Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Az ye!

Ayfon

Öne çıkan mesajlar

Artik kendimi o kadar kötü hissediyorum ki evden disari cikmak istemiyorum is disinda. son 5 sene icinde 22 kilo aldim. Moralim alt üst olmus durumda. Bundan 8 sene önceki fotograflarimi gördüm gecen gün. Utandim halime. Ne olucak bu halim bilmiyorum. Eskiden icten ice dalga gectigim hale gelme yolunda ilerliyorum. Su an 93 kiloyum. Kendimi tutamiyorum. Sürekli tatli yeme ihtiyaci hissediyorum. Gece yarisi kalkip pasta filan yiyorum o derece. Hem sikintidan hem de stresten de yedigimi düsünüyorum.

Adam gibi agzimi tutsam azicik nefsime hakim olsam vericem. Yakiyo bünyem. Ama gün icinde yedigim seylerin kalorisi o kadar yüksek ki direk yag üstüne yag katiyorum. Spor da yapmiyorum. Üseniyorum, hep üsendim.

Sigaraya filan mi baslasam acaba, artik o derece caresizim. Sigara icen tüm arkadaslarim zayiflar.
Sosyal ağlarda paylaş

Astimim var sigara pek iyi etkilemez.

Bu gün hayatimda ilk defa uzun süre ayakta kaldigim icin diz kapaklarimin agridigini hissettim. O an bir kere daha utandim kendimden. Nedir yani bu bogaz düskünlügü anlamiyorum ki. Doymak da bilmiyorum. Nasi bi istah vermis allah. Obez olmadigima sükrediyorum ama yakinda o da olucak masallah...
Sosyal ağlarda paylaş

sigaraya başlarsam kilo veririm diye bir cahillik yapma sakın.
kilo almanın sigara ile bir alakası yok.
insan sıkıntıdan sigara içer sigarayı bıraktığında o sıkıntısı geldiğinde yemek yer bu yüzden yayılmış bişi bu.
sabah öğlen akşam düzenle yemek ye yatış saati demiyorum ama kalkış saatin hep aynı olsun gece 4 de bile yatarsan atıyorum sabah 8 dedinmi uyanmayı bil.
sabah uyanınca aç karnına kahve iç.
gün içinde canın abur cubur bişiler yemek isterse salatalık al kes tuzu bas ye sonralarında üstüne su iç.
spor yapamayabilirsin canın istemiyordur üşeniyorsundur ama bu dedkiklerimi yaparsan kilo almazsın.
çukolata yeme. kuruyemiş günlük bir avucunu geçmesin. ekmek seviyorsan kepekli ekmek ye.
bu saydıklarım yapılması zor şeyler değil bu kadar durumdan şikayetciysen bunları yap.
yapmadan öncede , kafanda bunları yapıcağına kendini ikna etç
Sosyal ağlarda paylaş

sekeri birak. cayi kahveyi sekersiz ic. mayonez gibi agir yagli seyleri yeme, kizartmalardan uzak dur.
ekmegi azalt. su an metobolizman gunde bilmem kac bin kalori yakiyordur zaten. biraz dikkat ile ilk ay 5 kilo vermen cok kolay.
sonrasinda bu gazla devam edersin. hareketlerin ceviklesince, giydiklerin yakisinca, ozguvenin arttikca buna hasta olacaksin ve tekrar kilo bile almayacaksin korkudan.
Sosyal ağlarda paylaş

sana bir doktor önereyim.

diyetini aynen uygularsan en azından 83 fln olursun moralin düzelir o zaman da spora gitmek için gaz verebilirsin kendine.

istiosan öm at

edit: diyetisyen zırvalardan değil. iç hastalıkları uzmanı ve bayagı meşur bu alanda. eskiden kendi de kiloluymuş sonra bu işe takmış kafayı fln.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de 8 kilo almıştım. 1 ay zayıflama çaylarından kullandım, 2 kilo verdim. Daha sonra çay kullanmayı bıraktım ama beslenme alışkanlıklarımı değiştirdim. Şöyle ki: çay, kahveyi şekersiz içiyorum. Tatlı veya çikolata türündeki şeyleri haftada bir kez yiyorum. Bir de bir ara akşamları sadece salata yiyordum. Beyaz ekmek kesinlikle yemiyorum. Bu şekilde alışkanlıklarımı değiştirdikten sonra 4-5 ayda 7 kilo verdim. İlk zamanlar tatlı yememek falan zor geliyor ama zayıfladığını görünce gaza geliyorsun, yemeyeyim ne olacak diyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigaraya baslama fikri zaten sakayla karisikti. Icmekten tek zevk almadigim sey kendisi. Ama gercekten nasil bir tesadüfse bu, cevremdeki bütün sigara icen insanlar zayif yahu. Bildigin haksizlik. Sagliksiz beslenmek sigaradan cok daha zararli bi aliskanlik olduguna kesin karar vermis durumdayim suan. Allah korusun yas 25 diyip geciyo insan bi an ama artik 20'li yaslarda kalp krizi damar tikanikligi cok sik görülmeye basladi.
Doktora gitme fikri mantikli derdimi gidip ona anlatim. Pazartesi günü randevu almaya calisicam.

Benim en büyük düsmanim Fastfood ve tatlilar. (Geriye birsey kaldi mi diye bi baktim yokmus...)

Kahve ve cayla aldigim sekeri kestim 2 haftadir. Tatlandirici kullaniyorum.

Senelerce o kadar denedim ki diet spor ile aliskanliklarimi degistirmeyi, jojo etkisiyle hersey 2 kati geri döndü. Bu en ölümcül olani. 2 hafta diet yapip sonra aksattigim zaman verdiklerimi misliyle aldim. Iradem zayif biraz bu konuda.

Dworgian ben almanya'da yasiyorum. Burda kendi ev doktoruma giderim ama sagol.

boy 180.

Acaba düsünüyorum bu yag hücrelerini eriten (aslinda eritmeyen kücülten) vücuttan yag atilmasini kolaylastiran haplardan mi kullansam. Tabi buna doktor karar vermeli. Ben en iyisi doktora basvurim önce.

Dinlediginiz ve tavsiyeleriniz icin sagolun patiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...