Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD HDye transfer

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Laptopumu SSDye geçirmeyi planlıyorum ama 1-2 sorum var.
1. Hangi markayı tavsiye edersiniz?
2. Baştan windows kur falan olmadan eski sistemimin mirrorını veya cloneunu alsam yenisine haşırt diye yükleyip hayatıma devam etme şansım var mı? Veya nasıl yaparım bunu?
3. Eski HDmi kullanmayacağım için ondaki D sürücüsünu de (windows kurulumu için tutulan 10gb falan bi HD) yeni SSDde yaratırmı clone falan?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Agustos'da baktigimda en iyisi Sandisk'inkiydi. Agility 3 var bende, hic sorun cikarmadi aylardir. Yeni durum ne bilmiyorum ama, 3 ayda pek degisim olacagini sanmiyorum ama.

Clone yapma ama, tekrar yukle. Suraya bak bir de: http://www.tweakhound.com/ssd-tweak-guide-sort-of/
Mesaj tarihi:
bende baya araştırmıştım marka konusunu yabancı review sitelerinden gördüğüm kadarıyla corsair force gt serisini tavsiye ediyorlar. bende de 4 aydır 120 gb'lık var hiç bir sıkıntısı olmadı daha.

valla maksimum performans için temiz windows kurmak gerekir diye düşünüyorum. şimdi ahci moduna almak da gerekiyor, clone işi olur mu pek bilmediğim için yardımcı olamayacağım o konuda.
Mesaj tarihi:
bende bunu araştırıyordum bi kaç gündür şunu direk kopyalayıp yazayım.

CZ Agility 3 AGT3-25SAT3-120G.20 120GB 20nm SATAIII 2.5'' SSD 525MB Okuma 500MB Yazma ///347tl digitaltrend.com

digital dediğim tr distiribitörü ama istanbulda ankarada bulamadım. en ucuz onlar satıyor.

clone imaj kasma temizden yükle derim ben
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bunu almistim ben iste: http://www.bimeks.com.tr/urun/121229/ocz-120-gb-agility-3-serisi-2-5-sata-iii-ssd-525-mb-okuma-500-mb-yazma.aspx
Mesaj tarihi:
Gecen hafta clone olayini denedim ev arkadasim SSD'ye gecerken, herhangi bir sikinti olmadi.

Cok daha kolayca halleden programlar vardir elbet ama en iyi yol bildigim yol kafasiyla izledim adimlar soyle;

* Ubuntu ile boot ettim aleti.
* Dock station ile bagladim SSD'yi
* Gparted ile SSD ustune iki tane partition olusturdum SYSTEM ve VINDOZ icin. SYSTEM boot dosyalari icin isim. Normalde gormuyosunuz onu vindoz kullanirken. VINDOZ olani da klasik C surusucusu iste. SYSTEM partition'ini SATA disk'teki boyutuyla uyusacak sekilde yarattim. Digerini de normalden buyuk sekilde verdim ki disk'in geri kalaniydi zaten.
* Sonra command-line tool dd ile SATA disk'in SYSTEM ve VINDOZ partitionlarini, SSD ustunde ayirdigim SYSTEM ve VINDOZ partition'larina kopyaladim.
* Son olarak yine dd ile SATA disk'in MBR kismini, partition table'i almayacak sekilde SSD disk'e kopyaladim yine -ki ilk 446 byte mi ne ediyor yanlis hatirlamiyorsam.
* Kapattim, SSD'yi taktim alete, actim, guzelce disk'i scan etti boot etti, hemen sonrasinda yine ubuntu ile acip yine GParted ile shrink ettim VINDOZ parititition'i ki yedekler icin partition ayirabileyim.

Veri kopyalama fasli haricinde islem 10-15 dk falan suruyor maksimum. Yalniz baya dikkat etmek lazim zira en ufak bi soz dizimi hatasinda veri kaybi riskiniz var.
Mesaj tarihi:
yukarda yazilanin daha kisa ve kolay versiyonunu yapmistim onu anlatayim bende.

hdd de sadece windows ve gereken programlari biraktim. acronisle image'ini aldim.onu da hdd de biraktim. daha sonra hdd yi bilgisayardan sokup ssd yi bagladim. win7 kurdum. sonra uzerine acronisi kurup hdd yi bagladim. almis oldugum image i acronis ile bilgisayara geri yukledim. ilk restartta hersey eksiksiz yerli yerinde duruyodu en ince ayrintisina kadar. totalde 3-4 saat surdu. image alirken 2.5 geri yuklerken 1 saat aradaki vakitte sök tak yaparken gecti.

o yedek hala durur bi kenarda ne olur ne olmaz diye
Mesaj tarihi:
aslında bende düşünmüştüm sıfırdan kurulum yapmayı

ama o kadar driver, hon dota2 sc2 wow, 0 dan kurulum yapmak yemedi açıkçası

üstüne pc'nin ne kadar hızlandığını alıştığın süreden kat ve kat daha hızlı sonuç alınca insan daha iyi anlayıp daha bi sevindirik oluyo..bence......
  • Yeni Oluştur...