Rerore Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 http://www.ntvmsnbc.com/id/25416549 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 şeriat geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 oha adamlar amma çalışıyorlar bu ara yobazlık müessesesi... sonra da mağdurum da mağdurum abv.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Türban yasağı saçma bişey zaten, kimin ne giyeceğine devlet niye karar versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 kamuda kimin ne giyeceğine baştan sonra devlet karar veriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 abi yakında bazı kurumlar baş örtüsü mecburiyeti getirir özellerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 heryerde kamuda türban serbest bırakılsın stand'ı kurup imza topluyor zaten birileri. Üstelik öyle yerlerde ki muhtemelen belediyelerden falan da destek alıyorlar. En geç 5-6 yıla o da serbest bırakılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 reampage said: abi yakında bazı kurumlar baş örtüsü mecburiyeti getirir özellerden. Şu gelene kadar tepki olmaz da şunu denerlerse AİHM'de dava yığılır neye uğradıklarını şaşırırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 "Tatar Ramazan" said: Türban yasağı saçma bişey zaten, kimin ne giyeceğine devlet niye karar versin. evet. bir de çok sık yapılan bi hata da "onlar bizim özgürlüğümüze karışıyor bu yüzden türbanı da biz istemiyoruz !1!!" tarzı rage atan yetişkin ergenler. bu konuda da kesin vardır diye belirtmek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Bu tartisma soyle gider (a kisisi b kisisi) a- laik bir devletin dini simgeler konusunda ayrimcilik yapmasi dogru degil zaten b- o dini bir simge degil politik bir simge c- demokratik bir devletin politik simgeler konusunda baski uygulamasi da dogru degil zaten b- ama onlarin amaci da sadece ozgurluk degil dini ve politik baski kurmak ayni zamanda c- totaliter olmayan bir hukuk devleti vatandaslarin niyetini okuyup ''ilerde sen sunu da yaparsin ben simdiden engel olayim sana'' demez ancak hukuk ve kanun ihlali oldugunda hareket gecer b- ama hukuk onlarin elinde zaten c- o zaman asil sorun hukugun onlarin elinde olmasi zaten basortusu degil. herkesin dini inanclarinin ve politik goruslerinin guvenceye alindigi bir devlette kimse kimseye baski uygulayamayacagi icin herkes istedigi simgeyi tasimakta serbest olabilir. kisacasi sorun 1- insanlarin birbirine guvenmemesi 2- insanlarin hukumetin ve hukugun tarafsizligina guvenmemesi. Kisacasi arkadaslar, "onlar kotu niyetle sunu yapiyor" diye ulke yonetilmez, semih cumhuriyeti misiniz ak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 yani asil cozum "aman ulkemizi isgal etcekler' diye insanlari sagda solda turban giymemeye zorlama degil. bu dunyadaki en aptal cozum kusura bakmasin kimse. olaylari boyle cozmeye calisirsan ulke icersinde surtusmelerin sonu asla bitmez 50 senede bir periyodik olarak farkli formlarla karsimiza cikar. yobaz vs laikci, inanan vs ateist, nurcu vs kemalist diye gider. tabi benim aklimda cozum olarak gordugum sey de cok teorik ve nasil yapilir bilmiyorum. ama oncelikle insanlari ''goruslerimizi yayin kardeslerim'' diye orgutleyen butun kuruluslara son verilmeli. boylece zaman icinde insanlarin birbirine toleransi artacaktir. misyonerlik gibi angutluklara musemma gosterilmemeli. en onemlisi insanlara ilkokuldan baslanarak gercek anlamda hosgorulu ve ''genis'' olmak ogretilmeli. bunun tek yolu da tabi mufredeta cok genis yelpazede evrensel kultur bilgileri iceren dersler koymak (mumkunse gorsel destekli). insanlar kultur sokuna maruz kaldikca kulturek farkliliklara desensitivize olacaklardir. bunun sonucunda ne olacak bu egitime maruz kalan ilk kusak ailesinin ona dayattigi kulturel katilikla tecrube ettigi kulturel soklarin arasinda bir yerde bir insan olacak. bir kac kusakta insanlarin kulturel hosgorusu 'genis'e dogru kayacak. kisacasi analoji yaparsak sicak bir suya yavas yavas soguk su katarak sistemin sicakligini dusuruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 bi de şu var mesela; "bugün türban giyen, yarın çarşaf giyer. ben de bikiniyle sliple giderim o zaman" yani aslında isterse karton kutusunun içinde gelsin. bana düzgün bir biçimde hizmet verebiliyorsa np. sliple gelirim diyen kardeş de