr'deki gibi anadolu islam cumhuriyetini,rahatlasınlar. kürdistan,ermenistan,rum pontus, yanına da çerkezistan,anadolu çeçenistanı,lazistan,anadolu arabistanı,anadolu gürcistanı,vs.vs.vs...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

utanıyorum lan şöyle bi ülkede olmaktan..çoğunluğu yolda bile yürümesini beceremeyen,"seccademi serdiğim yer vatanımdır" "orası burası farketmez"ilkesini benimsemiş insansıların yaşadığı iğrenç bi memleket..

çok yazıldı çizildi daha da yazılır ama bir arkadaşın dediği gibi 3-5 seneye kalmaz biz dağa çıkacaz bu gidişle artık patiden örgütleniriz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...