Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7-18 Nisan Vipassana Meditasyon Kursu

coco

Öne çıkan mesajlar

Bu kiralanan otelin parası nasıl ödeniyor?
Derneğe yapılan bağışlar ile mi?

Meditasyon için kişinin kendisini hazır hissetmesi gerek. Bir sürü teknik var amaç tek. Amaç düşünceyi durdurmak. Bu öyle kısa sürede yapılabilecek bir şey değil. Hele şehir hayatındaki bir kişi için hiç olası değil. İnanmayın marketing termlere. İşte "gerçek yogiler veya gerçek spiritüeller şehirde de yaşayabilirler" safsatalarına. Ben bir şekilde geçimini bundan sağlayan bir kişiye kesinlikle güvenmem ve inanmam. Çünkü onlar bir işletmedirler ve etkinlik alanları spiritüelliktir.
Yok yoga teacher training programlar. Yok işte iç huzuru bulun holistik terapi aile bimmnesi filan salak saçması şeyler. Günde 3 kere surya namaskar yapacak disipline sahip olmayan adamlardan para ve daha tehlikesi güven araklama çalışmaları bunlar.

Meditasyona başlamak için yapılması gereken bir sürü çalışma var. Bu çalışmalarla ilgili geçmişi olmayan kişinin meditative state e geçmesi olanaksız. Sadece geçtiğini sanar. Rahatlama duygu vs yoktur meditasyon aşamasında.

Bu iş tamamen discovery ile alakalı. Buddha sarayı terk ettiğinde nasıl aydınlanacağını bilmiyordu hatta dünyada onu aydınlanmaya götürecek bir tekniğin olup olmadığını da bilmiyordu. Sadece kalbine güvendi. Kendi kendisine ışık oldu. Sizde onun dediği gibi kendi kendinize ışık olun ve kendi hakikatinizin içine tutun. Meditasyon için kimseye ihtiyacınız yok. Ondan önceki ön hazırlıklar için birilerine ihtiyacınız olabilir o da 10 gün filan değil en iyi ihtimal 10 sene filan sürer.
Sosyal ağlarda paylaş

@ponti yasak zaten ayrı merdivenlerden inip çıkıyosun yemekhanelerde farklı. bi tek meditasyon salonunda baya uzaktalar ama görülebilir mesafe

gülme meditasyon sırasında gelmedide boş zamanlarda kahkaha krizleri geldi zor tuttum. rüyamda balkondayım içerde evde biri var balkonun baktığı sokaktada umumi tuvalet var. içerdekine tuvaletten kovayı aldınmı diye bişey soruyorum. aşşada sokaktan geçen bi adamda benim sorumdan etkilenip yönünü değiştirip tuvalete giriyor. buna yani adamın salaklığına kahkaha atarak uyandım.

bi kaç tane daha var böyle anlatcamda müsait deilim şimdi yarın
Sosyal ağlarda paylaş

Meditasyon ve yoga gerçekten çok işe yarıyor. Ben daha önce yogaya gittim 4-5 seans kadının yaptığı hareketleri yapamıyoruz. Yamuk yumuk şekiller yapıyoruz ama her defasında o salondan çıkarken içimi büyük bir huzur ve sakinlik kaplıyordu. Çok dinlendirici ve stresten arındırıcı egzersizler..
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

