Katibim Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Selam Arkadaşlar ben hala bu yeni açıköğretim kredili sistemi öğrenemeyenlerdenim Şimdi diyelim ki ben 1 yada 2 dersten 30 veya 40 aldım (final notunda) Sonuç benim için ne olacak ? kimileri Türkiye genelinde not ortalaması düşükse sen o notlarla bile geçebiliyorsun filan diyor ? Şöle tam anlamıyla şu kredili sistemi bana birisi bir alatabilirmi.? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cempostaci Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 üniversitelerin genelinde olan durum var açık öğretimde. çan eğrisi zımbırtısına sokuyorlar herkesi. sen atıyorum "at besleyiciliği" dersinden 30 - 40 bişi aldın. Türkiye'de bu dersi alan sınava giren ve aynı sınıfta olduğun kaç adam varsa bunların ortalaması alınıyor. sen bu ortalamanın üstündeysen ona göre geçtin vs diyorlar sana. ortalama 35 ise C alırsın belkim bilmiyorum tam onu. ama notun 70 80 olsa A olur herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 oha.. çok rahat geçeriz o zaman sınıfları doğrumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 çok acaip şeyler var bi türlü anlamadım şu sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 peki büt fln var mı bu açıköğretimde ben vize'lere girmedim mesela veya finallerden 100 çaksam geçermeiyim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 :D büt eski sistemde vardı yenide yok sanıyorum. Vize %40 Final %60 mı ne alınıyo işte ortalaman bulunuyo. Sonra o dersteki tüm öğrencilerin ortalaması toplanıp bağıl bıdı bıdı bulunuyo. CC sanırım bu çıkan sonuç. Standart sapmayı hesapladıktan sonra işe o çıkan sonuca ekleyim cb ba vs vs gidiyo. Not ortalaman 2 üzeri ise DC lerden geçiyosun ama 2 altındaysa DC ler de patlıyo kalıyosun o derslerden de. Neyin fantazisini yapıyorlar bende anlamadım. Çan eğrisinden çektiydim ünide zaten. 40 ile geçebildiğin gibi 50 ile kala bilirsin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 kredili sistem demek çan demek mi yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 kredili sistem bi dönemde alabildiğin derslerin toplam kredi limitinin olması değil miydi abi. atıyorum kedi kovalamacası dersi 10 kredi ve o bir dönemde 40 kredi alabiliyorsan. kedi kovalamacası + 30 kredi kadar yerin kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2013 yalnız alt limit koydulardı alt limit 40 direk onun için 30 la geçerim filan diye düşünmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 ara sınav ders ortalamaları belirmiş sistemde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2013 benim yenge okuyor da dün kağıt laıp gelmiş anlamadım bunu diye. okuduğum kadarıyla çan man yoktu sistemde? eskisi gibi 0,3 x vize + 0,7 x final 50 ve üzeri de geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2013 bütünleme sınavları kalktı diyorlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2013 büt ler kaldırıldı. sene başında vardı ancak geri çekmişler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 açıklanmış finaller bu dc cd'ler falan geçti sayılıyo di mi şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Ahaha su notlarla aldigim harflere bak sddsfafa.50 ye BB falan gelmis.Tahmin ettigimden 1000x daha fazla tembel adam varmis demekki. Bu sekilde benim ortalama 3.2 falan oluyor.Yilsonu ortalama 2.0 in ustundeyse dc ve dd aldiginiz dersleri gecebiliyormussunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 abi millet ne kadar malsa artık öyle bir çan eğrisi olmuş ki 45 e BA almışım hiç bakmadan girdim bütün notlar 40-50 arasında hepsi en kötüsü CB =) ama bi dersten de FF almışım nasıl olmuş bilmiyorum =) o ne olacak şimdi benim son senemdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 millete mal dediğin için karma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 ahaha kesinlikle ama abi yani ciddi şekilde okumayla alakası yok bunun ben soruları okudum ama yanıtlarken ne mantık yürüttüm ne bişey hızlı hızlı işaretledim çıkayım diye ona rağmen 45-40 aldım da millet nasıl oluyor ortalamayı bu kadar düşürebiliyor acaba sınava girmeyenleri de mi ekliyorlar çan a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 2. gün sınavlarına çalışamadıydım. 4 tane AA gelmiş. kim nerde sıfır çekiyor lan hiç düşük alan insana da rastalamadım çevremde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Kesin yarım dönem uzayacak okul diyordum hiç bakmadım kesin kaldım hepsinden diyordum. Gelen en kötü notum DC. Resmen sallayarak mezun olucam lan şu açık öğretimden 1 kere oturup çalışmadım. Yarım dönem kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 geçmek için en az dc ya da dd olması mı gerekiyor nasıl oluyor o iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 arkadaş ben hiç bişey anlamadım bu yeni sistemden şimdi ben geçtim mi kaldım mı derslerden nasıl anlıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 şimdi büt kalktı, kaç vize var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 25 altı notları hesaplamaya katmıyorlar. İşletme ilk dönem 3.68 ortalama yapmışım, pek çalışamadım da :D Bu haliyle çerez oldu buna birşeyler yaparlar. Sonuçta herkes mezun olursa nasıl para kazanacaklar? Yada sürümü artırmaya çalışıyorlar. Edik : Büt yok. Her dönem bir vize, bir final var. CC altı dersler sene ortalamanız 2.00 üstündeyse şartlı geçiliyor. Her harf notunun bir değeri var. O değer x kredi (bütün derslerin bu ağırlık toplamları) / toplam kredi şeklinde hesaplanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Ben arasınava son 2 gece(sınavdan 1 gün onceki cuma gecesi ve cmtesi) yatakta, uyumadan önce caliştim. Final sınavlarına da ayıp olmasın diye 3 gün önceden çalıştım.3-4 dersden kalırım diyordum,9 ders arasından, en kötü notum CD , ortalamam da 3.2 falan geldi. Demekki çoğu kişi ya hiç çalışmadan sınava girdi,ya da zeka seviyeleri baya baya düşük. Herhangi bir düzenleme yapacaklarını sanmıyorum bu sisteme.Bütleri temelli kaldırdılar zaten,millet baya üzülmüştür şimdi büt yok diye dsfdsaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar