Ren Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Dworgian said: Abi ama bankanın güvencesi olmalı. Araba için kredi aldığında, araba üzerine ipotek koyar. Ev kredisinde o eve ipotek koyar. Banka kendini güvenceye alır. Sen krediyi alırken, kredi ve faiz tutarı kadar nakit(veya nakit karşılığı menkul kıymet vb) bloke ettirebilirsen o zaman sağlık sigortası yaptırmana gerek kalmaz. Sana adam kredi verdi. senden sigorta almadı, teminat almadı. Öldün. kimden alacak parasını? Akrabaların senin terekeni kabul ederse onlara yönelir borç. Ama ya kabul etmezlerse? evet katılıyorum adamlar parasını kullandırıyor. bankanın güvencesi olmalı. zaten bir bankaya borcu olan insan borcunu ödemediğinde hayatta ise sürüm sürüm süründürmüyorlar mı? haczetmiyorlar mı? adamın bir maaşı ya da malı yoksa ödemeyemediğinde bundan alamam diye kredi vermiyorlar zaten. kredi verdikleri kişiler zaten bir geliri birşeyi olan kişiler. ama ben diyorum ki üstüne bi de verdiği parayı adama sigortalatmak. resmen tüketiciyi kullanmak. üstüne bir de mum dikmek. ben faiz almasın mı diyorum. hayır alsın. malını ipotekletmesin mi diyorum. hayır. ama ölüm gibi ekstrem bir durumun karını bile senden çıkarıyorlar. ayıp yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Kredi kartını iptal edeceksen call center'ı ara, çıkan kişiye görüşmeler kaydoluyor mu de ve şunu söyle" Ben Suark Quark 11 şubat 2013 saat 17.59 itibarı ile XXXX-xxxx-xxxx-xxxx nolu kartımı iptal ediyorum, bu saatten sonra kartımdan yapıacak hiçbir işlem için sorumluluk kabul etmiyorum" de kartın kullanıma kapansın ,en geç 7 gün içinde kartın iptal olur fakat borcun tamamen ödendiğinden emin ol sonra başın belya girmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Welcome to Capitalism! Ren said: Dworgian said: Abi ama bankanın güvencesi olmalı. Araba için kredi aldığında, araba üzerine ipotek koyar. Ev kredisinde o eve ipotek koyar. Banka kendini güvenceye alır. Sen krediyi alırken, kredi ve faiz tutarı kadar nakit(veya nakit karşılığı menkul kıymet vb) bloke ettirebilirsen o zaman sağlık sigortası yaptırmana gerek kalmaz. Sana adam kredi verdi. senden sigorta almadı, teminat almadı. Öldün. kimden alacak parasını? Akrabaların senin terekeni kabul ederse onlara yönelir borç. Ama ya kabul etmezlerse? evet katılıyorum adamlar parasını kullandırıyor. bankanın güvencesi olmalı. zaten bir bankaya borcu olan insan borcunu ödemediğinde hayatta ise sürüm sürüm süründürmüyorlar mı? haczetmiyorlar mı? adamın bir maaşı ya da malı yoksa ödemeyemediğinde bundan alamam diye kredi vermiyorlar zaten. kredi verdikleri kişiler zaten bir geliri birşeyi olan kişiler. ama ben diyorum ki üstüne bi de verdiği parayı adama sigortalatmak. resmen tüketiciyi kullanmak. üstüne bir de mum dikmek. ben faiz almasın mı diyorum. hayır alsın. malını ipotekletmesin mi diyorum. hayır. ama ölüm gibi ekstrem bir durumun karını bile senden çıkarıyorlar. ayıp yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Ren said: ben faiz almasın mı diyorum. hayır alsın. malını ipotekletmesin mi diyorum. hayır. ama ölüm gibi ekstrem bir durumun karını bile senden çıkarıyorlar. ayıp yani. eskiden isteğe bağlıydı. kimi yerlerde hala öyle (ör; iş bankası) ama garanti fln zorunlu hale getirmiş. o biraz esnetilebilir bir durum tabii aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Ramocan said: Kredi kartını iptal edeceksen call center'ı ara, çıkan kişiye görüşmeler kaydoluyor mu de ve şunu söyle" Ben Suark Quark 11 şubat 2013 saat 17.59 itibarı ile XXXX-xxxx-xxxx-xxxx nolu kartımı iptal ediyorum, bu saatten sonra kartımdan yapıacak hiçbir işlem için sorumluluk kabul etmiyorum" de kartın kullanıma kapansın ,en geç 7 gün içinde kartın iptal olur fakat borcun tamamen ödendiğinden emin ol sonra başın belya girmesin. bu iyiymiş =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Haaa, bu arada kimseye hatta en yakınınıza bile kefil olmayın, ödemediği borcu için sizin kredi notunuz düşer, çok zor durumda(ölmeye yakın falan) ise kendiniz kredi çekip verin ve paşa paşa ödeyin yine de kefil olmayın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 bu arada kredi kartınızın son ödeme tarihinden önce en az minimumu yatırın. yoksa karalisteye girerseniz kredi istediğinizde el sallarlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 3 ayda bir banksweep(TC kimlik no nuz ile bankalara olan borcunuzu sorgulayın) yapın, bu arada üzerine açılmış herhangi bir şirket var mı onu da öğrenin( bu başıma gelmedi allahtan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 bankacılık başta olmak üzere bu tarz sektörlerin hepsi 'iyiyken iyi, kötüyken canına okuyalım' sistemiyle çalışıyor, o yüzden bir şeye imza atarken, bir kampanyaya 'evet' derken bi yirmi kere falan okuyorum, kafama takılan soruları soruyorum. açıkçası on tane kredi kartı olan insanlara çok şaşırıyorum. cidden enteresan manzaralar yaşanıyor ülkemizde. öyle boktan bi sistem ki bu, geçenlerde aylık 1200 lira net bordrolu kazancı olan bir arkadaşım 2000 lira kredi çekmek istedi HSBC'den. onaylamadılar. nedeni de şu, herifin kredi notu sıfır. yani hayatı boyunca bankalarla hiç bir işi olmamış. dolayısıyla nası bi adam bilmiyorlar, direkt krediyi vermedilr. kredi kartı istese vericekler ama. garip garip algoritmaları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Ramocan said: 3 ayda bir banksweep(TC kimlik no nuz ile bankalara olan borcunuzu sorgulayın) yapın, bu arada üzerine açılmış herhangi bir şirket var mı onu da öğrenin( bu başıma gelmedi allahtan) bu nerden yapılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 15 tl karşılığı herhangi bir bankadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Kredi notu sıfırdan başlamaz, hiç kredi çekmemiş birine 2000 tl krediyi de ben veririm getirsin yarın belgelerini... "roket adam" said: bankacılık başta olmak üzere bu tarz sektörlerin hepsi 'iyiyken iyi, kötüyken canına okuyalım' sistemiyle çalışıyor, o yüzden bir şeye imza atarken, bir kampanyaya 'evet' derken bi yirmi kere falan okuyorum, kafama takılan soruları soruyorum. açıkçası on tane kredi kartı olan insanlara çok şaşırıyorum. cidden enteresan manzaralar yaşanıyor ülkemizde. öyle boktan bi sistem ki bu, geçenlerde aylık 1200 lira net bordrolu kazancı olan bir arkadaşım 2000 lira kredi çekmek istedi HSBC'den. onaylamadılar. nedeni de şu, herifin kredi notu sıfır. yani hayatı boyunca bankalarla hiç bir işi olmamış. dolayısıyla nası bi adam bilmiyorlar, direkt krediyi vermedilr. kredi kartı istese vericekler ama. garip garip algoritmaları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 cahil olsaymışım banksweep ile ilgili peh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 ya sonra nası hallettiler bilmiyorum. takip edemedim, illa ki bi şekilde bulmuşlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 1000 tl lik maaş bordrosu 10.0000 TL lik kredi garanti demek 1 e 10 hesaplayın kamu personeli 1 e 18 bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cempostaci Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 üzerime açılan şirket var mı diye bakmak bile 15 tl. 20 tane banka var hepsinden baksak 300 tl yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 1 tanesi hepsine bakabiliyor galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 tek raporda hepsi gözükür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Ramocan said: Kredi notu sıfırdan başlamaz, hiç kredi çekmemiş birine 2000 tl krediyi de ben veririm getirsin yarın belgelerini... "roket adam" said: bankacılık başta olmak üzere bu tarz sektörlerin hepsi 'iyiyken iyi, kötüyken canına okuyalım' sistemiyle çalışıyor, o yüzden bir şeye imza atarken, bir kampanyaya 'evet' derken bi yirmi kere falan okuyorum, kafama takılan soruları soruyorum. açıkçası on tane kredi kartı olan insanlara çok şaşırıyorum. cidden enteresan manzaralar yaşanıyor ülkemizde. öyle boktan bi sistem ki bu, geçenlerde aylık 1200 lira net bordrolu kazancı olan bir arkadaşım 2000 lira kredi çekmek istedi HSBC'den. onaylamadılar. nedeni de şu, herifin kredi notu sıfır. yani hayatı boyunca bankalarla hiç bir işi olmamış. dolayısıyla nası bi adam bilmiyorlar, direkt krediyi vermedilr. kredi kartı istese vericekler ama. garip garip algoritmaları var. kredi notu çok garip bişi ilk başladığında olmadığından çok zor kredi alıyosun yüksek faizle arttırmak için kredili çok ürün alman gerekiyo alıyım vadesi gelmeden ödiyim desen bile notun düşüyo eahueuauhea özetle ya o ya bu şekilde dürtüyolar seni eauheuah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Dworgian said: Suark said: abi mecburum nasıl mecbur değilim; değilsin. bak; Suark said: Ben onlara muhtaç değilim, geçiveririm x bankasına yani ama neden beni yoruyorlar abi. muhtaç olsaydın mecbur olurdun yok orda hata var, x bankasına muhtaç değilim, ama bankaya muhtacım. neden? çünkü banka diye bişe var, bu sayede insanlar kredi alıp maaşlarının 300 katı olan evleri alabiliyorlar, bu sayede insanlar evleri milletin maaşının 300 katı olarak satabiliyor. banka olmasa? kimse alamyacağı için o paraya ev olmayacak profit! ona sebep bela boktan pis bişe banka. seçim şansı tamamen bir ilizyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 bide kredi kartım olmadığı halde 20k tl çekmişliğim var, işte babamlar sayesinde felan. Oluyo yani, biraz şeye bakıo bu durum, bankada çalışan personelin keyfine. Sen ödeyecek gibiysen, veriyor adam. işte bi gıcık sebepte bu; kredini falan ödeyemediğinde, yapılandırma vs olduğunda sana it gibi davranırlar, kredi verirken köpeğin olurlar. Çok şükür takır takır ödedimde corporate bitchelere yem olmadım. ama her aradıklarında, o senede kestikler 70-80 tl parayı fitil fitil çıkartırım. anlamdım bidaha anlatın tam anlayamadım şimdi baştan alırmısınız diyerekten. hayır arıyorum kadını, diyorum ki kesilmiş ücret nası anlaşabiliriz. işte anlayaşamıyz dio diyorum geçen sene 3 ay aynı parayı ödersem anlaşırız demiştiniz o noldu? a evet öle bişi var bıdıbdıdbıbd peki otomatik talimat versem? tamam ama o zaman world puan olarak veririz paranızı (sokayım world puanınıza) yok kalsın ee napcaz e soyduk biz sizi sori peki o zaman diyip kapatıorm. Şimdi kapatmaya kalksam, hadi aradım talimat verdim ok. e başka bankaya geç, yok iş hesaplarını tanımlat uğraş dur. minimum 1.5 mesai yer 80 tl için, şerefsizler bunu bildiklerinden düdüklüyorlar işte. grr nese, öle durumda içimden geçiriyorum "bizde sizi mikiliyoruz siz telefonla konuşurken" diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Bankaları sevmem ama bankaya 1500 tl civarı faiz+sigorta+vs vs vermemek için akrabamdan borç para aldım ve 1 sene sonra ödeyeyim dedim. Akrabamın gerçek yüzünü orada gördüm ve borç aldığım 10.000 tl nin dayanamayıp son 2500 tl sini kredi çekip ödedim. Birdaha bankaya gider sigorta+dosya parası+faiz+kdv+ötv+mtv+vvv.... öderim daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Bankanın biri hesap işletim ücreti alırrım deyince ben hiç bir işlem yapmadığım için bana mailler göndererek almayacağız vs vs demesi ayrı ilginç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Suark said: bide kredi kartım olmadığı halde 20k tl çekmişliğim var, işte babamlar sayesinde felan. Oluyo yani, biraz şeye bakıo bu durum, bankada çalışan personelin keyfine. Sen ödeyecek gibiysen, veriyor adam. işte bi gıcık sebepte bu; kredini falan ödeyemediğinde, yapılandırma vs olduğunda sana it gibi davranırlar, kredi verirken köpeğin olurlar. Çok şükür takır takır ödedimde corporate bitchelere yem olmadım. ama her aradıklarında, o senede kestikler 70-80 tl parayı fitil fitil çıkartırım. anlamdım bidaha anlatın tam anlayamadım şimdi baştan alırmısınız diyerekten. hayır arıyorum kadını, diyorum ki kesilmiş ücret nası anlaşabiliriz. işte anlayaşamıyz dio diyorum geçen sene 3 ay aynı parayı ödersem anlaşırız demiştiniz o noldu? a evet öle bişi var bıdıbdıdbıbd peki otomatik talimat versem? tamam ama o zaman world puan olarak veririz paranızı (sokayım world puanınıza) yok kalsın ee napcaz e soyduk biz sizi sori peki o zaman diyip kapatıorm. Şimdi kapatmaya kalksam, hadi aradım talimat verdim ok. e başka bankaya geç, yok iş hesaplarını tanımlat uğraş dur. minimum 1.5 mesai yer 80 tl için, şerefsizler bunu bildiklerinden düdüklüyorlar işte. grr nese, öle durumda içimden geçiriyorum "bizde sizi mikiliyoruz siz telefonla konuşurken" diye. world kardın parasını veriyolar geri. üç aylık şu kadar harcayın falan diyolar ki az bi rakamdı hatırladığım kadarıyla uyuyosundur yani. puan falan değil bildiğin bakiyeden direk düşüyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 1300tl lik teb bonus kartım var geçen gün saturnden birşeyler alırken sıkıntı çıktı yok anlaşmalı olmayan kurumlarda taksit imkanı olmuyor. garanti bonusa var ama teb bonusa yok ?!?! dedim lan koskoca saturnsün bizim bakkal amca bile sigaraya 3 taksit yapıyo yuh sizin kalıbınıza. tek çekim aldım bir ayda dömelcem bütün parayı bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar