bingildak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 kimse oynama git demiyor abi sana, sormuşsun bu böyle mi diye, bende bu böyle diye açıkladım ve nasıl olduğunu izah ettim. sen bunu beğenmiyorsan ve bu değişken bir öğe değilse ya böyle oynayacaksın yada farklı sisteme sahip bir oyun oynayacaksın demektir. eleştiri olarak yapıyorum diyorsan ne ala, istediğin kadar eleştir ama neyse o yani, adamlar oyunu bu sistem üzerine build etmişler değiştirmeyi düşündükleri hatta para ile bile sattıkları bir şey değil. ayrışma noktaları "yaptığınız seçimlerin kalıcı sonuçları var" ve çeşitlilik. eğer bu nitelik, yani adamların oyunu üzerine kurdukları prensip sana ters düşüyorsa oyun sana hitap etmiyor demektir. sana gerekli bilgiyi verdik, sorduğun soruları yanıtladık. eğer sistem sana göre değilse, başka alternatifler var, alınacak gücenecek bir şey yok ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 eleştiri yapıyorum. bu benim "gidip d3 oynamam" gerekmesi anlamına gelmiyor. casual ve theorycrafter olmayan bir oyuncu olarak bu oyunun "sadece" respec kısıtını sevmedim bunu belirtiyorum bu kadar basit. edit; bana hitap ediyor ayrıca hitap etmese silerim gider. o yönüyle hitap etmiyor sadece o kadar. bir oyunun 1 yönünü geneline yayıp toptan sevmiyor olmak ayrı bir kafa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Ha bu arada ölünce xpde gidicek abi ilerde haberin olsun şimdiden, sonra ölünce xp giden başka bir xp alınan oyun var mı diye sorma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 O "Evet var" zaten işin geyik kısmı, sevmediğin yönler olsun tabii, ama bu oyun farklı bir kafanın ürünü ve farklı bir ihtiyaca cevap veriyor. O yüzden biraz ya bu keçiyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin durumu var. Diablo 3 şimdiki gibi olmasaydı da grafikleri biraz güzelleştirilmiş ve talent tree si alabildiğine geliştirilmiş bir Diablo 2 olsaydı ne olurdu sorusunun cevabı olmaya çalışan bir oyun PoE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 reampage said: Ha bu arada ölünce xpde gidicek abi ilerde haberin olsun şimdiden, sonra ölünce xp giden başka bir xp alınan oyun var mı diye sorma ok sormam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 poe super oyun istedigin gibi puan ver istedigin karakteri yarat idi basta :D simdi forumdan build bak onu ilerle cunku respec sikintili.. klasik build bak onu yap oyunu gene.. yalan o kadar binlerce puanlik haritamsi ebe gumeci.. 10 aralik 2012 de sunu demisim :) 1 ay sonrasi su olur o skill bilmemnesi olsada, senin dedigin gibi 1-3 arasinda her class icin bir yol aciklanir herkes onu kullanip kasar durur :) bu yani istedigi kadar cok olsun skill sistemindeki ozellikler, hep bu oldu olacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 OF kavga var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 beta bitince veya ileri sürümlerde para ile alınan bir item (tabii bu büyük çakallık olur) veya orb ile full respec gelirse güzel olur misal bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 quixef said: Şimdi biz burada Grinding Gear Games Türkiye distribütörü değiliz, işin arkasında yatan mantık belli zaten sen de ifade etmişsin. Ama çalışan casual ve respec isteyen adam için Diablo 3 var denmiş önceki sayfada? diablo 3 oynuyorum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Kanuni said: 1 ay sonrasi su olur o skill bilmemnesi olsada, senin dedigin gibi 1-3 arasinda her class icin bir yol aciklanir herkes onu kullanip kasar durur :) bu yani istedigi kadar cok olsun skill sistemindeki ozellikler, hep bu oldu olacak :) şu çok kötü "end game build bu" dendikten sonra 10000000 skill tree olsa ne yazar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Akşam eve gidince 2gb peçi indiricem gaza geldim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 ben bunu oynarken ne guidelara ne forumuna falan bakmadım. direk kafama göre skill verdim ne güzel geldiyse, respec de gerekmedi. siz niye öyle yapmıyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 oyunu en ufak araştırmadan, özelliklerine bakmadan başlıyorsunuz ondan sonra istemediğiniz bir şey olduğunda foruma gelip ağlıyorsunuz buna da eleştiri diyorsunuz. adamların çıkış noktası, ayrışma noktası o sistem. o sistemi eleştireceksen ve beğenmiyorsan zaten yanlış seçim yapmışsın demektir. bunu da 2 satır okusaydın bilir gelir burada ağlamazdın. hayır izah ediyoruz, izah edince "öööö fönböylööörrr" diye hemen savunmaya geçiyorsunuz. bir ürünü seçerken hiçbir özelliğine, niteliğine bakmadan satın alıyor ondan sonra neden böyleymiş ya diye kendinizce eleştiri yapıyorsunuz. eleştiri niteliği de yok da neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 oyunun flask sistemini sevdim oyunun orb sistemini sevdim oyunun goldsuz sistemini sevdim oyunun act arası geçişe izin vermesini sevdim oyunun vendorladığın itemlara çeşitli kombinasyonlarda farklı reward vermesini sevdim oyunun dungeonları 15 dkk da resetlemesini sevdim oyunun gem sistemini sevdim oyunun item upgrade sistemini sevdim ama oyunun respec sistemini sevmedim o zaman gidip d3 oynayayım lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Kanuni said: poe super oyun istedigin gibi puan ver istedigin karakteri yarat idi basta :D simdi forumdan build bak onu ilerle cunku respec sikintili.. yetemeyen adamlar için böyle, okuduğunu anlayan biraz sistematik düşünme kabiliyetine sahip adam 2-3 saat oyunu oynadıktan sonra mekanikleri anlayıp skill tree'ye baktığında "hmmm, şunu şöyle yaparsam, böyle olabilir" deyip kendi buildini kurabiliyor. bunu yapamayanlar dışarıdan oyuna bakıp "yaaa 12389 tane kombinasyon var ama zaten herkes aynı şey olacak" deyip kendini avutuyor hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Kanuni said: poe super oyun istedigin gibi puan ver istedigin karakteri yarat idi basta :D simdi forumdan build bak onu ilerle cunku respec sikintili.. klasik build bak onu yap oyunu gene.. yalan o kadar binlerce puanlik haritamsi ebe gumeci.. 10 aralik 2012 de sunu demisim :) 1 ay sonrasi su olur o skill bilmemnesi olsada, senin dedigin gibi 1-3 arasinda her class icin bir yol aciklanir herkes onu kullanip kasar durur :) bu yani istedigi kadar cok olsun skill sistemindeki ozellikler, hep bu oldu olacak :) Abi endgame olgusunu hep wow getirdi kafalara, yok böyle birşey, endgame olayı diye, sürekli aynı şeyleri yaptıgın bir oyundan bahsediyoruz. level 1de kestiğin mobu gidip level 99da kesiosun oyun diye birşey yok ki zaten endgame olsun. olay tamamen rakamsal veriler ve hesaplar seninde hep daha yüksek sonuçlara ulaşmaya çalışman endgame bunuda değişik formlarla yapıosun işte. herkez o kadar alıştı ki wowa hep o sistemi örnek alıyor her oyunda böyle oldu. bunda level 70 kasarsın sıkılrısın mage açarsın level 60 onu kasarsın paladin açarsın onu kasarsın. boss yok, raid yok endgame yok oyun zaten o kadar lineer ki yaptıgın tekşey skilleri vermek itemları toplamak bunuda skill reset gibi bir opsion getirdiğin zaman bir anlamı kalmıyor oynamanın. Bir süre sonra iyice sıkılıyorsun. wowda level 60 olduktan sonra endgame kavramı başlıyordu. Raidler vs. end-game kavramını her oyuna sokmaya başladık ondan sonra ama bu hsnler öyle değil ki level 20de kestiğin bossu level 99da kesiosun sonuçta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 tanrıya şükür böyle insanlar için diablo 3 ve blizzard var. düşünmeyi gerektirmiyor. hata yapamıyorsun. tek tık yeni bir karakter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 okuduğunu da anlamıyor adam. daha ne diyeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Şu dediğim de olursa burada bütün o elitist tavırlar geçersiz olacak ayrıca Dworgian said: beta bitince veya ileri sürümlerde para ile alınan