Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

85. Oscar Ödülleri

AscAnsio

Öne çıkan mesajlar

dusuncelihayvan said:

yildirimokur said:

Erkeklerin hepsinin aynı şekilde giyinmesi sosyoloji açısından nasıl değerlendirilir acaba ?

kadın egemen moda dünyası tarafından değerlendirilebilir ancak. Olm ne giyecekler başka smokinden başka erkeğin giyebileceği ne var? götünü başını mı açacak?

Felsefeforumundan alıntı:

Sosyal olarak düşünelim.Zira erkek ve dişi doğada tek tek veya ufak gruplar halinde değil geniş topluluklar içinde yaşamakta.Bir erkek kendisini toplumda var edebilmek için (çalışmak,ev kurmak,evi korumak -yaşatmak,çocuk yapmak) için güçlü olmak kadın ise bunları yapabilmek için güzel olmak zorundadır.Aslen topluma yönelik (sosyalliğin sonucu) geliştirilen bu refleks toplumdan bağımsız gibi görünen "öz denetim" (ve dolayısı ile öznelik) şekline büründüğünde "kendim için vücut yapıyorum" ya da "kendim için süsleniyorum" biçimine bürünür.
-----------
Arkeolojik kazılar kadın süslenmesinin tarihini neredeyse anaerkil döneme kadar götürdüğü için kadın süslenmesini ataerkil baskıya karşı bir tepki şeklinde yorumlamamız zorlaşıyor. Yine de modern kadının “çocuk makinesinden” bir özne olmaya, bir birey olmaya geçişinde süslenmesini artırması bu sefer kelimenin tam anlamıyla özne olmaya doğru attığı adımın bir başkaldırısı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...