kavel Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Konu mailime gelmiştir. Daha önce açıldıysada tekrar açılmasında bir mahsur yoktur sanırım. Arama yapmadım. Vatandaşın biri, hafta sonu kız arkadaşının evine gidiyor.Çok başı ağrıdığından, kız ona bir Apranax veriyor. Vatandaş yutmadan önce ilacı ağzında çiğniyor bir kaç dk. sonra şuurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanımamaya başlıyor. Apar topar hastaneye kaldırıyorlar ve orada anlaşılıyor ki; sebep beyin kanaması. Nedeni ise, doktorların açıklamalarına göre; ağrı kesicilerin özellikle; Apranax ve türevlerinin çiğnenmesi ya da ağızda bekletilmesi (apranax, aprol, aprowell, naprosyn, napradol, kapnax, apraljin, aleve, synax, oprax kısaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar) Çiğnenince; etken madde beyne çok hızlı nüfuz ediyor ve ölümcül sonuçlara yol açabiliyormuş. Aman dikkat..[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
zgrw Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 zaten ilaçların hiç biri çiğnenmemeli (çiğnme tableti olmayanlar hariç) , suçlu zaten çiğneyen şahsiyettir....Eminimki reçetesinde (kullanım kılavuzu gibi olan şeyde yani) çiğnemeyin gibi bişeyde yazıyordur ...[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Grandmaster zgrw Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu [Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Bı anda ıcım urperdı ha..[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim
Catscratch Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 İçinde yazması lazm. Yazmıosa firmaların ayıbı. Naproksen güçlü bir ağrı kesici. Nasıl etki ettiğini bilmiorum ama novalgin/vermidon türevlerinden çok daha güçlü.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
kavel Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 said: zgrw, 20 Kasım 2004 18:35 tarihinde demiş ki: zaten ilaçların hiç biri çiğnenmemeli (çiğnme tableti olmayanlar hariç) , suçlu zaten çiğneyen şahsiyettir....Eminimki reçetesinde (kullanım kılavuzu gibi olan şeyde yani) çiğnemeyin gibi bişeyde yazıyordur ... öyle birşey olup olmadığını senda dahil bir çoğumuz bilmiyoruz. o yüzden dikkatli olunması için yazdım. suçlu falan yok ortada yani. kaldıki ismi standartlaşmış ilaçları kullanırken hemen herkes kulaktan dolma bilgilerle hareket eder.[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
magecy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Hımm şimdi intihar etmek istesem alırım bi Apranax çigrenim olur biter :)[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus
Gazanfer Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 said: kavel, 20 Kasım 2004 18:33 tarihinde demiş ki: Vatandaşın biri, hafta sonu kız arkadaşının evine gidiyor.Çok başı ağrıdığından, kız ona bir Apranax veriyor. Vatandaş yutmadan önce ilacı ağzında çiğniyor bir kaç dk. sonra şuurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanımamaya başlıyor. zaten apranax'ı çiğneyebilecek şuursuzluktaki insan yaşamasın boş yere. :) yutmadan önceki yarım saniyede bile iğrenç bi tat bırakıyo ağızda.
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Evet cok kotu bı tat bı kere agzımda bıraz tutmustum balık yagı bıle o kadar ıgrenc olmuodu[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Bu tür ilaçların normalde bile kullanımı şiddetli yan etkilere (özellikle böbrek ve çok kullanımı beyin) sorun açıyor. Bu yüzden durum çok ileri olmadıkça kullanılmayan doktorların tavsiye etmeden önce diğer çareleri denediği ilaçlar bunlar. Bir de çiğnenince böyle şiddetli sorunlar çıkarması gayet doğal ve tahmin edilebilir.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Dogrudur benım de enıstem hastanedeyken kabız olan bırı gelmıs enıstem takılmıs dık zeytınyagını bı seycıyın kalmaz demıs adam gıtmıs delı gıbı ıcmıs zeytınyagı[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim
magecy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 said: BOccOB, 20 Kasım 2004 18:52 tarihinde demiş ki: Ya alay malay ediyoruz ama bunları yapacak cahil insan çok var... Benim dayım doktor, o bir hastasına ilaç yazmış tablet, adam yutacağına iltiabın olduğu yere ovuşturup atımış tabletleri sonra da pişkin pişkin ilaç işe yaramadı dr bey diye gelmiş... adam yeni tedavi yöntemleri geliştirmeye çalıştırmış belli :D[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus [Bu mesaj magecy tarafından 20 Kasım 2004 18:55 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj magecy tarafından 20 Kasım 2004 18:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 :( kötü bir olay..[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... |playingarena|Pati Pet *Kuş,tavşanlar ve balıklar için..* orc_lord in melancholy (day 66)
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 said: magecy, 20 Kasım 2004 18:53 tarihinde demiş ki: adam yeni tedavi yöntemleri geliştirmeye çalıştırmış belli :D Hayır sadece ailemin neredeyse tamamı (saydığım yakın çevreden 20nin üzerinde) doktor olunca bu tür şeyleri biliyorum biraz..?[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
magecy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Rewendor yanlış alinti yapmişim düzelttim şimdi pardon :)[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus
deadmytime Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 adam ilacı çinemiş ya yemek yiyo bu hacıı ilk bi ilaç aldında kullanma kılavusuna bakılır bnm bildim!!![signature][hline]
schaker777 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 said: Catscratch, 20 Kasım 2004 18:37 tarihinde demiş ki: İçinde yazması lazm. Yazmıosa firmaların ayıbı. Naproksen güçlü bir ağrı kesici. Nasıl etki ettiğini bilmiorum ama novalgin/vermidon türevlerinden çok daha güçlü. yazmiyorsa dava acma hakki var hatta guzel bi para alarakta hayatina devam edebilir[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game.. Saint Joseph'li ultimacılar
schaker777 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 annem eczaci ona sordum cignenmesi sonucunda mide kanamasi yaparmis ama ilaci icmeden once alkol alinirsa beyin kanamasina yol acabilirmis[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game.. Saint Joseph'li ultimacılar
Pyro Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 daha per$embe gunu erittim agzımda yuttum bi$i omadı =P[signature][hline]Pilavcı (prawler), 15 Kasım 2004 03:19 tarihinde msnde demiş ki: kafana at boku sıçsın
schaker777 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 pyro geber emi :P bunu mu bekliyorsun :)[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game.. Saint Joseph'li ultimacılar
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 izmirliye bişey olmas :p[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK!
kavel Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 said: deadmytime, 20 Kasım 2004 18:59 tarihinde demiş ki: adam ilacı çinemiş ya yemek yiyo bu hacıı ilk bi ilaç aldında kullanma kılavusuna bakılır bnm bildim!!! adamı bulursam senden özür diletirim yüce şahıs. herkes senin gibi olamıyor ne yazıkki ... hey allam[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Pyro Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 saeros un dedıgıne + olarak , kötüye bi$i olmaz ehah.[signature][hline]Pilavcı (prawler), 15 Kasım 2004 03:19 tarihinde msnde demiş ki: kafana at boku sıçsın
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 bu her insanda gorulmez milyonda bir gorulur kasinti onleyici ilac surup kolu kesilen adamda var anestezinin sadece kas altindaki bilmemne dokusuna etki ettirip oldurende var cogu doktorda kalin kitaplar vardir farkli maddelerin alakasiz hastalar uzerinde etkileri kisa kisa dusulmusdur zaten doktor olsa o kadina bildiginiz bir hastaliginiz allerjiniz yada suyunuz buyunuz varmiydi? diye sormadan o ilaci vermezdi zaten veripde kimsenin bilmedigi bir allerji yuzunden olurse amerikada bile doktora ceza vermezler[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
schaker777 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 tamam pyro yarinki menude ekmek arasi apranax yaninda hardalimiz kalmamis smirnoff lemon dokersin :P[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game.. Saint Joseph'li ultimacılar
kavel Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 bu tip ilaçların ismi hemen herkes tarafından bilindiği ve reçetesiz alınabildiği için bir çok evde bulunmakta. bu nedenlede kullanımı sırasında ya da biri tarafından verildiğinde "ulan ne yazıyodu durun bir bakayım" ya da "ya sen bunu verdinde bişey yapar mı bu ver bakayım şunun kağıdına" gibi tepkiler verilmemesi gayet normal. doğru demiyorum bakın "normal". o yüzden her zaman doğruları yapan insan modeli çizmeye çalışmayı bırakıp yakınlarınızı, tanıdıklarınızı ve özellikle ilacı kullanan tanıdıklarınızı uyarın. konunun açılma amacıda bu zaten. sadece sizi uyarmak. benzer şekilde aldığım bazı uyarılar hayatımı kurtardı bir çok kez. bir çok şeyi bildiğim gibi değilde uyarıdaki gibi yaptım. olayı aksi şekilde yapan insanların başına gelenleride gördüm. pek hoş durumlar değil. tanıyayım tanımayayım hiç önemli değil. kimsenin başına böyle birşey gelsin istemem. tedbirli olmakta fayda var ...[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Öne çıkan mesajlar