Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kiralık ev masraf vs.

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Eve çıkmam gerekti, 45-50 m2 bir ev buldum çünkü 1 sene içinde o evden de çıkmam gerekecek, akşamları gidip yatacak bir yere ihtiyacım var yeter de artar bile.

Kirası 750, aidat 50. Daha pazarlık yapmadım, bazı sorularım var tecrübesizim.

1) Pazarlık yapılır mı kirada?
2) Klima ile ısınıyor ev, bana aylık toplam masrafı ne olur elektriği otu bokuyla?
Sosyal ağlarda paylaş

50 lira düşürebilirsin ben öle yapmıştım yıla oranlarsan en azından bir kiran çıkmış olur.

elektrik su dogal gaz üzerine açma sırasında biraz masraf olur, kap kacak, kücük ıvır zıvırlar yine göze batmayan ama ufak ufak şeyler ilk girişte cok masraf olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Eve çıkmam gerekti, 45-50 m2 bir ev buldum çünkü 1 sene içinde o evden de çıkmam gerekecek, akşamları gidip yatacak bir yere ihtiyacım var yeter de artar bile.

Kirası 750, aidat 50. Daha pazarlık yapmadım, bazı sorularım var tecrübesizim.

1) Pazarlık yapılır mı kirada?
2) Klima ile ısınıyor ev, bana aylık toplam masrafı ne olur elektriği otu bokuyla?

Ben de yeni kiraya çıktım 1+1'e kirayı 100 lira indirttik, yalnız şöyle bir şey vardı; tuttuğum yer öğrenci şehri ve kiralar da ona göre, ben tek yaşayacağım, çalışıyorum falan diyince adam bizim razı olduğumuz fiyattan da aşağı indi, düz yapalım dedi.

Büyükşehirde falan en fazla 40 50 lira oynar kira eğer piyasa fiyatına tutuyorsan daireyi, çünkü talep çok, kimin taşındığı umursanmıyor ve piyasa belli.

Isınma işi de evi tuttuğun şehire bağlı, benim yaşadığım yer soğuk mesela, klimayı 7/24 açık tutsam yine ısınmaz ev. Doğalgazla ısınıyorum; ocağıyı, sıcak suyuydu falan 2 haftada 30 liralık doğalgaz yaktım ki millet 200 civarı ödüyormuş, benim binanın yalıtımı falan bayağı iyi, kısıkta açtım mı bile ısınıyorum.

Toplam masrafı da şöyle olur muhtemelen;

kira + aidat 800
Isındığın aylarda elektrik en az 150-200 arası
İnternet + telefon en ucuz 64 lira 12 ay taahütlü (fiber yoksa)
Su 30

1100 falan bırakırsın aşağı yukarı, ama klimayı yakmazsan rahat 100 lira aşağı çekersin elektrik kullanımına göre.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...