sliple gelsin, ordan seksenlere doğru yüzmeye gideriz. yarın birgün ölüp gidecekler insanların taktıkları şeye bak. yok eli gözükmüş yok ayağından tahrik olmuş yok saçı kapalıymış. kategorileştirme yapanlarda sorun var asıl. yoldan geçene bakıp "çarşaflı" diye düşünüyoruz. ben de düşünüyorum mesela. niye düşünüyorum lan? belki o da bana bakıp hmm gömlek giymiş diyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Çarşafta serbest olmalı aslında, kamusal veya toplu alanlara girişte dedektörden geçsin yeter işte. Fes sarık çarşaf yasağı, toplumu birden Avrupalı veya medeni olmaya kasmak için koyulmuş yasaklardı. Dünyanın tv-internet sayesinde nerdeyse bütünleştiği bu devirde, artık gereksiz/saçma/haksız yasaklar bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 olm avukatlar kamu malı memurmuki,türban takamayacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Çarşaf nedir abi yatak mısınız siz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 BlueDreams said: reampage said: abi yakında bazı kurumlar baş örtüsü mecburiyeti getirir özellerden. Şu gelene kadar tepki olmaz da şunu denerlerse AİHM'de dava yığılır neye uğradıklarını şaşırırlar. yoo random bi kuveyt türk şubesine gidin bütün bayanlar türbanlı seranitte ben baretli türbanlı mühendis gördüm hayatımda gördüğüm en ilginç ve tuhaf şeydi mk.resmi olarak yazmasalarda mecburiyet var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 kuveyt türkmüydü alabaraka mıydı bilmiyorum ama full tesettürlü hatunlar,tokalaşmadı bile lan,hatta göz teması bile kurmadı hatun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 serbestlik olsa neyse tamam da, karşı atak gibi artık her açılım. o yüzden olmasın daha iyi. yoksa zararlı görmüyorum türbanlı bi avukatı. ama hep bu savaş havası var, "siz vs biz" mantalitesi üstünden getiriyolar sözde serbestlikleri. "hepimiz için" diyen bi parti çıkmadı bugüne kadar. gelmesin yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Ardeth said: Bu tartisma soyle gider (a kisisi b kisisi) a- laik bir devletin dini simgeler konusunda ayrimcilik yapmasi dogru degil zaten b- o dini bir simge degil politik bir simge c- demokratik bir devletin politik simgeler konusunda baski uygulamasi da dogru degil zaten b- ama onlarin amaci da sadece ozgurluk degil dini ve politik baski kurmak ayni zamanda c- totaliter olmayan bir hukuk devleti vatandaslarin niyetini okuyup ''ilerde sen sunu da yaparsin ben simdiden engel olayim sana'' demez ancak hukuk ve kanun ihlali oldugunda hareket gecer b- ama hukuk onlarin elinde zaten c- o zaman asil sorun hukugun onlarin elinde olmasi zaten basortusu degil. herkesin dini inanclarinin ve politik goruslerinin guvenceye alindigi bir devlette kimse kimseye baski uygulayamayacagi icin herkes istedigi simgeyi tasimakta serbest olabilir. kisacasi sorun 1- insanlarin birbirine guvenmemesi 2- insanlarin hukumetin ve hukugun tarafsizligina guvenmemesi. Kisacasi arkadaslar, "onlar kotu niyetle sunu yapiyor" diye ulke yonetilmez, semih cumhuriyeti misiniz ak? c kişisinin altına imzamı atıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 c nerden girdi lan araya bölünerek çoğalıyo bu herifler valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 "Tatar Ramazan" said: Türban yasağı saçma bişey zaten, kimin ne giyeceğine devlet niye karar versin. "giyim kuralları" olmayan yerlerde türban yasağı saçma bişey evet ama kot pantolon, sakal, punk saç vb şeylerle girilemeyen yerlere "TÜRBANLA GİREMİYORUZ MAĞDURUZ BİZ MAĞDUR!" tripleri çekmelerine feci gıcığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 BlueDreams said: reampage said: abi yakında bazı kurumlar baş örtüsü mecburiyeti getirir özellerden. Şu gelene kadar tepki olmaz da şunu denerlerse AİHM'de dava yığılır neye uğradıklarını şaşırırlar. hiç bişi olmaz. ısındıra ısındıra... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 kot pantalon,sakal,punk saçla girilememesi de saçma.Örgütlü bir hareket olsa ben de mağdurum diye dolaşırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 sakal kravat türban ceket gömlek şu yasakları kaldırsalar zaten çoğu uygulanmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 o değil de kamu da kadınlara kot pantolan yasağı var, erkeklerde bir şey yazmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar