BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 türkler çok uzun süredir bu coğrafyaya hakim, türk devleti burası adı üstünde yoksa çok daha önce hititler vardı hititler asimile oldu ama esas dil hititçe mi dememiz gerekiyor? hititçe mi konuşalım? kaç yüzyıldır türk toprağı burası fransız toprağı olsaydı fransızca konuşulması gerekirdi kürt devleti olsaydı kürtçe konuşulması gerekirdi amöa burası türkiye, burası türk toprağı kimseye kendi etnik dilini unut denmemeli dil dediğin kültürdür mozaiktir renktir ama kalkıp da bu mozaik parçası olmayı devlet üstü bir hak olarak görmemek gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 şimdi senin mantığına göre,kürtçe dili de,1923 den sonra,ülkeyi bölmek isteyen yabancılar tarafından keşfedildi.hatta selahaddin eyyubi nin kürt aşiretinden olup olmadığı konusu bile safsata yani 1000 sene öncesinde kürtmü varmış arkadaş! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 5 sayfa okumadım ama başlık ve açılma sebebi ilk post bağlantısı cidden harikaymış. kafalar kafalarr.. http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/430035_10151363051008887_927304085_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 bence sıkıntı zaten tanrı tarafından kutsanmış gibi değiştirilemez haritalar,devletler,şablonlar,milliyetler kabul etmekten kaynaklanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Cipetpet said: BabacumMostors said: e tamam işte biz de türk milletiyiz ve nüfusumuzla varız "BİZ KÜRDÜZ BİJİBİJİBİJİBİJİBİJİ" diye dolananlara lafım, tatarlar bu ülkenin bir parçası oldukları için asimile oldu, diğerleri kendi kabuklarına çekilip sadece üredikleri için ezilen oldu hayır ben asimile olmak istemiyorum arkadaş! ben kafkas kökenimle gurur duyuyorum mesela,hamur yemeklerimle,köyümün temiz havasıyla,dilime dolanan bazı dededen,babadan duyduğum kelimeleri kullanmakdan gurur duyuyorum.sen asimile ol arkadaş ben olmak istemiyorum.asimile olmak demek,tamamen ötekileşmek,yabancılaşmak demek. olma zaten, kültürünü koru hatta senden sonraki kuşağa aktar hatta bu konuda enstütü seviyesinde araştırmalar varsa git katıl katkıda bulun ama kendi atadan gelen kültürünü devlet üstü bir kimlik olarak kullanma, "hayır türkçe öğrenmeyeceğim ben banane" deme çünkü sen türkiyedesin, burada türkçe konuşulur devlet işlerini türkçeyle halledersin almanyada yaşıyorsan aşlmanca halledersin eğer ırak'ın kuzeyi bir gün kürt devleti olursa aynı şekilde ıorada da kürtçe halledeceksin, arapça değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 BabacumMostors said: türkler çok uzun süredir bu coğrafyaya hakim, türk devleti burası adı üstünde yoksa çok daha önce hititler vardı hititler asimile oldu ama esas dil hititçe mi dememiz gerekiyor? hititçe mi konuşalım? kaç yüzyıldır türk toprağı burası fransız toprağı olsaydı fransızca konuşulması gerekirdi kürt devleti olsaydı kürtçe konuşulması gerekirdi amöa burası türkiye, burası türk toprağı kimseye kendi etnik dilini unut denmemeli dil dediğin kültürdür mozaiktir renktir ama kalkıp da bu mozaik parçası olmayı devlet üstü bir hak olarak görmemek gerek abi türkçe dediğin dilin %80'inin yabancı dilden alıntı olduğunun farkındasın di mi? kaç yüzyıldır türk toprağı demişsin de osmanlı da türkçe mi konuşuluyordu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Cipetpet said: şimdi senin mantığına göre,kürtçe dili de,1923 den sonra,ülkeyi bölmek