Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıllanmış Şarap Değeri?


karpuz

Öne çıkan mesajlar

said:
karpuz, 14 Kasım 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
Umarım bilip bilmeden yazmıyorsundur...
yok gerçekten de öyle ama şarap şişesinde yıllanmaz onu da bil..
onun ayrı bir olayı var..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
Üstüne Şehir Örten Şehir
www.heavymetaltr.com/forum


[Bu mesaj Cthulhu_ tarafından 14 Kasım 2004 20:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle ki her şarap yıllanmaya gelemez.
5 yıl yıllanıp sonra sirke zıkkım karışımı birşey olabilir.
Şaraba bağlıdır genelde.
Açılıp açılmamasıda önemli değildir, 10 yıl hiç açılmamış durur, bi açarsın, sirke.
Ehe tabi bağınada bakıyor.
Cabernet Sauvignon'lar gider genelde baya bi.
Öküzgözü ve Boğazkere'de dayanmaya uygundur, ama çok değil.
Bi de nasıl saklandığı çok önemlidir.
Bulunduğu ortamdaki nem ve ısı.
En süper şekilde şarap yıllanması şöyle oluyo, tekneniz, sandalınız felan varsa, dolap çekmece gibi bi kısmına koyup bırakıyosunuz, ama izole olacak tabi.
Sallana sallana süper şekilde yıllanacak.
Unutacaksınız, 2-3 sene sonra açıp içeceksiniz ehe.

Bu bahsettiklerim kırmızılar için geçerliydi.
Beyaz Şarap genelde yıllanmaya müsait değildir pek.
Yıllanmışıda makbul değildir zaten.
Beyaz şarabın tazesi makbuldur.
Son baharın sonunda bağ bozumundan elde edilen şaraplar piyasa sürülür sizde alıp içersiniz, yada Fransız Konsolosluğunda şarkuteri eşliğinde halledersiniz durumu ehaha.

Böyle işte.[signature][hline]I'm lunatic.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

43 ten kalma icilebilir bir sarabi zor bulursun . zaten o yillanmis denen saraplarin cogu icilebilir durumda degildirkoleksiyon degerinden dolayi o kadar pahalidir .

tam hatirlamiyorum ama uzanlarin su cok meshur denen sarap koleksiyonu oyle cok bir para etmemisti . de ki normalin yarisina gitmis olsun . 1 sisesi oyle cokbuyuk bir para etmez sanirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karpuz, 14 Kasım 2004 20:16 tarihinde demiş ki:Bir de Turasan nasıl bir markadır? bileniniz var mı?


Kapadokyanın iyi şaraplarından biriydi hatırladıım kadarıyla.
Taştan depolarda yıllandırıyorlardı yanılmıyosam.
Kalecik Karası olması lazım yine emin değilim.
Bi de normalde içtiğiniz şarapların aksine daha az buruk oluyo , tatlı denebilir.[signature][hline]I'm lunatic.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şarabın yatık durmasının gerekliliği yüzey genişliginin onemini ifade eder. o zaman şarabın yıllanması, şarabın havayla temas yuzeyinin artmasıylan ilgili mi?

O zaman 1 cm kalınlıgında 50 cm uzunlugunda 2,5 cm genişliginde bir cam kap düşünürsek ve bunun içinin 0,5cm ni kırmızı şarap ile doldursak, bu şarap bu kapta cok cabuk tadlanır?[signature][hline]Bahçelerde Maydonoz; Gel Bize Bazı Bazı...

Delirtmeyin Beni
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...