Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlıklı ve Yetişkin Bir Kedinin Yıllık Masrafı

Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Kilosu 5-6 liraya olan mamalardan kullanan arkadaşların erkek kedileri varsa kısırlaştırdıktan sonra da o mamalara devam ederlerse kedilerinin idrar yollarında iltihaplanma/kristalleşme olacağını söyliyim şimdiden.

Öyle bir durumda küçücük hayvana sonda takılıyo 2-3 gün veterinerde kalıyo sonrasında da Kg'ı 25 liraya değil, 1.5kg mamaya 50 lira vermek durumunda kalıyorlar. (bknz. Hill's c/d. Proplan urinary tract). Bu dediğim özellikle kısır erkek kedilerde görülüyor ama kısır dişilerde de olabilen bi hastalık.

Kg'ı 5 liraya da mama var 25 liraya da. Ama aradaki bu kadar fiyat farkının da bi nedeni var.
Sosyal ağlarda paylaş

Shimone said:

Kilosu 5-6 liraya olan mamalardan kullanan arkadaşların erkek kedileri varsa kısırlaştırdıktan sonra da o mamalara devam ederlerse kedilerinin idrar yollarında iltihaplanma/kristalleşme olacağını söyliyim şimdiden.

Öyle bir durumda küçücük hayvana sonda takılıyo 2-3 gün veterinerde kalıyo sonrasında da Kg'ı 25 liraya değil, 1.5kg mamaya 50 lira vermek durumunda kalıyorlar. (bknz. Hill's c/d. Proplan urinary tract). Bu dediğim özellikle kısır erkek kedilerde görülüyor ama kısır dişilerde de olabilen bi hastalık.

Kg'ı 5 liraya da mama var 25 liraya da. Ama aradaki bu kadar fiyat farkının da bi nedeni var.

bu olay cidden sorun oluyor ya dikkat etmek gerek. mümkün olduğu kadar yaş mama ile beslemek gerek aslında ama onun da başka sıkıntıları var işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

AtlaraFisildayan said:

ne masraflı şeymiş abi kedi. benım koca kuş ayda 1 kilo çekirdek belki çitliyor. arada domates biber verirsen ekstra işte.

patlıcan da ver la yazıktır.

yer la onu da yiyor ne versen yiyor. elimde gördü heralde canı çekti. iki ıstırttım geri aldım, ibne ya.

http://forum.paticik.com/thumbnails/979/fda/446/b91/71e/55e/bab/1d0/f4a/7b8/e8_450xNULL.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

GONDARCENGIZ said:

açık mama alırsan baya para artar,o beyaz koku yapmıyan kumdan alırsın işte veterineri senede 2 kere görür belkide görmez, tanıdık olunca parada almıyolar ne bilim 100-150 liraya falan geliyo heralde ortalama

kristal kum kullanmayin. hem kedi eseledigi zaman silikonu soludugunda cigerlerine zarar, hem de idrar dibe coktugunden icgudusel olarak eselediginde ve idrari farkettiginde cok tedirgin oluyor. ayrica kum kabini daha sik yikamak zorunda kaliyorsunuz. onun yerine ithal kum oneririm. birazcik daha pahali ama koku hapsedenleri falan gayet iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

yılbaşından sonra veterinerlere inanılmaz zam gelicekmiş.tarım bakanlığı yapılan aşıların takibi için kim yaptırıyorsa, imza kaşe tarzı bişey yaptırıcakmış.aşı başı 50 lira gibi bi fiyat olacak dedi veteriner.

kendisi aşırı yardımcı oluyordu bana fiyatlarda, cidden yılbaşından sonra böyle bişey olursa aman diyim
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu ikisini kullaniyorum. internetten almiyorum, bizim petshopta kutu kutu olduguna gore siz de tahminen bulmakta sorun yasamazsiniz. (bunlar kristal degil, bildiginiz kum)

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/ever-clean-kedi-kumu-scented-83998529

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/ever-clean-kedi-kumu-aqua-breeze-83999509
Sosyal ağlarda paylaş

AtlaraFisildayan said:

yer la onu da yiyor ne versen yiyor. elimde gördü heralde canı çekti. iki ıstırttım geri aldım, ibne ya.

http://forum.paticik.com/thumbnails/979/fda/446/b91/71e/55e/bab/1d0/f4a/7b8/e8_450xNULL.jpg

ya ulan bizim muhabbet kuşu da böyle. hayvanın önünde bişey yiyemiyoruz. bi sıkımlık canı var zaten...

en son balık ekmeğin balığından bir tık aldı herif. şimdi ekmekten uzak tutmaya çalışıyoruz. açar açmaz hop ekmek poşetlerinin üzerine.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...