Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara bırakmak

cempostaci

Öne çıkan mesajlar

17 yıldır günde ortalama 1.5 paket içiyorum. alkol falan alınıyorsa 2.5 3 paket olacak neredeyse kendimden utanıyorum. bırakmak zorundayım artık, uyurken ciğerimden çıkan ses bile bi garip geliyor sanki. sabah kalktığımda boğazımdaki çamur varmış hissi zaten iğrenç.
nikotin bandı, sakız vs her şeyi denedim bundan 1-2 sene önce ama fayda etmemişti. nikotin bandını çıkartıp sigara içmiştim.
yani var mı sigarayı bırakabilen? şöyle yaparsan biraz rahatlatır sigara içmediğin zaman vs diye tavsiyede bulunmak isteyen ?
Sosyal ağlarda paylaş

10 yıl günde 1 paket içtim. Geçen haziranda bıraktım.

1 paket nikotin sakızı + 1 kutu bant aldım. Bitti gitti :D

TAbi kafada bitirmek en önemlisi. Spora başlamıştım ve koşu bandında koşamamak sinirimi bozduğu için giriştim bu işe. Öncelikle kendine uğraş bulman gerekir bu şekilde ki meşgul et beynini. Sonra istemiyosun zaten içmek. Sosyal içiçi oluyon
Sosyal ağlarda paylaş

bence biorezonans'ı deneyebilirsin.

sanıyorum 250-300 TL idi.
tek seans ta birçok tanıdığım bıraktı.
yanına içtiğin sigarayı alarak gidiyorsun.
ilk seans yeterli olmaz ise ikinci seansa da alıyorlar seni, ücretsiz.

şehrin neresi bilmiorum ama artık hemen hemen herşehirde var bu uygulamayı yapan merkezler.

örneğin NEOSANTE
biraz daha detaylı anlatıyor tekniği burada
Sosyal ağlarda paylaş

cempostaci said:

17 yıldır günde ortalama 1.5 paket içiyorum. alkol falan alınıyorsa 2.5 3 paket olacak neredeyse kendimden utanıyorum. bırakmak zorundayım artık, uyurken ciğerimden çıkan ses bile bi garip geliyor sanki. sabah kalktığımda boğazımdaki çamur varmış hissi zaten iğrenç.
nikotin bandı, sakız vs her şeyi denedim bundan 1-2 sene önce ama fayda etmemişti. nikotin bandını çıkartıp sigara içmiştim.
yani var mı sigarayı bırakabilen? şöyle yaparsan biraz rahatlatır sigara içmediğin zaman vs diye tavsiyede bulunmak isteyen ?

*Öncelikle sigarayı bırakmak istiyorsan gerçekten bırakmak istediğini kendine inandırmalısın ve kararlılığını kesinlikle bozmamalısın.

*Sigara bırakma poliklinikleri mevcut ve işe yarıyorlar. Gerçekten sigarayı bırakmak isteyen adama fayda ediyor. Şimdi şunu diyen çıkacak "sigarayı bırakmak kafada biter isteyen polikliniğe gitmeden de bırakır" evet doğru kişinin kafasında biter ama çoğu insan dışarıdan yardım almadan bunu başaramıyor, bu da bir gerçek.

*Sağlık ocağında dövüş kulübü kafası yaşıyorsun, hayattan bezmiş 15-20 insan topluluğunun arasında rehabilitasyon çalışması gibi sana sigaranın zararları anlatılıyor (projeksiyon falan)

*Doktor form dağıtıyor, bu formda günde ne kadar içtiğin, alkol kullanıp kullanamdığın, kullanıyorsan miktarının ne olduğu (alkol kullanım miktarına göre zyban veya şampiks diye iki ilaçtan birini veriyor eğer az alkol alıyorsan zyban çok alıyorsan şampiks veriyor)

*İlaca başladıktan sonra bırakmıyorsun, doktor bir tarih veriyor o tarihe kadar özgürce içiyorsun ki hayatımda içtiğim en keyifli sigaralar o dönemdeydi.

*Tarihten sonra sigarayı kesin olarak bırakıyorsun.

*Ben 2 ay civarı içmedim sonra iradesizliğim sonucu tekrar başladım. tekrar başladığım dönemde irademle ilgili kaygılarım yoktu çünkü o günlerde kafam deyim yerindeyse çok yüksekti.

*Vel hasıl kelam istiyorsan, bu yöntemle rahat bir şekilde bırakabilirsin, dişlerini gece yatmadan önce fırçala, sabah kalktığında kömür tadından kurtulursun (sigarayı bırakamıyorsan ağzının içine saygı duy bari)

yukarıda anlattığım yöntemler için herhangi bir bedel ödemene gerek yok.

ayrıca kapalı alanda sigara içmemeye özen göster;

örneğin kendi odan, oturma odası, mutfak gibi sigarayı düzenli içtiğin yer varsa bunu sonlandır. balkonda veya dışarı çıkıp içmeye çalış ki sürekliliği olmasın. odanda duran küllükteki sönmüş sigaralar sana daha çok sigara içme isteği getiriyor, boşluk anında hadi bir sigara yakayım dedirtiyor. içerde kesinlikle içmeyi bırak.

bırakamıyorsan bile sigarayı günde 1.5 paketten 3-4 günde 1 pakete düşürmeni sağlıyor.

said:
*Sağlık ocağında dövüş kulübü kafası yaşıyorsun, hayattan bezmiş 15-20 insan topluluğunun arasında rehabilitasyon çalışması gibi sana sigaranın zararları anlatılıyor (projeksiyon falan)

şu olay çok önemli;

orada karşılaştığın insanlar senden kat kat kötü durumda olabiliyorlar. 60 yaşındaydı sanırım bir amca vardı, "yıllardır dalgıçlık yapıyorum yüzmeme hiç bir engeli olmadı siganın" diyor ve devam ediyor "30 yılı aşkındır sigara kullanıyorum ve bırakabileceğime inanmıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı

ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı sigarayı bırakmak isteyenlere destek olmak amacıyla 27 Ekim 2010’da kurulmuştur.

Danışma hattına gelen çağrılar, sigara bırakma konusunda eğitim almış operatör aracılığı ile 7/24 saat hizmet verecek şekilde karşılanmaktadır. Gelen çağrıları karşılayan operatörler tarafından danışanlara sigaranın zararları hakkında bilgi aktarılmakta ve sigara kullanım alışkanlıklarını tespit etmeye yönelik bağımlılık değerlendirme ölçeği uygulamaktadır. Yapılan değerlendirme sonucunda bağımlılık düzeylerine göre kişilere ya sigara bırakma planı yapılmakta ya da kişiler sigara bırakma polikliniğine yönlendirilmektedir.

Ayrıca, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı arayarak sigarayı bırakmaya karar vermiş danışanlara, sigara bırakma planı çerçevesinde belli periyotlarla geri dönüş aramaları yapılarak kişinin takibinin yapılması sağlamaktadır.

Sağlık Bakanlığı ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı operasyonlarının yürütüldüğü Çağrı Merkezi’nde günlük ortalama 1500 vatandaşımıza hizmet sunulmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

cempostaci said:

eğer para sorunun yoksa, hipnoterapi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...