sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Şii midir? Yoksa şii liğin alt mezhebi mi demeliyiz? Ya da bütün aleviler şiidir diyrbilir miyiz? Bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 aleviler alevi abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 şii değil şia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Alevîlik, (Arapça: عَلَوِیُّون) Türkiye’de Sünnîlik’ten sonra en fazla mensûba sahip olan İslâmî bir i’tikadî düşünce ekôlü ve tarikâtıdır. Bu inancın temsil ettiği tarikât mensûpları "Alevîler" olarak adlandırılır. Alevîlik’te, Muhammed’in son peygamber olduğu, Ali’nin ise Velî’liği (İmam’lığı) esastır. Sünnîlik’teki “Allah-Muhammed-Dört Büyük Halife” tamamlamasından farklı olarak, Onikicilik i’tikadının da temelini teşkil eden "Hak-Muhammed-Ali" tanımlaması ile, Ehl-i Beyt ve On iki İmamlar sevgisini esas alan Anadolu’ya özgü “nev’î şâhsına münhâsır” islâmî bir inançtır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 şia değil cia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Şii midir şua mıdır bilmem ama genelde çok iyi insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 ben de hiç merak etmemiştim. insandır de geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 bana göre aleviliğin en mantıklı yorumu ; orta asyadan göçerken araplar tarafından tam asimile olmayıp şaman kültürünü islam ile bağdaştıran mevheptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 of boku yedik 30 sayfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 mevhep değil mezhep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Ayrıntılı açıklama yapın okudum bir yerlerden iyice kafam karıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 fistan post atıldıkça sana para mı giriyor? niye boku yiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 ben alevileri genel olarak seviyorum yakın bir alevi arkadaşımın dedesi öldükten sonra evde bütün akrabaları toplanıp rakı cevirdiler, adetmiş, bağdaç kurup çember yapıyorlar, herkes bi kadeh rakıyı dönüyor, kadeh bitince tazeleniyor, islam için fazla modern bir mezhep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 chrome said: fistan post atıldıkça sana para mı giriyor? niye boku yiyorsun? Ohaaa ne dedi ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati919 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 ........... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 "nutella yerim" said: ben alevileri genel olarak seviyorum yakın bir alevi arkadaşımın dedesi öldükten sonra evde bütün akrabaları toplanıp rakı cevirdiler, adetmiş, bağdaç kurup çember yapıyorlar, herkes bi kadeh rakıyı dönüyor, kadeh bitince tazeleniyor, islam için fazla modern bir mezhep Alkolle ilgili mutaasıplıklar onlarda da var. Mesela alevilerin çoğu alkollü mekanlarda alevi türküleri(ağıtları mı artık türkü mü, ilahi mi ne diyorlar bilmiyorum, hani hz. aliye ağıt gibi) söylenmesinden hoşlanmaz, karşı çıkar vs. Türkü barlarda o tarz bi türkü söylenmeye kalkarsa itiraz ediyorlar hemen alkol ile hoş değil söyleme diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Şiilik ile alevilik farklı aslında. Şii'lik daha ezoterik bir islam akımı. Mısır kökenli diye biliyorum. Misal ismaililer şii'dir. Yine hepinizin bileceği "Hasan Sabbah" da aslında bir şiidir. Türkiye'de ki alevilerin ise bir iddiaya göre kökenleri hititlere kadar gidiyor. "Luvi" denilen bir anadolu halkının osmanlı zamanında asimile olmamaya çalışması falan filan gibi iddialar var. Yine de şu açık ki islam coğrafyasındaki şiilik ile bizim aleviliğimiz arasında dağlar kadar fark var. Ayrıntılar : http://www.aleviforum.com/showthread.php/47810-I%C5%9F%C4%B1k-%C4%B0nsanlar%C4%B1-Luviler-Aluviler-Aleviler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 türkiyedeki aleviler baya iyi dışardakiler öyle mi bilmiyorum. zaten sunniler gibi sürekli dinimizi yaycaz bütün ülkeye kafasında olmadıkları için azınlıktalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Benim bildiğim Türkiye'de birden fazla Alevi mezhebi var Araplarınki ile Türkmen kökenli olan benzemez. Türkmen Aleviliğinde içki yasağı, cami, namaz falan yoktur yani Türk Alevileri Şii değil. Bir de Ermeni ve Kürtler'in Zerdüştlük ile harmanlayarak oluşturduğu bir Pavlaki mezhebi var onların arlarında kendilerini Müslüman görmeyenler de var. Kürt ve Zazalar'ın çoğu Türkmen Aleviliğini takip ediyor ama sanırım. Weasel wordler için özür dilerim ama Türkiye'deki Aleviler'in hangisi Şii derseniz bir Arap Alevileri bir de Kars taraflarındaki Caferiler derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Anadolu da ki alevilik-pir sultan abdal ve şah ismail ilişkilerini incelerseniz nasıl ortaya çıktığını az çok öğrenirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 "nutella yerim" said: ben alevileri genel olarak seviyorum yakın bir alevi arkadaşımın dedesi öldükten sonra evde bütün akrabaları toplanıp rakı cevirdiler, adetmiş, bağdaç kurup çember yapıyorlar, herkes bi kadeh rakıyı dönüyor, kadeh bitince tazeleniyor, islam için fazla modern bir mezhep Benim yan komşum hakiki dede soyu falan da kiticiymiş yani, ufaklıklar askere giderken bize yemek neyim verdiler eskiden her gün böyle yemekler olurmuş rakı sofrası kuzular neyim ama zaman ilerledikçe kesilmiş işte komşuluk öldüye kadar gittiydi muhabbet. Bitek onları biliyorum zaten binada çokta iyiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Hala alevi sünni diye insanların bölünmesi ne kadar tatsız ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 ulan bu yan komsular default olarak alevi mi geliyor hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Galiba biz hariç tüm bina öyle olabilir ya sadece yan komşum değil ki pek etkileşimim olmasa da baya iyi buralar insan açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2013 bi de kürt aleviler var +10 sayfa hadi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar