Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ninja Tarihi


Ninja

Öne çıkan mesajlar

Evet tarihteki isimleri tanimaya devam edelim.


Ustteki resimde boyle giyindigi var sayilir.

Ise Saburo Yoshimori (Koga ninpou Koshira- Master oldugu soylenir bazi yazili dokumanlarda ama aslen kime hizmet ettigi biraz karisik bir haldedir. Kisaca Koka yani Koga ya hizmet ettigi kabul edilir)

It is said that Ise Saburo Yoshimori was born in Zairyo in Ueno area. He was famous for one of the four generals of Minamoto no Yoshitsune who was a very famous and strong worrior during the Kamakura period. His another name was Yakeshita Koroku. He used to be a boss of the bandit in Suzuka(the east mountain area in Iga). According to the Isuiungo(a geograhyic book from Iga during the 16 centuries), he was brought up in this village. The name "Zairyo" was from his name, from the prounounciation Saburo. In the Sengoku period, some Ninjas became bandits to survive. The big reason why he was famous as a Ninja, was the many poems written of his tactics in the Bansenshukai. One interesting example tells "There are many Ninjutsu and tactics, first of all you shoulf approach the enemy to get information.

(Cok az bilgi vardir bu kisi hakkinda ve hep boluk porcuktur. Toparlayabildigim kutuphaneden bilgi budur. Ama internette daha cok bulursaniz onlarida okuyunuz. Alintidir Kyoto Library)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

e devam o zaman kaldığımız yerden




size tek diyebilecegim kendinize dahi sayginiz olmamasi. Madem ilgilenmiyorsunuz neden burayi isgal ediyorsunuz. Kendi onemli zamaninizi daha dolu islerle doldurunuz. Artik bundan sonrada yazmaya devam ederseniz diyebilecek soz kalmiyor. Saygisizsiniz kisaca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Internette saygi aramiyorum kisiliginizin gerektirdigi insan oldugunuzu var sayarak bir baska kisiye tanimadigi bir insana askerlik dostuymuscasina geyik yaparcasina bir yaklasimla saygisizliginizi tanimlamaya calissamda tanimlayamadigim icin tekrar iyimser olarak saygiya davet ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ninja said:

Internette saygi aramiyorum kisiliginizin gerektirdigi insan oldugunuzu var sayarak bir baska kisiye tanimadigi bir insana askerlik dostuymuscasina geyik yaparcasina bir yaklasimla saygisizliginizi tanimlamaya calissamda tanimlayamadigim icin tekrar iyimser olarak saygiya davet ediyorum.


http://gifrific.com/wp-content/uploads/2012/11/Eating-Popcorn-Soda.gif
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

ninja istenmediğin konuda niye duruyorsun arkadaş? adam ninja tarihi diye konu açıyor,tanıtıyor kendi çapında foruma katkıda bulunuyor,gelip kezbanlık yapıyorsun,git kadınlarclub'a ağlıyormusun ne yapıyorsan yap,ama git buradan ninja ya da saygılı ol!


wololo

bana sakin ol diyene bak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

adamı saygıya davet ettiğimizde,iftiralar ve türlü katakullilerle takla atarak ne yapacağını şaşırıyor,saygılı ol demek suçmu aluriel? eğer saygılı olamayacaksan gel irc ye karşılıklı saçmalıklarını canlı canlı dinlemeye hazırım


ne iftirası yahu, editlemişsin işte mesajı sonradan asdfasd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birseyi paylasacagim incelerken internette eksisozluk bolumunde ninjalar hakkinda bu anlatiyi gordum. Inanin bende ilk kez duydum bu tabirleri ve yaklasimlari ve sistemleri olan Ninjalari.
Sanirim biraz bilgiler carpitilmis olsa gerek, nedemek istedigimi yazinin tamamini okudugunuzda anlayacaksiniz. Ayrica Hokuriku bolgesinde bulunan aileler ninja degil basit birer koroshiya (assassin) idiler. Garip bir yaklasima sahip bu yaziyi paylasma geregi gordum. Cunku cok yonlu bilgilenmek herzaman en dogrusudur.

Ninja nedir

shontai hona felsefesiyle bir ninja belirlenirmiş eski japonya'da yıllar önce. ninjalar toplumdan ayrı bir hayat sürdükleri için aileleri olmazmış, ortalama bir ninjanın da yaşlılık dönemini görebilen pek olmazmış kaynaklara göre. ormanlarda gizli kuytulara çekilip ölümü beklerlermiş. yalnız nantza(kara çığlık) dedikleri dönem gelmeden önce öğretileri doğrultusunda köylere, kasabalara fazla uğrar olurlarmış. tabi kasabaya gelirken ya geceleri gölgeleri kullanarak bilgi toplarlarmış ya da gündüzleri kılık değiştirerek gezgin olarak insanlarla diyaloğa girerlermiş. böylece kendilerine, bilgilerini aktaracak, güçlü ve zeki duran çocukları gözlerine kestirirlermiş.

shontai hona felsefesi burada devreye giriyor. bu ninjalar, çok küçük çocukları gözlerine kestirirlermiş ve bir öğrenci belirlediklerinde kendine gece çöktüğünde çocuğun yaşadığı evin önüne bir sembol bırakırlarmış. bu sembol çocuğun ninja olabileceği yönünde bir sembolmüş. bunu kabul eden aileler, kapının soluna 3 parça taş koyarmış. kabul etmeyenler bir şey yapmazmış. ninja bu teklifinin kabul edildiğini gördüğünde 10 gün içinde çocuğu ailesinden kaçırırmış. 10 günlük bir süre varmış çünkü çocuğu kaçırırken tuzağa düşmek istemediklerinden bunu zamana yayar en uygun anda çocuğu aileden alırlarmış. bunun için de yüklü bir para bırakırlarmış aileye.

çocuk 6 yaşına kadar boken ile eğitim görür, usta ninja tarafından terbiye edilirmiş. 7 yaşına geldiğinde işin felsefesi yavaş yavaş çocuğa öğretilmeye başlar 10 yaşına geldiğinde çocuk neredeyse kılıç eğitimini tamamlamış olurmuş. ninja felsefesinde bu 2. döneme denk gelmektedir.

ninja olmak 4 dönemle sınırlandırılmıştır. birinci dönem çocuğun yeterli olup olmadığının tam olarak test edilmesi dönemiymiş. ilk dönem 7 yaşına kadar sürermiş. 2 dönem ise artık öğrenci olmuş bu kişiye kılıçla bütünleşmek öğretilirmiş. 3. dönem ise ruhunun kılıçtan keskin bir hale getirilmesi amaçlanan felsefe dönemiymiş. ve 4. dönemde ise 15 yaşını doldurmuş bu ninja 5 yıl sonra ustasına dönmek üzere ormanda yaşama bırakılırmış. 4. aşamayı tamamlayıp ustasına dönebilen öğrenci ustasının ismini alır ve ustasından bir tutam sakal parçası alarak bunu ölene kadar yanında saklarmış.

ninjalığı devreden master ninja ise nantza dediğimiz kara çığlık dönemine geçermiş.

artık yeni ninjamız 20 yaşında her koşulda hayatta kalabilen. yıllarca aylarca güneş yüzü görmeyip karanlıkta daha keskin görebilme kabiliyetine ulaşmış, gerektiğinde haftalarca hiçbir şey yemeden hayatta kalabilen bir ölüm makinesine dönüşmüştür. ninjalar öğretilere göre su altında nefeslerini yaklaşık 4 dakika tutabilirlermiş. doğada bulduğu malzemelerle zehirler yapabilme, tozu dumana katabilme özelliklerine sahiptirler.

hokuriku bölgesindeki ninjaların bir baykuşu da beraberinde eğittikleri söylenir. baykuşun sezgilerinden yararlanabildikleri ve baykuşu bir iş aracı olarak kullandıkları bazı kaynaklarda geçmektedir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet tarihte yasamis olan ninjalari tanimaya devam edelim;

Fuma Kotaro (Coda Name- Kage no tamashi)(Shadow Soul)

Fuma Kotaro was the fifth headman of the Fuma Ninpou taijutsu ryu, a ninja family thas was active around Mountain Hakone. They served and spied for Hojo Ujimasa and his son Ujinao. The Fuma ninja were good at fighting on horseback, leading to speculation that they were perhaps descendants of nomadic tribes.

Fuma Kotaro cut a legandary figure -he was tall at 2.16 had great muscles, up tilted eyes and a huge mouth. People imagined him to have such a horrible face that it was he had four tusks. It was rumored that his loud cry could be heard as far as five kilometers away. (But honestly he is just a normal short and slim man)(Ninja calls this technique ninja no michi) (They make many horror stories and speculations and legends)


About 200 Fuma Ninja Kurako (It means spy but also they were hiding in normal kabuki job too.) led by Fuma Kotaro engaed Takeda Katsuyori, head of the Suwa Clan, in 1580. The Fuma warriors skillfully forded a fast-running river and raided Takeda`s place at night. They placed straw figures on horses that they drove in to the place, throwing it into utter confusion. Samurais of Takeda couldn`t sleep at night, they fell into various trap and fought among themselves.

Then the Hojo family fell into ruin, and the period of war ended, Fuma Kotaro and the remnants of the Fuma became big spying organisations in Edo. The Tokugawa Shogunate organized a special security foce, and enlisted informants with the promise of reward, to root out the Fuma. Fuma Kotaro was finally caught by Hattori Hanzou (or Hanzou`s son its not clear who caught for him.)and executed by Tokugawa Shogunate Special Force.

(Alintidir Kyoto Library.)

Buraya kadar ozverili sekilde okudugunuz icin tesekkur ederim.
Kisileri tanitmaya devam edecegim ilerleyen zamanlarda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkur ederim Cipet sama. Zaten aldigim om mesajlarida bu dogrultuda oldugu icin devam ediyorum anlatmaya. Sorun degil Aluriel san ve Myshkin san ve niceleri trollemek isterlerse yazi yazabilirler burasi demokratik bir platform kisilerin ozgurlukleri var tabii ama yeri ve zamani tutturulsa daha iyi olacagi kanaatindeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...