Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amazon'dan toplamda 1000 TL'lik ürün almak

iLhan

Öne çıkan mesajlar

Kitap ve oyunlardan oluşan bir kombinasyon olarak Amazon üzerinden yaklaşık 1000 TL'lik bir alışveriş yapmayı düşünüyorum.

Burada daha önce okuduğum yazılara bakarak DHL gibi firmaları kullanmayıp USPS gibi devlet posta servislerini ve Borderlinx gibi aracı bir firma kullanmam gerektiğini gördüm.

%20 gümrük vergisini ödeyeceğim o belli bir şey. Bunun dışında bir sorun çıkabilir mi? Dikkat etmem gereken başka hususlar var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

ordino var vergi dışında bildiğim kadarı ile. 100-150 lira ayrıca isterler büyük ihtimalle onun için. ayrıca arkadaşın dediği gibi gelen ürün tipine göre bi ton prosedür çıkabilir. kalite standartlarına uygunluk fln aranıyor. hiç uğraşma derim =)
Sosyal ağlarda paylaş

Elektronik, giyim yada kitap gibi şeylerde tutar 150TL'nin üzerinde olmak zorunda ise. komisyoncu bir firma kullan, hem onlar tekrar paketliyip gerekirse kutudan çıkarıp kargo için hazırlayabilirler böylece hacimden kazanırsın.

Hemde sanki kişiden kişiye sen US'de yaşarken orda bıraktığın sonrada sana posta ile gönderilen bir eşya gibi gönderip vergiden yırtabilirsin.

Ama tabi fotoğraf makinesi yada trt vergileri felan olan bir alet varsa takılabilir gümrüğe.

Ha birde kitapta sınır yok diye hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

Elektronik, giyim yada kitap gibi şeylerde tutar 150TL'nin üzerinde olmak zorunda ise. komisyoncu bir firma kullan, hem onlar tekrar paketliyip gerekirse kutudan çıkarıp kargo için hazırlayabilirler böylece hacimden kazanırsın.

Hemde sanki kişiden kişiye sen US'de yaşarken orda bıraktığın sonrada sana posta ile gönderilen bir eşya gibi gönderip vergiden yırtabilirsin.

Ama tabi fotoğraf makinesi yada trt vergileri felan olan bir alet varsa takılabilir gümrüğe.

Ha birde kitapta sınır yok diye hatırlıyorum.

Borderlinx gibi bir firma mı?
Sosyal ağlarda paylaş

borderlinx tam olarak o işi yapıyor mu bilmiorum. Yani sadece adress sağlamaktan öte o tarz hizmetler veriyorsa oda olur.

Amerikadaniste.com var başarılı, fakat arabirim kötü yanlız şu var telefonla arayıp herşeyi detaylı öğrenebilirsin birde çok hızlı cidden. DHL ile çalışıyorlar sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

cantug said:

Getiremezsin vergisini versen dahi alamazsın kendi başına..
ithalatçı ünvanın olması gerekiyor. üzgünüm. Aracı şirketle halletmen gerek.

Söylediklerin yanlış. Bakanlığa göre 1500 avrodan yüksek değilse sıkıntı yok.

http://www.gumrukticaret.gov.tr/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html
Sosyal ağlarda paylaş

1500 Euro ya kadar olanlardan standart 15-20% bir oran var diye hatırlıyorum üstü gümrük komisyoncusu vb bulup uğraşmaya sebep oluyor.

Şimdi amazonda kitap gönderme ücretleri ne kadar ? uyguns akitapları ayrı bir/bir kaç paket yapıp öyle al dikkat çekmesin.

Asıl sorun UPS/DHL gibi firmaları kullanmaya mecbur kalırsan çıkar bilesin .Hiç bir şekilde bunları kullanıp alma .Birde ne oyunu alıyorsun onu merak ettim inşallah PC oyunu değildir :P
Sosyal ağlarda paylaş

xlaidehlevar said:

peki ithalat ihracat unvanli firma adina aldigimizda noluo? 1000 dolarlik pc aldigimizda mesela?

toplamda %25 civarında bir fark oluyor 1500$ laptop almıştık ordan biliyorum.

*ordan hatırlıyorum desek daha iyi olur 1500$ a %25 fark ödemiştim shiping te 120$ civariydi sanırım başka konu tabi shipng.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
Niye illa amazona takılısınızki ? Amazon kitap ve film hariç türkiye'ye göndermiyor .Amazonla beraber çalışıp gönderen firmalar var (gittigidiyor gibi amazondada tedarikçi dükkanlar var onların international shipping yazanları gönderebilir ,ama o kadar kasmaya gerek var mı? ) bulsanız bile satıcının paketi UPS/FedEx/DHL vb şirketlerle gönderip sizin zarara uğrama olasılığınızda cabası

İlk olarak ebay'a bakın , '' USPS priority mail intrnational '' ile alın ne alacaksınız .Böylece hem satıcının gönderip göndermediğini hemen görürsünüz hemde gümrük ödenecekse 20% ile kurtulursunuz

NOT: USPS priority mail international ,Amerikan Postanesinin uluslararası trackingli (tracking = izleme /kayıtlı - paketin nerde olduğunu online takip edebildiğiniz hizmet ) ve türkiyeye 40$ başlıyor malesef . Ucuz şeyler için 3-5-10 $ ve riske girmeyi seviyorsanız kullanmayabilirsiniz

Bu var http://www.ebay.com/itm/GoPro-HERO3-Camcorder-WHITE-CHDHE-301-USA-SHIP-FREE-WE-SHIP-WORLDWIDE-/131022018797?pt=Camcorders_Professional_Video_Cameras&hash=item1e818558ed 205$ +49.99 posta + gümrüğe takılırsa 20% vergi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
Arkadaşlar,

Eğer gönderinizi UPS/TNT gibi global forwarderlar ile yükletirseniz, posta servisinin aksine, 180 ile 460 TL arasında değişen ordino ücreti çıkar. Üzerine 100-200 lira civarı ardiye çıkar.
Cİhazlar elektronik ise , tareks e tabi ise muayene ve uygunluk belgesi talepleri çıkar.
%18 vergi, 65 lira civarı damga vergisinden zaten kurtulamazsınız.
E bunları işlemleri de sizin için yapacak müşavirlik firması tutarsanız 170 liradan başlamak üzere ithalat işlem ücreti ödersiniz.

akıl karı değil sıfır ürün statüsünde 1000 TL'lik çeşitli ürün getirmek.
Akıl karından kastım işler yolunda gidip tutarlar minimum da çıkabilir.
Ürünleri bilmediğim için varsayıyorum sadece
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...