Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürtaj ve uygulama ile ilgili şikayetler


Umuruk

Öne çıkan mesajlar

sdeceokuyangenç said:

bana çok gerçekci gelmedi. özellikle öyle ağzına geleni konuşurken kimsenin tepki vermemesi. hükumet sağolsun gelen geçen doktora azar,dayak ne var kayıyo zaten. yalandır.


şunuda düşünmedim değil,ama hükümetin kürtaj konusundaki tavrı sebebiyle inandım ben.
keşke yalan çıksa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

valla hükumetin doktorları ezme tavrı varken doktorların çok hükumeti destekler şekilde hareketi olcağını zannetmiyorum. böyle bir olay olduysa bile bu abartılmış halidir ve hükumetin politakası sebebiyle değildir bence. (hükumetin kürtaj şeysini desteklediğimden diil)

hükümetin sistemli bir cinsiyetçilik ve hakkını arayan, haklarından yararlanmak isteyen kadınları ezme politikası var.

ayrıca hükümetin doktorlarla, kadınlarla vs özel bir problemi yok, mesele gericiliği, orman kanunlarını yerleştirmek, toplumu ezmek sonuçta, sünni aleviyi, türk kürdü, falanca çingeneyi, hastalar doktoru, doktor hükümetten aldığı desteğe dayanarak ezebildiği kadın hastaları vs diye çok içe içe ve yere zamana göre çift yönlü işleyen bir ezme-ezilme durumu var.

ama herhalde kimi insanların akıl almaz körlüklerinden sıyrılmaları için mutlaka bir yakınlarının başlarına böyle bir olay gelmesi gerekiyordur. ne de olsa aydınlanma oranı çok düşük bir toplumuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GodBlessStoya said:

Dworgian said:

GodBlessStoya said:

nebula ne güzel serverdı ya bronx zamanında


kulakları çınlasın zibidinin


corbeau açıcam dedi o kadar bekledik iptal etti ne kızmıştım :/


yok ya. nebuladan sonra zaten sönmüştü tüm gaz. şimdi nerdedir acep. iletişimi devam eden varsa bronx la fln bi öm atıversin bana
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Her gelen yazıyı yazmak yerine keşke hastane adı ve doktor adını da yazsalardı. İsimsiz ve çoğunlukla da asılsız çıkan ihbaer mektubu gibi olmuş.

Gazeteye köşe yazarına yazıyı gönderebilecek biri ki kullandığı dil gayet özenli cümleler içeriyor, gayet güzel bölüm başhekimine ve hastane başhekimine hatta il sağlık müdürlüğüne maruz kaldığı tutumdan dolayı yazı gönderebilirdi. Ben de bir mektup yollasam 'kocam çocuklarımın önünde dövüyor, dibimizdeki karakola gittim, kocamı tanıdıkları için kimse yardım etmiyor' diye, Ayşe yine yayınlar.

Her meslek grubunun içinde çürük yumurta mevcut. Kafadan genelleme ile kin kusmak da ayrı bir komedi.

Bana sığ bir hikayeden başka bir şeymiş gibi görünmedi.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Murray said:

Ya bu kadınların bi akrabası falan yok mu şunların ağızlarını burunlarını kıracak, neşteri bi yerlerine sokacak !


hah işte bu geri kafa gidiyor doktorları dövüyor, ağzını burnunu kırıyor, neden iyileştirmedin babamı deyip ev basıp adam öldürüyor.

Mektup gerçek mi değil mi belli değil. Ortada bir iddia var, iddia sahibinin kimliği belli değil. Direk doktorları, sağlık sistemi çalışanlarını böyle kafasızların önüne yem olarak koyuyorlar. Ondan sonra sağda solda okuyoruz dayak yiyen, öldürülen doktorları.

Hadi hepimiz birer mektup yazalım köşe yazarlarına haber olsun. Köşe dolsun. Köşe yazarına mektup yazacağına gidip savcılığa suç duyurusunda bulunsa olmuyor değil mi ? Ondan sonra birşey çıkmazsa gitsin köşe yazarına derdini anlatsın. Bakın hakkımı aradım ama önüme engel konuldu diye. Gazeteci olmak, köşe yazarı olmak sorumsuz olmak anlamına gelmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hikayenin gerçekliğini doğrulamıyor verdiğin link. Devlet hastanelerinde kürtaj yapılırken narkoz verilmediğini doğruluyor sadece. Ve bunun da hep böyle olduğunu söylüyorlar zaten.

Suçlu doktor falan değil. Sistemi bu hale getiren hükümetler. Sen her hastaya max 5 dakikalık muayene hakkı tanırsan o doktor ne yapacak ? Tabi bakabildiği kadar hastaya bakmaya çalışacak. Narkoz verilmemesinin nedeni süreci hızlandırmak. Süreci hızlandırmanın nedeni para kazanmak değil zaten bir bok kazandıkları yok devlet hastanelerinde.

Sistem A'dan Z'ye bok gibi ve inatla düzeltmiyorlar daha fazla kötü duruma düşmesi için değişiklikler yapıyorlar ama her zaman suçlu doktor. Ulan doktorun işine gelir daha az hastaya bakmak bir hasta için daha fazla vakit ayırmak. Devlet hastanesinde muayeneye giriyorsun hasta bakıcı Doktor'a daha fazla benziyor. Çünkü doktorun olayı bitmiş 5 dakikada bir farklı hastayla ilgilenmekten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...