Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firinda Balik tutosu ariyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
1 tutam tuz
Karabiber

Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır.Bu karışım balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur. Yaklaşık 15 dakika pişirilir. Çok kolay, sağlıklı bir tarif, afiyet olsun…
Mesaj tarihi:
Ayrı bi tavada iri iri doğranmış : soğan-mantar-domatesi 2 dakika zeytinyağında soteliceksin. Tuz,tane karabiber,defne yaprağı atıcaksın. Limon suyu ilave edip, fırında pişmekte olan balığın üzerine bu sosu ilave ediceksin.
Ya da balık yemekleri için bilinen açık renkli sosa (Tereyağ-un-süt-tuz-beyaz biber çektirilmesi) üzerine hardal ekleyip balıklar için hardal sos elde edersin (buğulama da, kızartma da kullanılır. Ya da süt yerine hindistan cevizi sütü+köri+elma püresi eklersen balıklar için köri sos elde edersin. Balık pişmeye yakın bu sosu ilave edebilirsin.

Vallahi bu anlattıklarımdan sonra, bir balık aşığı olarak söylüyorum ki, balığa ne kadar az şey koyarsan o kadar güzel olur. Pişirmeyin balığı çiğ yiyin hatta :) Size çiğ balık yeme eğitimi hazırlıyım. :D
Mesaj tarihi:
sarımsak soğan olmasın gibi saçma ve anlamsız kalıpların varsa at fırına 20 dakka sonra al hakikaten.

ya da ne seviyosan ondan koy işte tepsiye, biraz da su koy bitti gitti.
Mesaj tarihi:
fırını ısıt
yapıcağın balık büyük olsun daha lezzeti olur
temizlet eve getir
ortadan ikiye kes eline yağı sür her tarafında gezdir
sonra içini tuzla
aliminyum folyoya sar sıkı sıkı değil ama kapat her tarafını içinede nane at

afiyet olsun
Mesaj tarihi:
Holy said:

sarımsak soğan olmasın gibi saçma ve anlamsız kalıpların varsa at fırına 20 dakka sonra al hakikaten.

bir daha düsün sence sacma mi?
Mesaj tarihi:
Seele said:

defne yapragi ile bir kere yeminstim gayet güzel oluyor. ama hani gizli özel bir tuto ariyorum.

nane yazdığım parmağım kırılsın emi
defne yaprakı akarrr
Mesaj tarihi:
Seele said:

Holy said:

balıkdan balığa değişir her balığın pişirme şekli ve yanındaki ıvır zıvırı farklı
Mesaj tarihi:
Wolas said:

Seele said:

Holy said:

balıkdan balığa değişir her balığın pişirme şekli ve yanındaki ıvır zıvırı farklı

o yüzden demedim. baligi yanliz yemicem.
  • Yeni Oluştur...