sex olmadan iç sükunetin bulunabileceğine inanmıyorum

bu yüzden Tantra var. spiritüel pompa tertemiz. saatlerce aheste aheste seks böyle yemeli , içmeli. tek sıkıntı erkeğin boşalmaması gerekiyor enerjisini dışarı atmaması için. ama türk kızları sıkılıyor "hadi gel aşkımm" yaptıkları için derk oluyor yada bazı kızlar bu erkek nasıl boşalmaz diye hırs yapıyorlar. Bu durum için bir patch yaptım o da basit. kızın ağzına geliyorsun ve sonra kızla öpüşüp tüm spermlerini geri yutuyorsun böylece enerji dışarı gitmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Bu kiralanan otelin parası nasıl ödeniyor? Derneğe yapılan bağışlar ile mi? Meditasyon için kişinin kendisini hazır hissetmesi gerek. Bir sürü teknik var amaç tek. Amaç düşünceyi durdurmak. Bu öyle kısa sürede yapılabilecek bir şey değil. Hele şehir hayatındaki bir kişi için hiç olası değil. İnanmayın marketing termlere. İşte "gerçek yogiler veya gerçek spiritüeller şehirde de yaşayabilirler" safsatalarına. Ben bir şekilde geçimini bundan sağlayan bir kişiye kesinlikle güvenmem ve inanmam. Çünkü onlar bir işletmedirler ve etkinlik alanları spiritüelliktir. Yok yoga teacher training programlar. Yok işte iç huzuru bulun holistik terapi aile bimmnesi filan salak saçması şeyler. Günde 3 kere surya namaskar yapacak disipline sahip olmayan adamlardan para ve daha tehlikesi güven araklama çalışmaları bunlar. Meditasyona başlamak için yapılması gereken bir sürü çalışma var. Bu çalışmalarla ilgili geçmişi olmayan kişinin meditative state e geçmesi olanaksız. Sadece geçtiğini sanar. Rahatlama duygu vs yoktur meditasyon aşamasında. Bu iş tamamen discovery ile alakalı. Buddha sarayı terk ettiğinde nasıl aydınlanacağını bilmiyordu hatta dünyada onu aydınlanmaya götürecek bir tekniğin olup olmadığını da bilmiyordu. Sadece kalbine güvendi. Kendi kendisine ışık oldu. Sizde onun dediği gibi kendi kendinize ışık olun ve kendi hakikatinizin içine tutun. Meditasyon için kimseye ihtiyacınız yok. Ondan önceki ön hazırlıklar için birilerine ihtiyacınız olabilir o da 10 gün filan değil en iyi ihtimal 10 sene filan sürer.

evet doğru. yazdıklarına da katılıyorum.
ama bırak birine ya da bir tekniğe ihtiyacı olanlar buna birşekilde ulaşabilsin.
vipassana da bunu yapıyor.

dernek değil bu arada.
oluşumun nasıl işlediği ile ilgili önceki sayfalarda verilen cevaplar var.

ama evet özünde, bağışlar ile yürüyor.
yapıyı yakından tanıma fırsatım olduğundan da şunu söyleyebilirim ki, evet buna para ve vakit ayırabilen 5-10 arkadaşın zaten çabalarıyla 2005'lerde tr'nin tanıştığı ve yine onların yaşattığı birşey bu.
bir beklenti yok. talep de yok.
çok bağış da toplanmıyor zaten tr'de malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Bu kiralanan otelin parası nasıl ödeniyor?
Derneğe yapılan bağışlar ile mi?

Meditasyon için kişinin kendisini hazır hissetmesi gerek. Bir sürü teknik var amaç tek. Amaç düşünceyi durdurmak. Bu öyle kısa sürede yapılabilecek bir şey değil. Hele şehir hayatındaki bir kişi için hiç olası değil. İnanmayın marketing termlere. İşte "gerçek yogiler veya gerçek spiritüeller şehirde de yaşayabilirler" safsatalarına. Ben bir şekilde geçimini bundan sağlayan bir kişiye kesinlikle güvenmem ve inanmam. Çünkü onlar bir işletmedirler ve etkinlik alanları spiritüelliktir.
Yok yoga teacher training programlar. Yok işte iç huzuru bulun holistik terapi aile bimmnesi filan salak saçması şeyler. Günde 3 kere surya namaskar yapacak disipline sahip olmayan adamlardan para ve daha tehlikesi güven araklama çalışmaları bunlar.

Meditasyona başlamak için yapılması gereken bir sürü çalışma var. Bu çalışmalarla ilgili geçmişi olmayan kişinin meditative state e geçmesi olanaksız. Sadece geçtiğini sanar. Rahatlama duygu vs yoktur meditasyon aşamasında.

Bu iş tamamen discovery ile alakalı. Buddha sarayı terk ettiğinde nasıl aydınlanacağını bilmiyordu hatta dünyada onu aydınlanmaya götürecek bir tekniğin olup olmadığını da bilmiyordu. Sadece kalbine güvendi. Kendi kendisine ışık oldu. Sizde onun dediği gibi kendi kendinize ışık olun ve kendi hakikatinizin içine tutun. Meditasyon için kimseye ihtiyacınız yok. Ondan önceki ön hazırlıklar için birilerine ihtiyacınız olabilir o da 10 gün filan değil en iyi ihtimal 10 sene filan sürer.

Soris amaç düşünceyi durdurmak değil. Düşünceyi durdurmak sadece işin temeli yani basit aşman gereken seviye gibi ki bu da çok zor birşey değil. Sana bununla ilgili kendi geliştirdiğim bir method verebilirim eğer kabul edersen ki işter şehirde ol , işter manastırda bir haftadan daha kısa sürede düşüncesiz zihin kafasına geçersin. Ama bu sadece başlangıç. BU kadar basite indirgeme çünkü düşüncesizlikten sonra açılan boyutta bir sürü süprizler var.

Spiritüelliğe harcanan paralarda güzel birşey. Burada bir eğitim var ve bu eğitim çok gerekli. İnsanlar o otele para ödeyip spritüel kampa girmese belki hayatı boyunca sadece kendine odaklanabileceği bir 10 günü olamayacaktı.

Seni çok iyi anlıyorum para konusunda.Bir şekilde aynı endişelere farklı bir açıdan bende sahibim . Mesela yaptığım spiritüel seanslar için asla para almadım kimseden ama sürekli insanlar isterken vakit ayırmak ciddi bir olay. Para istemediğimden bu işin karşılığında insanlara istediğim kitapları aldırıyordum . Umarım profesyonel hizmete geçebilirim çünkü bunu yapmam herkesin hayrına olur ve çok çalışkan biri olabilirim ;P
Sosyal ağlarda paylaş

Noyzura sama o tekniginizi ancak siz yapabilirsiniz sanki.

Soris sama;

Buddha bir isik yada yol bulmadi. Sadece kendi ic huzur icin uzaklasmayi secti. Buddhism aslinda sanildigi gibi Buddha ya yonelip onun normallerini kabul etmek degildir. Buddhism Buddha nin actigi yola saygi duyup kendi yolunda bu saygi ile ilerlemek denebilir. Ama asla ve asla Buddha bir Tanri yerine konmaz. Oncelikle Asya ulkelerinde Sayisiz inanc bicimine sahip Tanrilar ve Tanricalar sizlerin kafasinda Buddhist catisi altina girmeside en buyuk yanlistir. Bunlarin hepsi ayri bir cizgide ilerler. Kendimden ornek vericek olursam ben Nanztra ve Mikkyou inancini arastiran ve bu yolda ilerleyen bir bireyim. Yani ben Buddhistim dedigimde aslinda 24 saat Islamistler gibi Allah Allah diyerek dolasmiyorum. Yani Buddha Buddha diyerek dolasmiyorum yada puttan helvalar dikmiyorum bazi Islamistlerin dedigi gibi. Bu ayrimlara dikkat edilmezse asla ve asla anlasilmaz. Meditasyon konusuda kisinin Ki ve Chi ve Mundo ile alakalidir. Yani farkindalik evresi ne kadar genisse o kadar meditasyona yatkinsinizdir. Bu yatkinliginiz size disaridan ogretilemez. Bunu sizin yapmaniz gerekir. Buna ornek vericek olursam; Sessiz bir ortamda oturup gozleri kapayip hicbir dusunmemeye calismak sadece kendinizi kandirmaktir. Bir ise focus olmak ise bu isin ilk baslangicidir. Spor dahi yaparken aslinda o evreye girmis bulunursunuz ve farkindaliginiz artar. Bu tur medita teknikleri normalde SHaolin turevi terimlerdir. Yani kisiyi icine kapatip disa acamama olgusunu yerlestirme gorevini ustlenir. O donemde de farkli amaclar icin kullanilmistir ve bu donemdede bu durum farkli amaclar icin hazirlanmaya devam edilir. Benim onerim neyi seviyorsaniz gunde sadece 1 saat ona odaklaniniz bu sekilde tamamen iyi bir sekilde kazanimlariniz artacaktir.

AKito sama ya yardimi icin tesekkur ederim. Tekrar herkese tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

+44

Noyzura said:

bu yüzden Tantra var. spiritüel pompa tertemiz. saatlerce aheste aheste seks böyle yemeli , içmeli. tek sıkıntı erkeğin boşalmaması gerekiyor enerjisini dışarı atmaması için. ama türk kızları sıkılıyor "hadi gel aşkımm" yaptıkları için derk oluyor yada bazı kızlar bu erkek nasıl boşalmaz diye hırs yapıyorlar. Bu durum için bir patch yaptım o da basit. kızın ağzına geliyorsun ve sonra kızla öpüşüp tüm spermlerini geri yutuyorsun böylece enerji dışarı gitmiyor.

Abi kusura bakma da kendi agzima bosalamam. Bosalana da iyi gozle bakmam
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:

Noyzura said:

Abi kusura bakma da kendi agzima bosalamam. Bosalana da iyi gozle bakmam

olm ben bunu okumamıştım lan! niye alıntılıyorsun abi böyle şeyleri..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...