Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kağıt israfı

moncici

Öne çıkan mesajlar

1-konunun benimle direk ilgisi yok
2-zaten sayısallaştıralım dedim, sayıları atıyoruz. kitaptan sınava çalışmakla sunum hazırlamak zaten ölçülebilir değerler değil. ama birinde insan enerjisi daha çok kullanılıyor gibi düşün. kitap başında daha çok vakit harcıyorsun, daha teorik bir süreç vesaire. daha "elektriksiz" yani. ama sonuç olarak kağıtlarla iş yapıyorsun.

en güzeli sözlü yapmak sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

chrome özürünü kabul ediyorum sevgili arkadaşım bilmukabele.

evet geri dönüşüm de ayrı bir faktör. ayrıca cuce tabii ki o dediğin şekilde düşünmüyorum ama şöyle düşün, artan nüfus, satın alım gücü, teknoloji vesaire sonuç olarak daha fazla enerji üretimi tüketimine neden oluyor. bilgisayarları da böyle düşünürsek, merkezi kütüphanede duran ana brittanicadan daha fazla enerji harcanmasına sebep oluyor doğal olarak wikipedia.

evden cıkıp toplu tasımayla kütüphaneye gitmen 2349053490573945ı3 googlew search edder.

kütüphanenın elektrik su masrafıi insaat masrafı, upkeepi 3490583958237645823935326782438495762347656895tw346245693970852194 tane google search eder.

fazla zorluyosun
Sosyal ağlarda paylaş

bence de abartıyorsun biraz.

kağıt kullanılarak yapılan işlemi '1 sayfa kağıt yaz'mak olarak nitelendirirken,
internette yapılan işlemi saatlerce google araması yapmak, powerpoint kasmak vs olarak nitelendiriyorsun.

halbuki %100 kağıt tabanlı durumda yine kaynak olarak kitaplar ve ansiklopediler kullanman gerekiyor ve okuyacağın kitap ve ansiklopedilerin basılmasında kullanılan kağıt bir yana, basım işlemi esnasında kullanılan enerji, işin lojistiği, koruması falan derken gayet abarıyor fatura.

yani şahsi kanaatimce bilgisayar daha çevre dostu gibi bu durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

bence de abartıyorsun biraz.

kağıt kullanılarak yapılan işlemi '1 sayfa kağıt yaz'mak olarak nitelendirirken,
internette yapılan işlemi saatlerce google araması yapmak, powerpoint kasmak vs olarak nitelendiriyorsun.

halbuki %100 kağıt tabanlı durumda yine kaynak olarak kitaplar ve ansiklopediler kullanman gerekiyor ve okuyacağın kitap ve ansiklopedilerin basılmasında kullanılan kağıt bir yana, basım işlemi esnasında kullanılan enerji, işin lojistiği, koruması falan derken gayet abarıyor fatura.

yani şahsi kanaatimce bilgisayar daha çevre dostu gibi bu durumda.

bir çevre mühendisi bile çevre dostu gibi gibi diyorsa şuna bitmiştir abi bu ülke kapatıp gidelim biz.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

diyelim ki çevreci bir öğretmensiniz. her türlü paperworkten imtina ediyorsunuz, sınav yapmıyorsunuz. öğrencileri ölçmek için de powerpointten sunumlar hazırlatıyorsunuz.
bu durumda, öğrencinin sunumu hazırlarken kullandığı elektrik enerjisi, google'da yapılan aramalar için kullanılan enerji vs. toplamını bir kağıtla nasıl kıyaslayabiliriz?
veya şöyle sorayım, daha az enerji tüketmek için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

öğrenci sunum hazırlasa da hazırlamasa da o elektrik gidecek çünkü o bilgisayar zaten açık olacak. sunum yapması gerektiği durumlar haricinde bilgisayarını açmayan insan varsa bilemicem. o yüzden bence adam haklı.
Sosyal ağlarda paylaş

abi. biri bana dese ki; izmirden istanbula 22 ton toprak taşınacak, acaba sıvı oksijen ve sıvı hidrojen tanklı roket motoru itişli kapsül ile taşımak mı daha ekonomik olur yoksa bmc kamyonla mı taşıyayım sence. ben de lojistik mezunu biri olsam.

senin durumla aynı kapıya çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

enerji tüketmekle ormanları tüketmek karşılaştırılamaz.çünkü tüketilen enerjinin yerine konulması kolayken, orman vasfının biraz yitirilmesi, o alanın yerleşime açılmasıyla sonuçlanabiliyor. kullandığımız, tüm enerji kaynakları doğa için riskler yaşatıyor, ama bunun azaltabiliriz.(tabi istersek.) ama gelecek için umut var. eğer nükleer enerji üretimi, tehlikeli atık üreten fisyon(atomun parçalanması) yönteminden, kullanabilir ham madde üreten, füzyon(atomların birleştirilmesi) yöntemine geçersek, sorunlarımız çözülür. ama küresel ölçüde oksijen üreten bir sistem oluşturmak(ormanlara alternatif olarak) çok daha zordur.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

enerjiyi azaltmak evet.
ve böyle yapan bir öğretmenin pek de bilinçli olmadığının kanıtlanması (mümkünse)

yoo gayet bilinçli, amaç enerji tasarrufu değil ağaç tasarrufu. ama sınav yapmamak neden bilmiyorum geri dönüşüme atsın kağıtları diyeceğim ama sanırım sınavları saklamak zorundasın öyle bişey var. de abartmaya gerek yok yani. 30 tane sınavı yapmamakla olacak şey değil bu insanlarda alışkanlık haline getirmekle olacak iş. Ben sürekli kağıt tüketen biri olarak kağıtlarımı her zaman geri dönüşüme atarım ve haftada 30 kağıttan çok fazlasını kullanıyorumdur. böyle durumlarda daha önemli, ayda yılda bir kullanılan 30 kağıt için değil.
Sosyal ağlarda paylaş

detaylara takılıp ana noktayı kaçırıyorsunuz kısacası. düzenli olarak kağıt tüketilen durumlarda dönüşüm daha önemli. ofisler olsun, devlet kuruluşları olsun bunlar tomar tomar kağıt tüketiyor her hafta. üniversiteler de öyle keza.

30 tane sınav kağıdını geri dönüşüme atamayacağım diye kağıtla sınav yapmamak israfı engellemek olmuyor. hayatının %90ınında kağıtları geri dönüşüme atmak oluyor ama. boğaziçinde olduğu gibi geridönüşüm ya da saman kağıdından yapabilir sınavları o zaman efektif olarak ağaç öldürmüş olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende resmi evrakların tek yönlü olmasına kafayo yoruyorum. O kağıtlar çift yönlü olsa ne olur.

Burada 1 -30 kağıdı düşünürken okullarda tomar tomar kağıt tüketiliyor.

Her sene aynı bilgiyi kağıt yerine bilgisayar oratamında dağıtmak daha mantıklı.Belli kurulun yaptığı kitabı milyonlarca elektronik ortamda çoğaltmak çok mantıklı. Hatta kitaplar yerine e kitaba geçmek mantıklı görünüyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...