AthleT Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 selamlar patiler, il dışında nüfus cüzdanımı kaybettim. yanımda pasaportum ve ehliyetim var, yeni kimlik çıkarmak için muhtar onaylı zırvalar gerekiyor mu? yoksa cezayı yatırıp pasaportum ve ehliyetimi beyan ederek yeni kimlik çıkarabilir miyim? saygılar efenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 sorumun cevabını buldum, bilgi olması açısından: Şayet nüfus cüzdanınızı kaybetmişseniz ya da çaldırmışsanız bu kez biraz daha uğraşmanız gerekecek. Kaybedilen nüfus cüzdanı için öncelikle ikamet edinilen yerin mahalle muhtarlığından Nüfus Cüzdanı Talep belgesiyle birlikte muhtarlığın bağlı bulunduğu Nüfus Müdürlüğü’ne 2 adet vesikalık fotoğrafla başvurulduğunda yeni kimlik çıkartılıyor. Nüfus cüzdanının yenileme işlemi Türkiye’nin her tarafında eski kimlik ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile gerçekleştirebilirken, nüfus cüzdanlarını kaybetmişseniz yalnızca ikamet ettiğiniz yerin İlçe Nüfus Müdürlüğünden çıkarılabiliyor. Nüfus cüzdanlarının yeniden verilmesinde kimliğin üzerindeki bilgiler kayıtlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğü değil ikamet edilen yer esas alınıyor. Şayet vatandaş kimliğini kaybetmiş ve ikamet ettiği şehirde değil de seyahatte veya şehir dışında ise mağdur olmaması için Nüfus Müdürlüğü emniyetten kimlik tahkikatı talep ediyor. Bu tahkikat sonucunda 2 adet vesikalık fotoğrafla yeni kimlik alınabiliyor. Yine ikametgâh ettiğiniz yerde değilseniz kimliğinizi almak için soğuk mührü olan (ehliyet,pasaport, evlenme cüzdanı, devlet memuru resmi kimliği vb) beyan etmeniz ve 2 adet vesikalık fotoğrafla başvurmanız yeterli olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 kaybettiğini bildir de sıkıntı çıkmasın sonra. geçen gazetede vardı bir haber adam evlenmiş haberi yok falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 okuyan arkadaşlar için okuldan belge alarak da oluyormuş sanırım. iki sene önce yazın kaybettim, nüfus müdürlüğünden okula yönlendirdiler. yol ortasında polis aradı gel şehrin bir ucundaki karakola, burda bulduk diye. uçarak gitmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 kaybettikten 1 gün sonra direk yenisi çıkardım ben, polise de sordum bildirmem gerekli mi diye "eskidendi o" diyip kestirip attı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 kaybettiğiniz an bulunduğun bölgedeki karakola gidip basit bir form doldurmayı ihmal etmeyin, art niyetli insan çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 ben de dün müşteri'de ehliyetimi unuttum. çıplak hissettim kendimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 DeBuffAndHeal said: kaybettikten 1 gün sonra direk yenisi çıkardım ben, polise de sordum bildirmem gerekli mi diye "eskidendi o" diyip kestirip attı. abi eğer başka şehirdeysen çıkaramıyorsun, bugün bu yazıya ithafen nüfus müdürlüğüne gittim ama yok ikamet etmem gerekiyormuş o yüzden çıkaramadım. yani sözün özü şu sevgili patiler il dışında veya tatilde kimlik kaybederseniz orada yaşayan birisi ile birlikte nüfus müdürlüğünden nakil işlemi yaptırıyorsunuz sonra orada yaşayan kişi ile muhtarlığa gidip nüfus cüzdanı talep formu gibi bir şey doldurup tekrar nüfus müdürlüğüne gidip çıkarttırıyorsunuz. velhasıl kelam muz cumhuriyetinde işler böyle yürüyor. bir ara taksiciden rica edecektim dedim athlet sene 2013 oldu yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar