Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alien vs predator the movie

denderman

Öne çıkan mesajlar

belki predatorun içinde chestburster olacağını düşünmedikleri için kontrol etmemiş olabilirler.
ama o predator uyandığında yanında ölü facehugger görünce içine girdiğini anlaması lazımdı. tabii kendini öldürmek ister mi, bilemiyorum.

tabii şimdi gemide alien var, %90 tespit edip öldürebilmeleri lazım. ancak senaryo gereği belki o alien tüm predatörleri öldürebilir de...

facehuggerın bıraktığı larva 1 haftada yetişmiyordu
şimdi alien 1'in dvdsi yok elimde ama hatırladığım kadarıyla bir günden kısa sürüyordu.
Alien 3'te köpeğin içine girdiği gün bir süre sonra alien çıkıyordu...

Alien queen ise sanki biraz daha büyütülmüş gibi geldi bana. En azından aynı boydadır da, küçültüldüğünü sanmıyorum.[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 11 Kasım 2004 06:43 tarihinde demiş ki:
belki predatorun içinde chestburster olacağını düşünmedikleri için kontrol etmemiş olabilirler.
ama o predator uyandığında yanında ölü facehugger görünce içine girdiğini anlaması lazımdı. tabii kendini öldürmek ister mi, bilemiyorum.

tabii şimdi gemide alien var, %90 tespit edip öldürebilmeleri lazım. ancak senaryo gereği belki o alien tüm predatörleri öldürebilir de...

facehuggerın bıraktığı larva 1 haftada yetişmiyordu
şimdi alien 1'in dvdsi yok elimde ama hatırladığım kadarıyla bir günden kısa sürüyordu.
Alien 3'te köpeğin içine girdiği gün bir süre sonra alien çıkıyordu...

Alien queen ise sanki biraz daha büyütülmüş gibi geldi bana. En azından aynı boydadır da, küçültüldüğünü sanmıyorum.

+1 ama birşey dışında evet facehugger düştükten birkaç saat içinde alien çıkar ama facehuggerın suratta kalma süresi yaklaşık 2-3 gündür.
Sosyal ağlarda paylaş

Vay be uzman olmuşsunuz ha. Uzaya ilk sizi yollucaz ona göre heheh.

Bence film bazılarının söylediği kadar sırıtmadı. Hikaye veya felsefe dışında daha çok hareketli bir film olsun demiş yapımcılar. Sadece bir yerde Stargate gibi piramidleri olaya bağlamışlar.

Şimdi predator gemisinde bir predalien. Ben sadece filmleri izlediğim için nasıl birşey olduğunu bilmiyorum ama 30 predator olsa hepside rahip olsa gene öldürmeleri lazm. Zaten o predalien'ın da queen olması lazm ki bir işe yarasın.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

valla film güzelim franchise'ı berbat etmiş bir bakıma ama çok iyi olabilirmiş, esasen ilk yarım saati filan gayet iyi başladı. ama şunlar bozuyor olayı:

filmin ilk yarısında herkes öldü kardeşim. ne bu yahu? gerilim diye birşey kalmadı, hiçbir alien ve predator filminde son 30 dk'ye kadar herkes ölmez. ve insanlar da bu kadar çerez görünüp çerez de olmamalılardı. gerilim sıfır, bu kötü birşey mi? evet..

karakter yok kardeşim filmde. var ama 2 dk'den fazla görünmedi kimse neredeyse ve hepsi zırt diye öldü. özellikle teessüf ediyorum süper saç modelli sarışın bayanın tek el ateş dahi edemeden olabilecek en kötü şekilde ölmesine.. karakterler de güzeldi esasen ama figüran kadar hızlı ortadan kalktı hepsi, hiçbiri de bir halt yiyemedi. silah tutmamış tek adam facehugger öldürdü ancak yani heh

kahraman yok filmde. zenci bayanın ne karizma yetiyor ne de arnold ile sigourney weaver'ın yerini doldurabiliyor. hatta danny glover'ın dahi yerini dolduramıyor. hadi fizik gücüydü saçmalığını dikkate almadık, bari oturaklı biri olsaydı ana rolde.. hatta sarışın daha iyi olmazdıysa ben de neyim.. :-p

aksiyon sahneleri efekt olarak çok iyi kotarılmış ama saçmalıklar çoooook bol. normalde predator'ler alienlarla uzaktan savaşmayı tercih edecekken (hatta insanların bile dibine gitmiyorlar çoğu zaman) burada üzerine atlıyorlar filan. ve dolayısıyla çok kolay ham oluyorlar.. koca lance henriksen'in karakteri de hiçbir ağırlığa sahip değil, weyland industries'miş filan neci olduğu adamın belirsiz bir time kapağı hariç..

erich von daniken'den araklama piramit/ziggurat dandini bağlantısı da eh işte gözükse de şöyle düşününce bana saçma geldi. predator'ler öyle daracık ortamlarda alienlarla karşılaşmak istemez bence. hadi right of passage dedik ama biraz mantıksız gene de..

son bölümdeki aksiyon çooooook abartı olmuş, predator hadi kapışıyor da kadın nasıl ona ayak uydurabilir kardeşim? kadın da zaten inandırıcı değil rolünde, predator geberdi onda çizik yok gönüllü aldığı dışında.. :-p

beraber gittiğim abim filmi eğlencelik kabul ettiğinden hoşuna gitti ama acemice yazılmış senaryo (altı film arasında en dandiği herhalde) nedeniyle bence çok güzel olabilecek film heba olmuş.. beklentilerimi çok düşürerek gittiğim halde üzüldüm ama kendime değil, boşa harcanan imkana. senaryo iyice işlenseydi süper film çıkardı kesinlikle. belki devamını işi bilen birine verirler..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

bence icine face.. giren(daha yeni ogrendim adini yazamiyom :) ) predetor icine girdigini zaten biliyodu ama orda bi gorevi oldugunu icinde bulundugu duruu bildigindne kendini oldurmedi alienlarin uremesi cok daha buyuk sorunlara yol acabilirdi oda sonuna kadar onlarla savasmayi secti kralice alien onu onu oldurmese kendini oldururdu diye dusunuyorum..
daha oncede soyledigi gibi orda olayı bozan predetor larin silahlarinin alinmasiydi silahi alinca cat cut indirdi zaten orda cok gaz oldum zaten :)

eskiyi anlatmalari predator larin insanlara bina kurmayi oretmesi predetorlarin piramidin tepesinde 100 lerce alienla savasmasi ge rcekten guzel goruntulerdi bikez daha predetor lara hayran kaldim

son olarak

ilerde 2. si cekilirde prealien gider tum predator lari oldururse gercekten gider senarist i vururum..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 14 Kasım 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
insanlar da bu kadar çerez görünüp çerez de olmamalılardı.

ha ne anlamadım? biraz daha açık söyleyebilir misin?
said:
zenci bayanın ne karizma yetiyor ne de arnold ile sigourney weaver'ın yerini doldurabiliyor. hatta danny glover'ın dahi yerini dolduramıyor.

güzel bir noktaya değinmişsin azizim...
said:
acemice yazılmış senaryo nedeniyle bence çok güzel olabilecek film heba olmuş..

bak diğer söylediklerin gibi burda da haklısın ehehe..

predatorler hep pisi pisine öldü, biraz daha kahramanca bir ölüm şekli beklerdim :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Way, 15 Kasım 2004 00:33 tarihinde demiş ki:
bence icine face.. giren

yüzüne yapışan facehugger, içinden çıkan hali de chestburster
said:
ilerde 2. si cekilirde prealien gider tum predator lari oldururse gercekten gider senarist i vururum..

olur olur valla.
predatorlerin ve alienların berabere bitmesi için adam elinden gelen herşeyi yapıyor. o predalien da gemideki herkesi öldürüp, sonra da gemi kontrolden çıkıp infilak eder, gene berabere kalır :)
Sosyal ağlarda paylaş

insanların çerez gibi görünüp çerez olmalarından kastım şu: ekibin çoğunluğunu yok mühendis yok dağcı yok arkeolog yok kazıcılar filan oluşturuyor. predator ve alienların olduğu filmlerde eğer aksiyon önplanda tutulacaksa (ilk alien filmi herhalde tek istisna sırf gerilim olmayı hedefleyerek) ona göre insanlar da en iyisinden komando takımları filan oluyordu. ve hemen hepsi ölecek olmalarına rağmen bir savaş verebiliyorlardı ve kayıp da verdirebiliyorlardı rakiplerine. (predator örneğinde bir aletini bozuyorlardı filan) burada ise hem baştan çerez oldukları belliydi yani adamların öleceğinden emindi seyirci, hem de şaşırtmadı film ve öyle oldu.. haliyle de gerilim diye birşey kalmazken karakterlere bağlanabilme durumu olmadı..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

bi defa takımlar dengesiz oraya gönderilen predatorler şeçilme sınavına gönderildiler ve hiçbir bilgi verilmeden gönderildiler. Ayrıca yakın döğüş silahlarından başkası yoktu (yani gördük shoulder canonu alınca yaptığını ). insanların çerez olması konusuna gelince oyunun bile sloganında insanlar için ezik deniyordu. ha evet o predalien bütün gemiyi alırsa OHAAA orda en az 3 eldar predator var yerler onu.[signature][hline]Ben ayaktaki dikenim, Kapıdaki cüzzamlıyım, Ensendeki çıbanım, Çorbandaki sineğim,
Korku ve dehşetin habercisi...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 15 Kasım 2004 02:00 tarihinde demiş ki:
yanlış anlamadıysam en iyisi alien 1'deki ve predator 1'deki ekipti bu dediğine bakarsam

aliens (alien 2 de denebilir) ve predator'daki ekipler elit komando takımlarıydı eğer onu kastediyorsan..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

insanı umursuyor
çünkü eskiden bir ilişkileri vardı ilkel kabilelerle, filmin başında söylüyor.
özellikle cesaretini takdir ediyor kadının ve bunun gibi şeyler...

alien queen, yumurtalayan bir alien. ancak arkasındaki torbayı bırakıp gidebiliyor da. aliens filminde de mesela ripley ile dövüşüyordu, arkasında torbası yoktu.[signature][hline]Kaiowas, 13 Kasım 2004 23:24 tarihinde demiş ki:
Ulan kafirlik etmeyin bilip bilmeden sure yazmayın milletin de aklını kurcalamayın beni de deli etmeyin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilphatosIce_, 15 Kasım 2004 14:51 tarihinde demiş ki:
O yavru pradalien ne yapacak ki orada ya? Filmin sonu çok kötü.

hepsi hunter rütbesine cikmish 100lerce predatorun arasindmai? queni olmadan? destek gücü olmadanmi? hmmm geminin reaktörüne gidip kafa atarak gemiyi patlatabilir mesala?
(biliyorum irencim biliyorum...)[signature][hline]
Creed Demastikus Captain of the Armageddon Class Battleship Vampire / Member of Sol İnvictus
"Who wants to live forever?"
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...