Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bolunmenin ilk hukuki adimi atildi

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

yav said:

onlarca milletten insanın, ailelerin memleketi işte anadolu, türkler'den belki çok daha önceden beri.

bu arada işin tuhafıma giden yönü,
bu topraklarda yaşamış insanlar, soylar, toplumlar, kendi aralarında beylikler kurmuşlar, aralarından osmanlı beyliği sıyrılmış hepsini işgal etmiş.
sonra aynı toprağın üstünde yaşamış bu soylardan gelme insanlar, kendi devletine "Türkiye" dediği vakit birileri çıkıp "KÜRTLER SİZDEN ÖNCE VARDI!" demek zorundaymış gibi hissediyor.
yahu bin yıl sonra öztürk mü kalmış bu ülkede...

Haklısın,
bu yüzden öztürkmüş gibi kendimizi bellememiz ve bunu belletmemiz gerekmiyor işte zaten.
Yani tek dil tek milletin şeyine şey koyım sana bişi olmasın kardeşim demek lazımken milyonlarca insanı ülkeden kovmak garip bir cürret değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir toprağın sahibi olmak "Kan döküp kazanan taraf olmak" ile mi paralel anılıyor mesela?

Benim apartman yöneticim gelse mesela, Chuck Norris diyelim, bütün apartmanı dövse ve "Bu apartman benim" dese haklı mı? Sonra dese "Bu apartmanda yaşayanlar benim uygun gördüğüm şekilde yaşayacak, beğenmiyorsanız da basın gidin yeni ev bulun". E burası benim evim zaten? Ben şimdi sen beni dövebiliyorsun diye kendime yeni ev bulmak zorunda mıyım?

Dünyayı sınırlarla ayırıp güç dengeleri dahilinde paylaşmak, sonra da "Kardeşim size bu hakkı kim verdi ki paylaştınız bu toprakları" diye sorulunca da cevabının "Biz burada kan döktük" olması legit mi kabul ediliyor?

Demokrasi çatısında konuşulan şeylerin vahşi doğa dengelerinden öteye gitmemiş olması çok acı. Teknolojik oyuncakları olan mağara adamlarıyız aslında, süslü kavramlarla kendimizi hak sahibi göstermeye çalışıyoruz.

Bilmiyorum derdimi anlatabiliyor muyum?

Hiçbir ayrımcılığa maruz kalmış bir insan da değilim aslında. Ama ayrımcılığa maruz kalanlar adına konuşmak/düşünmek nedense o gruba ait olanların yaptığı bir şey olmalıymış gibi bir algı da var, o da ilginç bir yaklaşım. Kürke ve kürk giyilmesine de karşıyım mesela, ama o kalıba sokulamadığım için kürklü hayvan muamelesi görmüyorum. Onun gibi bir şey aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

Uğur Mumcu'nun 20inci ölüm yıldönümü nedeniyle Ulusal Kanal'da hazırlanan bir programı izledim. Köy Enstitüleri ile ilgili bir panele katılmış. Burada şöyle diyor,

‘Onlar bir gün savcı olacak’

“İmam hatip okulları ne işe yarar? Bunlar imam hatip olmuyorlar. Yargıç, savcı oluyorlar, kaymakam oluyorlar. Yapılan bir araştırma kaymakam yetiştiren bölümlerdeki öğrencilerin yüzde 41’inin ilahiyat kökenli olduğunu gösterdi. 2000 yılına doğru baktığımızda vali ilahiyat fakültesi mezunu, emniyet müdürü İslam enstitüsü mezunu, kaymakam imam hatip mezunu olacak.”

‘Demokraside siyasi suç olmaz’

“Anayasaya koymuşlar ‘Kimse inancından, düşüncesinden dolayı kınanamaz.’ Doğru, kınanamaz, 15 yıla mahkûm olur. İnsanlar niçin hapis yatar, niçin acı çeker? Niçin Ziverbey köşklerinden, işkence karargâhlarından geçer? Bunun bir nedeni var. Daha iyi bir dünya, daha iyi bir demokrasi için.”

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=310192

Adam bugünleri anlatmış ama belli ki anlaması gerekenler, bizler anlamamışız.
Sosyal ağlarda paylaş

Esasında bütün olay yerel otoriteyi kabul edip etmemeye bakıyo. Belli kanunlar varmı var. Ama sen çıkıp Ben kendi kanunumu koyuyorum benim dediğim olur dersen , Sonundada o otorite tepene çöküp öldürüp al bakalım otorite kimmiş dediğinde ağlamaya hakkında olmaz. (mesela: Doğudaki ağalık sistemi. Kimse demesin şu anda yok . Baya var işte Aşiret lideri ne derse o olur mantığıyla yaklaşırsa sonundada devlet o işe el koyup noluyo lan dediğinde dersimdeki gibi olaylar kaçınılmazdır.)
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:

Bir toprağın sahibi olmak "Kan döküp kazanan taraf olmak" ile mi paralel anılıyor mesela?

Benim apartman yöneticim gelse mesela, Chuck Norris diyelim, bütün apartmanı dövse ve "Bu apartman benim" dese haklı mı? Sonra dese "Bu apartmanda yaşayanlar benim uygun gördüğüm şekilde yaşayacak, beğenmiyorsanız da basın gidin yeni ev bulun". E burası benim evim zaten? Ben şimdi sen beni dövebiliyorsun diye kendime yeni ev bulmak zorunda mıyım?

Dünyayı sınırlarla ayırıp güç dengeleri dahilinde paylaşmak, sonra da "Kardeşim size bu hakkı kim verdi ki paylaştınız bu toprakları" diye sorulunca da cevabının "Biz burada kan döktük" olması legit mi kabul ediliyor?

Demokrasi çatısında konuşulan şeylerin vahşi doğa dengelerinden öteye gitmemiş olması çok acı. Teknolojik oyuncakları olan mağara adamlarıyız aslında, süslü kavramlarla kendimizi hak sahibi göstermeye çalışıyoruz.

Bilmiyorum derdimi anlatabiliyor muyum?

Hiçbir ayrımcılığa maruz kalmış bir insan da değilim aslında. Ama ayrımcılığa maruz kalanlar adına konuşmak/düşünmek nedense o gruba ait olanların yaptığı bir şey olmalıymış gibi bir algı da var, o da ilginç bir yaklaşım. Kürke ve kürk giyilmesine de karşıyım mesela, ama o kalıba sokulamadığım için kürklü hayvan muamelesi görmüyorum. Onun gibi bir şey aslında.

Çok güzel tespit.

Ana akım olarak iki yaşam felsefesi var işte

- Biri güce dayalı yaşam biçimi

- Diğeri paraya dayalı yaşam biçimi

Paraya dayalı yaşam biçimi kaynak sıkıntısı olmadığı zamanlar daha baskın olur.

Güce dayalı yaşam biçimi kaynak sıkıntısı olduğu zamanlar daha baskın olur.

Misal petrol sıkıntısı olacak orta vadede. Çok parası olan mı alır kalanı yoksa silah gücüyle diğerinin ümmüğünü sıkan mı alır?

Yerel sorunumuza gelince...

Ayrılıkçı Türkler akımı artık sokağa da yansıyor, çevremdeki aşırı milliyetçiler bile bölünüp bu hastalığının çaresinin giderilmesinden yana.

Asıl sorun şu:

Petrol Boru Hatları ne olacak? İmralı pazarlıklarında bunların konuşulduğunu düşünüyorum ben.

Hadi diyelim bölündük. Kürdistan'a denize yakın toprak verilecek mi? Kara sınırlarına hapsolan ülke nasıl petrol ihraç edecek?

Kızabilirsiniz ama bu dil sorunları falan ufak problemler... Büyük resme bakmak lazım.

Günümüzde kaynak sıkıntısı var. Asıl sorun bu. Öyle ucuz ve bol enerji dönemi yok artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...