Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KOSGEB - OSB Teşvik Destek


vaako51

Öne çıkan mesajlar

Beyler Niğde Organize Sanayi Bölgesine kuruyemiş fabrikası kurmayı düşünüyorum. Kosgeb, devlet desteği gibi alabileceğim hertürlü desteği almak istiyorum. Bana lazım olan ise işte bu destekleri araştıran, nasıl bir prosedür izlemem gerektiğini araştıran bi şirket. Varmıdır böyle bi şirket? Nasıl ulaşırım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olayları kendim araştırınca tıkanıyorum bi süre sonra. Bana prof. bir firma lazım işte Niğde deki şu OSB de açarsanız, sermayenizin şukadarını yurtdışı kaynaklı yaparsanız işte şurdan makina desteği, burdan yer desteği alırsınız gibi destek paketlerini kombine edecek, rapor çıkartacak yer lazım. En verimli şekilde nasıl halledebilirim onu öğrenmem istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

ciddi işler zaten bunlar, mutlaka bir danışman firma bulman lazım; ama sen bulma danışman firmayı, dediğim gibi git çay iç önce 2-3 tur.



http://www.kalkinma.gov.tr/bolgesel.Portal

Ahilermiş niğde bölgesine bakan ajans.
http://www.ahika.org.tr/index.php?page=home

Huunun dediği gibi git önce onlarla görüş derdini anlat, firma da dahil yolu yordamı sana onlar göstersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vaako51 said:

İşte biz şu firma ile çalıştık diyen biri olsaydı süper olurdu.


ben 10 senede 12 tane proje sundum bu şekilde, bankalar dahil olmak üzere. bırak kosgeb gibi ağzına kadar siyasete, adam kayırmacılığa açık bir kurumu, özel bankalarda bile daha etkili!!! olan danışmanlık firmaları var.

okul ya da mahalle arkadaşından tut, gizli saklı yapılan kar paylaşıma kadar 1001 sebeple dediğim şekilde daha etkili!!! firmalar var. bu yüzden git önce nereye başvuracaksan oradakilerle konuş diyorum.

bazen açıktan, bazen çaktırmadan yönlendirmelere tabii olabilirsin. içeriden gelen fikirler her zaman böyle dışarıdan toplayacağın bilgiye yeğdir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kurulum aşamasında gerek KOSGEB gerek Kalkınma Ajansı olsun kurmayı düşündüğün tesis için para vermemekte.

ama süreç içinde doğru sıralama ve planlama ile hepsinden kolaylıkla faydalabilirsin.

örneğin kalkınma ajansları mali destekler için firmanın başvuru tarihinden en az 3 ya da 6 ay önce kurulmuş olması şartını arar.
eğer ki hali hazırda faaliyet konusu yapacağın yatırımla uyumlu bir şirket var ise şuan elinin altında (ticari kimliğini kullanabileceğin yani) AHİLER'in son başvuru tarihi 7 şubat olan mali destek programına başvurabilirsin. 450.000 TL eş finansman şartıyla hibe alabilirsin. hatta bu tutarın %15 veya 20si kadar inşaat kalemi de dahil edebilirsin bütçene. fark etmişsindir zaten.

ama tek kapı KOSGEB ya da KA değil.
eğer ki bu yatırımı yapacaksan mutlaka Yatırım Teşvik Belgesi için başvurmanı öneririm.
işte o zaman başlangıç sermayesi kalemlerinden;
- OSB'den yer tahsisi
- kredi Faiz desteği
- KDV muafiyeti
- inşaat kalemleri desteği

işletme giderleri kalemleri için ise;
- Kurumlar Vergisi muafiyeti
- SGK Prim muafiyeti

gibi maliyetlerini ortadan kaldırırsın.

ayrıca yatırım teşvik belgesi için hazırlayacağın fizibilite ile Ahiler KA'ya giderek sana yatırımcı ortak (yerli yada yabancı) bulmalarını talep edebilirsin.
KA'ların faaliyetlerinin başında yatırım destek ofisi olarak hizmet vermeleri gelmektedir.

kuruluşunun ardından sonra, pazarlama ya da kurumsallaşma gibi tekil başlıklarda hazırlayacağın uygun maliyet kalemlerinin yer aldığı bütçeyi projelendirerek KOSGEB Kobi Proje Destek programına sunabilirsin.
ya da örneğin yeni bir paketleme tekniği gibi ar-ge yada inavasyona konu olacak yatırımın için yine KSOGEB'in ilgili diğer programına başvurabilirsin.
hatta taklit stratejisi bile güdebilirsin. Sanayi Bakanlığı ve KOSGEB taklit stratejisine de para vermekteler.




sana tavsiyem, herşeyden önce ajansın açtığı PCM (proje yönetimi) eğitimine katılman, ücretsiz olan bu eğtimin çok faydasını göreceksin, en azından bir danışman firmayla çalışacaksan bile kontrolör olma şansın olur. özellikle fizibilite konusunda.
ama danışman firmanın stratejik planlama konusunda çok iyi olması şartını ara. çünkü senin ihtiyacın sadece proje dokumanın hazırlanması değil burada.

konu wot olacak bir konu, oyüzden fazla uzatmıyorum.
sorun olursa cevaplamaya çalışırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten bu kadar torpil var mı? Ben de Teknogirişim için başvurdum bu sene, ön başvuruyu geçtik, iş planı da geçecek %100 ihtimalle, şimdi sırada heyeti memnun etme kısmı var. Sunum yapıcam bakanlık yetkilileri ve birkaç akademisyenin önünde. Komisyon usulü 'yardımcı' olan şirketler biliyorum ama kendimiz yapmak istedik biz. Arkamızda cemaat vs de yok fakir bi öğrenciyiz yani özünde sdflkjsdf. Acaba içeri selamınaleyküm din kardeşlerim sizlere ileri mütehassısanın son misallerinden birini ibretlemek istiyorum diye girmeli miyim? asdlkjasdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...