Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günün Sorusu: 1440p mi 120 Hz mi?

Sorieno

Öne çıkan mesajlar

Gecikmelerin sadece panel tepki suresi degil sinyalin aktarilmasi ve islenmesi suresince de degerlendirilmesi gerektiginin farkindasindir o halde. Su anki piyasada daha hala laptoplar 1366x768 pushlaniyor; gaming diye gecinen monitorler 60hz , 35ms input lag ile satiliyorsa gaming community bi sure daha 1080p ile seve seve yetinecek.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Gecikmelerin sadece panel tepki suresi degil sinyalin aktarilmasi ve islenmesi suresince de degerlendirilmesi gerektiginin farkindasindir o halde. Su anki piyasada daha hala laptoplar 1366x768 pushlaniyor; gaming diye gecinen monitorler 60hz , 35ms input lag ile satiliyorsa gaming community bi sure daha 1080p ile seve seve yetinecek.

Bu benim aradığım cevap değil ama.
Sen şu an "ortalama araçlar 120 km/sn çıktığı an titriyor" diyorsun, "bizim yolumuz da zaten daha fazlasını kaldırmaz, tümseğe girer takla atarsın" diyorsun. Haklısın da.

Ben ise bu aracı şu iş için kullanacağım, çekişi yüksek bir araç mı alayım hp'ı yüksek bir araç mı alayım diye soruyorum. Bu yüzden "hız>çözünürlük" tespiti kişisel diyorum. Burada tercihler durumsal olarak ortaya çıkıyor. Ha bu noktada benim durumumda tercihimin ne olması gerektiği konusunda fikrimi verebilmiş değilim ve kafam karışık, o ayrı konu. Ama her şart için 120hz>1440p çok yetersiz kalıyor altı dolmadığı sürece.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

herhangi bir oyuncu her şartta daha yüksek çözünürlük isteyecektir. Oyundaki detay alanını ve görüş açını arttıran bir avantajı var sonuçta 1440p'nin.

senin aklın "daha geniş alan görmeye" yönelmiş sanırım.

şunları kaçırıyorsun,
27 inç monitör'ü yakından kullanacağın zaman çok büyük gelecektir ve ekranın kenarlarında kalan yerlere bakmak için başını oynatman ve odaklanmanı değiştirmen gerekebilir. tek bir ekranın tümüne odaklanmış olmak ve oyundaki öğeleri birden görebiliyor olmak çok daha önemli.
ayrıca 1440p çözünürlükte öğeler daha küçüleceğinden bakmak ve görmek için zorlanacaksın.
grafik işlemlerinde zoom yaparsın büyür, oyunda öyle bir şey mümkün değil.

bu tarz şeyler senin için önemli değilse o zaman 1440p kullanabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...