bir item (tabii bu büyük çakallık olur) veya orb ile full respec gelirse güzel olur misal bence. "oynayarak çözmeyi seviyorum" diyorum adam hala "2 saat bakıp çözülecek şeyi anlamıyor" diyor ya ssaljadskdj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Parayla full respecin gelmeyeceğini net olarak söylemişlerdi fi tarihinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 parayla full respec var zaten illegal yollara girmek istersenizde, gerek yok birazcık düzgün oynarsanız zaten gereken şekilde oyun sistemine adapte olunca yanlış skilleri yada birden bire 10-20 skilli değiştirmek pek zor değil. ama millet ön yargılı olduğu için respec olmadığını görünce kaka oyun diyor hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Dworgian abi senin ulaşmak istediğin veya duymak istediğin şey nedir? skill tree ile ilgili eleştiri yapıyorsun, izah ediyoruz, sistemi anlatıyoruz, nasıl respec yapacağını anlatıyoruz, oyunun mekaniklerini anlatıyoruz hala gelmiş "ama kötü bu sistem" diyorsun. sistem neyse o, adamlar oyunu bunun üzerine kurmuş çünkü peçle veya feedbackle değişecek bir şey değil ki. iki kelime okusaydın bilirdin bunun böyle olduğunu oyuna başlamadan önce. eğer senin için gamebreakersa, o zaman d3 var işte, ondan böyle sıkıntılar yok. d3 oyna dedik diye hemen gocunmayın yani. her ürün, herkese hitap edecek diye bir şey yok. sen ben oyunun herşeyini beğendim ama bunu beğenmiyorum diyorsun. beğenmiyorum dediğin şey poe'i poe yapan sistem zaten. bu ürünü diğer ürünlerden hns piyasasında ayrıştıran nitelik. istediğin şey bizde seninle birlikte eleştirelim mi beğendiğimiz şeyi? sen eleştirdin diye biz eleştirmeyince olduğu gibi beğenince fan boy mu olduk? eleştirine tavsiye ile yanıt veriyoruz hem poe içi hem poe dışı yine yaranamadık yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Ha oyunun temel mantığı dışında eleştirilecek çok yönü var misal, quality of life olayı yerlerde sürünüyor biraz: Şu orblar ıvırlar zıvırlar vendora bir şey sattığında vs. kendi kendine stack olması çok mu zor? Yoo değil ama olmuyorlar işte. Inventory slotları boşa harcadığımı her farkettiğimde canım sıkılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 bingildak said: Dworgian abi senin ulaşmak istediğin veya duymak istediğin şey nedir? abi niye ulaşmak istediğim bir şey olduğunu düşünüyorsun? oyunun topic i. oyunu oynadım. bir fikrim var kişisel. geldim belirttim. sen bunun böyle olmaması gerektiğini düşünebilirsin. buna da saygım var. bana gereksiz gelen şeyler şunlar bak; 1) oyunun "nasıl olması gerektiği" ile ilgili fikir sahibi olmak ve bunu belirtmek ok ama "oyun böyle güzel zaten sen git bilmem ne oyna" demek saçma 2) oyunu oynayarak çözmeye çalıştığını söyleyen birine "oyunu araştırmadan okumadan oynayıp sonra ağlıyorsunuz" demek saçma 3) oyunu oynayarak çözmeye çalıştığını söyleyen birine "2 saat okusa anlayacak adam ama anlayamayanlar için de blizzord var" diyerek o kişiye dolaylı yoldan aptal demek terbiyesizce 4) oyunun bir yönü hariç herşeyini sevmiş birine "ya sev ya terk et" demek saçma 5) oyunun herhangi bir yönünün eleştirilemeyeceğini düşünmek saçma 6) oyunu sevmesem silerim silah zoruyla oynatmıyorlar zaten. bunu anlatmak zorunda kalmam ayrıca saçma Anlatabildim umarım? Yani ben "şu yönü kötü" diye "beceriksiz", "aptal" vb kişisel yakıştırmalar yapılması yanlış. Burayı okuyan herkes gidip PoE topic 1 ve 2 yi okumak zorunda da değil. Gelip "daha önce çok dedik" demenin bir manası yok. Açıklamak anlatmak zor geliyorsa basmazsın o klavyenin tuşlarına olur biter. Ben fikrimi belirttim. Bunun sonucu a) ya oyunu silerim b) ya reroll yaparım c) ya da "deal with it" o karakterle oynarım bu da benim keyfime kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Öğle tatili hatırladığım noktaları WoT yazdım hazır vakit bulmuşken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar