Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TRTnin Esed ve Suriye ile İmtihanı

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Cipetpet said:

Gerçekleri yanlı medya ve iran basınından takip etmeniz sonucu böyle oluyor çok görmüyorum yani,ha birde durumu bu hale getiren,uyuyan ejderhayı uyandıran esad oldu.40 sene baba oğul yöneterek israile kol kanat gerip destek oldular.golan tepeleri konusunu bir araştırın isterseniz.ümmet bağrına saplanan cetvelle çizilmiş haritaları ve israil kuklasını yırtıp atmayı biliyor artık,birileri istesede istemesede kıyam başladı.

gerçek medya diye bişey yok ki şu dünyada hepsini takip edersen görürsün ki hepsi ekstrem bir noktada bazıları ESAD BÜTÜN SURİYELİLERİ ÖLDÜRDÜden öte bişey yapmıyor, diğerleri ise ÖSO KENDİNDEN OLMAYANLARI YERDE SÜRÜYE SÜRÜYE GEBERTTİden öte bişey yapmıyor. Bu da zaten olayların göründüğünden daha karışık olduğunu anlamaya yeter.

Diğer noktaya gelince sen bizzat burda zaten "din kardeşlerim" kafasında olduğunu birebir gösterdin, asıl amacın model islam devleti kurmak olduğunu kendi ağzınla birebir söyledin. Senin bakış açından bunun bir din savaşı olduğunu anlamak için einstein olmaya gerek yok.

Yoksa bunları Esadı desteklediğimden söylemiyorum. Esadı ne kadar desteklemiyorsam, bir din savaşını da o kadar desteklemiyorum. Bu durumda ikisinden birini seçmek zorunda değilim (diplomatik bir çözüm de mümkün değil gibi gözüküyor bu kadar ajitasyon sonrası zaten), onun yerine bu savaşın ortasında kalmak istemeyenlere yardım edilmesini destekliyorum. Ama siz enerjinizi bu ajitasyonu yaratan ve diplomasi yapıyormuş gibi gözükürken diplomatik çözümleri tamamen tıkayan ülkeleri ortaya çıkarmaya harcasanız, islam imparatorluğu kurmaktan daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bu savaş o kadar uzadı ve öyle bir boyutlara geldi ki din kardeşleriniz bu savaşı kazansa bile Suriye bırak model islam devleti olmayı, Türkiyede il bile olamaz bu gidişle. Böyle bir savaştan sonra anca belki 50-100 senede toparlar kendini ki teknolojik birikimin eksponansiyel olarak arttığı ve muhtemelen patlama noktasına geleceği bir dönem bu 100 sene (kuantum bilgisayarından tut süperiletkenlere kadar dünyayı komple değiştirme potansiyeline sahip araştırmalar son hızla yapılıyor). Böyle bir dönemde bu kadar yıkıcı bir savaştan sonra bir ülkenin tekrar diğer gelişmiş ülkelerin seviyesine gelmesi çok zor. E bu olamayınca da yine diğer ülkelerin sömürgesi, karargahı vs olacak. Aynen Türkiyede geçtiğimiz 60-70 senede olduğu gibi ülkeyi ajitasyonlar ve polarizasyon ile çalkalayıp duracaklar. Boşuna heveslenmeyin yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ya cipet anlayamıyorum seni gerçekten.şöyle bi analiz yapsam..

fettoş ve tayfasını sevmiyosun ki haklısın islamı yozlaştıran günümüz said-i kürdi dir kendisi.(bu konuda sonuna kadar arkandayım) rte ye de mesafelisin yada sevmiyorsun (yada ihale falan vermediler olur bunlar )
ama ağlak ermenilere acıyorsun,kürt açılımını sanırım destekliyorsun(emin değilim).Bunlar ve özellikle suriye,esad ile görüşlerin sevmediğin adamlarla birebir örtüşüyor.üstüne en az rte kadar terörist seviyorsun...
kafam almıyor seni..gerçekten soruyorum nesin sen?amacın ne? kaos?
Sosyal ağlarda paylaş

Kaos değil modern düşünce ve akımları reddeden bir islam devleti istiyor. Tayyipçi falan da değiller orayı karıştırmayalım. Hedef basit aslında, roma hukuku temelli olmayan, içkinin ve kadınların özgür olmadığı, herkesin sünni kaideler dahilinde yaşadığı bir sistem. Bilim olsun sanat olsun gelişme olsun bunlar çok da gerekli değil, insanoğlu yeterince gelişti zaten.

Çünkü dini inançları gereği bütün insanların böyle yaşaması gerekiyor. En doğrusu bu. Ama bu yolda giderken vereceği zararı, oluşacak etkileri hesaplayacak zekaya sahip değiller. O yüzden ÖSO geri vitesini attı, neler olduğunu anlayamadılar. Kötü niyet yok yani, sadece çok aptallar ve çok kolay yönlendiriliyorlar.

Ha bide umarsızlık var. Dine göre böyle olması gerekir diyip bir insanın ölmesini rahatlıkla kabul edebilir. Dinde öyle yazdığına inandığı sürece işkence ve vahşet sıradanlaşıyor bu arkadaşlar için. Sözde insanoğlunun vahşi doğasını din ile uysallaştırmaya ve birlik bütünlüğe doğru ilerlerken aynı vahşiliği kendileri uyguluyor. Aradaki tutarsızlığı okuyabilecek zeka yok çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

Cipetpet said:

Gerçekleri yanlı medya ve iran basınından takip etmeniz sonucu böyle oluyor çok görmüyorum yani,ha birde durumu bu hale getiren,uyuyan ejderhayı uyandıran esad oldu.40 sene baba oğul yöneterek israile kol kanat gerip destek oldular.golan tepeleri konusunu bir araştırın isterseniz.ümmet bağrına saplanan cetvelle çizilmiş haritaları ve israil kuklasını yırtıp atmayı biliyor artık,birileri istesede istemesede kıyam başladı.
ya dayanamiyorum yazacam.

sen simdi tayyip baban ne dese inaniyorsun di mi ? bundan 2 yil once esat kardesimken israile kol kanat gerip destek olmuyo muydu ? o zaman kraldi ama. o zaman senin de amcandi eset. noldu simdi ? noldu ? kendine hic bu soruyu soruyor musun ?

senin anlayacagini inan hic mi hic sanmiyorum, cunku din denen afyonla beynin artik bambaska bir seviyeye gelmis. ama soruyorum, hani biz muslumaniz, ummetiz falan diyorsun ya. birader bizim niye israille bin tane anlasmamiz var ? biz niye israili korumak icin ulkemize koruma sistemleri yerlestiriyoruz ? biz niye ucaklarimizi israilden almak icin milyar dolarlik anlasmalar yapiyoruz ve buna ragmen paralari verip babayi aliyoruz ?

israil kuklasini yirtip atmaktan bahsediyorsun ya, merak etme, o cografyada bir tek israil e birsey olmaz. sen olursun, senin gibiler olur. acliktan kivranir bilimum muslumanlar, tayyip babalarinin, ozgur suriye ordusunun pesinden suruklenirler. aptal aptal olurler filistine yardim goturecez diye.

peki devlet liderleri napar, bundan etkilenir mi ? yalandan aglarlar, senin gibi saflar da inanirlar. onlar bu isten tek kazananlar.

dunyanin her tarafinda dindarlari kandirmak cok kolay. ama muslumanlar da ekstra kolay inaniyor ya. gercekten cok safsiniz. sizin yuzunuzden bir zamanlar musluman olan milyonlarca insan var, simdi utanip ben bunlarla ayni dinden degilim, heralde dinsizim diyen. beter olun arkadasim, insallah savas cikar da hep beraber olursunuz muslumani yahudisi hristiyani.

Fizban vesair saygısız arkadaşlara akşam bir cevabım olacak.trollemek v.s gibi bir amacımda yok
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadığınız bir nokta şu. Benim (ve burdaki diğer insanlar) için bir diktatörün bir ülkeyi yönetip insanların haklarını çiğnemesi de oldukça kötü, bir ülkenin iç savaşa ya da herhangi bir savaşa sürüklenip insanların ölmesi de eşit derecede kötü (hatta savaşın ne kadar uzadığına ve ne kadar yıkıcı olduğuna göre daha da kötü tabi ki). Sizin ise savaşı desteklemek için ekstradan din temelli bir sebebiniz var öyle ki bir diktatör ile insanların ölmesi arasından insanların ölmesini rahatlıkla seçebiliyorsunuz, hatta olayı bir savaş orgye çeviriyorsunuz. Bunu yapmakla kalmayıp, ikisi arasında bir seçim yapmak istemeyen insanları diktatörlüğü desteklemekle suçluyorsunuz. Bunun ortaçağ haçlı kafasından farkı yok.

Evet aklımda bu meseleyi çözebilecek bir öneri yok gerçekten, insanlar ölmeden haklarını kazanabilecekleri tek yol diplomasi gibi duruyor o da oldukça tıkalı şu noktada. Ama sırf aklımda bir çözüm fikri yok diye, iki iğrenç olaydan nispeten daha iyi olanını desteklemek zorunda değilim (ki hangisinin daha iyi olduğu artık o kadar da belirgin değil).
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni bir mevzu daha var, şuan Hatay, Antep ve Urfa'da grip ve kızamık salgını var, devlet devamlı doktorlara konferans veriyor, israil'in bombalamasından sonra ortaya çıktığı yönünde, biyolojik silah yönünde iddialar var. Doktorlara açıklama yapmamaları yönünde direktifler veriyorlar. Zaten arap nüfusu da aşırı derece bölge de artmasından dolayı bölge de baya bir karışık. Şuan buna yönelik bir açıklama yok. Bölge de Suriye gribi adı verilmiş geçende mecliste sağlık bakanına sorulmuş, domuz gribi galiba, antep'ten gelen arkadaşlarım da bu salgından etkilenmişler antibiyotik tedavisi görüyorlar. Şuan medya da çıt yok.
Sosyal ağlarda paylaş

İş toplantısı vardı,yedik,vişne suyunun,şerbetlerin dibine vurduk:) eve yeni geldim,yorgunum paticik komandolarına 1 günlük ateşkes teklif ediyorum,yarın akşam Ayrıntılı ve kaynak göstererek mesajlarınıza cevap vermeyi düşünüyorum biiznillah
Şunuda ekliyeyim,inancım gereği nasıl chp ye mesafeliysem akp ye de aynı mesafedeyim.ticaret ahlakım ihale yandaşlığına,yalakalığa,namussuzluğa prim vermez...

Selam hidayete tabii olanların üzerine olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

canli bomba olucak galiba

sdf

Cipetpet said:

ticaret ahlakım ihale yandaşlığına,yalakalığa,namussuzluğa prim vermez...

Ama canlı bombalara, sivillerin öldürülmesine, orta çağ kafası din mahkemelerine prim verme konusunda çok başarılı. Tam bir model islam devleti ahlakı örneği.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...