isteyen yabancılar tarafından keşfedildi.hatta selahaddin eyyubi nin kürt aşiretinden olup olmadığı konusu bile safsata yani 1000 sene öncesinde kürtmü varmış arkadaş! ben öyle bir şey mi dedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Kimseye Kürtçe konuşmayacaksınız, öğrenmeyeceksiniz denmiyor. Devlet kurumlarında bu yasak deniyor. Çünkü devlet Türk Devleti, burada ana dil Türkçedir ve Anayasada yazılıdır, kuralı devletin budur. Bayrağındaki kırmızı rahatsız ediyor diye onu da mı değiştireceksiniz? Herkes istediği dili konuşmakta serbest. Sanki bu yasakmış gibi konuşmanın manası nedir? Babacum'un da bahsettiği nokta buralarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 BabacumMostors said: Cipetpet said: şimdi senin mantığına göre,kürtçe dili de,1923 den sonra,ülkeyi bölmek isteyen yabancılar tarafından keşfedildi.hatta selahaddin eyyubi nin kürt aşiretinden olup olmadığı konusu bile safsata yani 1000 sene öncesinde kürtmü varmış arkadaş! ben öyle bir şey mi dedim? Fiks işte, lafları çarpıtmak, polemik ve demogoji ile kendine haklı yan çıkarmak. Adamların argümanları bunlar. 1 2 sayfa önce söylediğim gibi :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 devşirme kelimeler var (televizyon mesela), yok diyen de yok ama bu türkçedir kullanılan dildir alakasız yere çekmeyin konuyu en nihayetinde bir hakim karşısına çıkan sanığın bugünkü türkçesini an laybilir ama kürtçesini eğer bilmiyorsa anlayamaz aradaki fark bu ha olur ki kürtçe iyice genişler türkçeyi etkiler bundan 100 sene sonra kürtçe ağırlıklı bir dil haline gelir o zaman da o günün dili olur, dil değişmez değildir yaşayanlarla beraber gelişir ama bugünü konuşuyoruz bugünün şartlarında türkçe ve kürtçe iki ayrı dil, kültürler de zamanla birbirinden etkilenmiş özdeş kültürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Anayasa da yazılı olması,Allahın kanunu mu? bence devletin dili,vatandaşının konuştuğu ana dilidir yazılsa her şey çözülecek.en kesin çözüm bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Osmanlı da yıkılmadan önce devlet OSMANLI devletiydi.Kuralları insanlar koyar insanlar bozar.İnsanın üzerinde bir otorite yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Cipetpet said: Anayasa da yazılı olması,Allahın kanunu mu? bence devletin dili,vatandaşının konuştuğu ana dilidir yazılsa her şey çözülecek.en kesin çözüm bu Yakında ona da el atacak işte padişahın, onu da çözer, rahat ol :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Anayasa allahın kanununun üstünde ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 bu ülke de bölündü zaten değilmi,sizin padişahlarınız öyle ferman buyurdu heralde de,padişahın dediğin adama zerre saygım yok,oy da vermem,ama bunu yaptıysa da helal olsun derim,büyük bir kürt sorunu çözülmüş oldu ki,en büyük bahanesi bdp'nin pkk'nın v.s buydu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Hep Kürt sorunu zaten, 50 senedir bitmeyen Kürt sorunu. Başka sorunu yok ki bu ülkenin. Çözdüğümüz anda Uzaya çıkıcaz, Marsa gidicez evelallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 anayasa kanunların temel belrileyicisidir, herkesin anadli kendi konuştuğu gdil dersen devlet dairelerinde envai çeşit dilde dilekçe dolaşır davalar uzar hatta bunu artniyetli olarak yaparlar zaten ağır işleyen hukuki işleyişi dha da sekteye uğratacak bir gelişme bu senin canın yandı %100 haklısın mahkemeye gidildi, karşındaki adam kalktı kürtçe/tatarca/çerkezce/vs savunma yağpacağım dedi hoop mahkeme birçevirmen atanana kadar diye 2 celse de öyle yedi.. bu durumda kızmaz mısın? hem haklısın hem de adaletten mahrum bırakılıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 yekeyeke said: Hep Kürt sorunu zaten, 50 senedir bitmeyen Kürt sorunu. Başka sorunu yok ki bu ülkenin. Çözdüğümüz anda Uzaya çıkıcaz, Marsa gidicez evelallah. kürt sorununa giden parayla neler yapılırdı bu ülkede. yaptığımız askeri harcamanın haddi hesabı yok. sırf antin kuntin kırmızı çizgiler yüzünden hem insanlarımız hem kaynaklarımız heba oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 500 dil olsun, konuşana kadar canımız çıksın, ama işte vatandaşı ne konuşuyorsa devletin dili o olmalı, her şey güllük gülistanlık olacak. Gazeteler neden Türkçe, 10.000 sayfa basılsın her dilde yazsınlar, ayrımcılık var bu ülkede1!11! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 ayrıca halkın iradesi de anayasanın üstündedir. anayasayı değiştirmek istiyorsa değiştirir meclisiyle referandumuyla. anayasa da bir yasa sonuç olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 osöanlşıyı yıkan dinamikler osmanlı topraklarında yaşayan milletler değildi yalnız ya çok saçma yerlerde tutturmaya çalışıyorsun hep batak hep batak 1- her millet kendi kültürünü elbette korumalı bu bir dünya mirasıdır bu bir birikimdir 2- yaşadığın topğraklardaki geçerli dili öğrenmek zorundasın, bu devlettir çünkü ve orada sadece bir millet, bir ulus yoktur. 3- bugün bu gelişmenin olması alenen art niyet taşımaktadır ayrıca kürlet nasıl zulüm görmüşse ülke nüfusundaki en geniş tnik tpluluk olmayı başarmışlar hayret, keşke benim atalarım da zulüm görseydi haydi hayırlı traşlar daha da gelmem bu konuya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 ahmedinejad said: yekeyeke said: Hep Kürt sorunu zaten, 50 senedir bitmeyen Kürt sorunu. Başka sorunu yok ki bu ülkenin. Çözdüğümüz anda Uzaya çıkıcaz, Marsa gidicez evelallah. kürt sorununa giden parayla neler yapılırdı bu ülkede. yaptığımız askeri harcamanın haddi hesabı yok. sırf antin kuntin kırmızı çizgiler yüzünden hem insanlarımız hem kaynaklarımız heba oldu. GAP'a harcanan para Karadeniz'e harcanmış olsaydı, şimdiye 10 kere çağ atlamıştık. Ne yatırıma sahip çıkan var, ne çalışan adamına. Bu ülke için çalışan valiyi de jitem öldürmüştür. Ergenekon ya her yer, onu da paşalar yapmıştır, ver odunu, inanan kömürcüler çoğunlukta zaten, ne desen inanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 karadeniz kuraklıktan kuruyor zaten. tarım yapılamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 abi daldan dala atlıyorsunuz benden bu kadar,yalnız şunu söyliyeyim de,türkler ne kadar bu ülkenin vatandaşıysa ,kürtlerde o kadar vatandaşıdır.bayrak ve toprak haricinde de,herşeye itirazları olabilir,gerekirse de değiştirilebilir,şahsım için problem değil,dediğim gibi Allahın kanunu da değil ki,benim için Allahın kanunu,beşerin yaptığı bütün kanunlardan üstündür benim için.hayırlı akşamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Konu GAp'a falan nası gelmiş ya ahahahha. Abicim neden tek bir konuya odaklı tartışamıyorsunuz? Konu adamın kafasına göre istediği bir dilde savunma hakkı. Herkese vardı, kürtlere yoktu. Artık onlara da var. Bitti. Bunun nesi 7 sayfa tartışılacak bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar