Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Manga: Naruto (bol spoiler içerir)

Virus

Öne çıkan mesajlar

said:
Oldukça uzun bir post oldu be. Yine de bu son olaylarla ilgili şeyleri elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Paragrafları başlıklarına göre numaralandırıp isimlendirdim. Ona göre istediğiniz kısımları okuyun, istediklerinizi atlayın.

Şimdi. Senju DNA diyorsunuz da bu DNA öyle herhangi bir Senju'nun değil millet. Hashirama Senju, a.k.a. 'God of Shinobi', a.k.a. 'Yaşamış en Yetenekli Medic'.

1-)İyileşme Mevzusu

Madara'nın dediğine göre adam hand-seal kullanmadan bedenini iyileştirebiliyordu, en ölümcül yaraları bile. Ki Madara'nın Perfect Susano'o'su ve Full Kyuubi'ye karşı aynı anda savaştığını düşünürseniz bu adamın sadece o savaşta aldığı yaralar bile adamı yüz kere öldürmeye yeterdi büyük olasılıkla. Ama adam korkunç bir iyileşme hızına sahip, büyük olasılıkla sınırsız bir süre devam edemese de(chakra gerekiyor sonuçta) Wolverine ile aynı seviyededir veya daha hızlı iyileşiyor bile olabilir.

Şimdi Madara'da bulunan ise bunun biraz modifiye edilmiş versiyonu. Hücrelerin kendisini modifiye ederek chakra kullanmaya gerek bile kalmadan korkunç bir iyileşme hızına sahip olmasını sağlıyor. Kendisi zaten Zetsu'ları yaratan kişi olduğu ve içinde Hashi'nin DNA'sını taşıdığı için o kolu öylece takip iyileştirme jutsusu like birleştirmesi çok şaşırtıcı bir şey olmaz.

Sage Mode'da olduğu için o kadar saldırıya dayanabildi, bunun altını çiziyorum. Sadece kendi gücünü taşıyor olsaydı büyük olasılıkla o saldırıların yarısında ölürdü. Fakat Sage Mode + iyileşme yeteneği adamın bütün o saldırılardan sadece bir kol kaybederek kurtulmasını sağladı.(Yalnız Sage Modu'nu aldığında, ''Yalnızca bu kadarcık güç mü veriyor?'' tarzı bir şey dedi. Önemli bir şey bu bence. Madara'nın güç seviyesine biraz daha dikkat çekiyor.)

2-)Madara'nın Bilgisi

Şimdi. 'Madara bütün bunları nerden biliyor' a gelelim. Bildiğiniz gibi adam 90-100 yıl arası bir süre yaşıyor ki hayatının büyük olasılıkla son 10 yılında Rinnegan'ı açıyor, Gedo Mazo'yu çağırıp Zetsu'yu yaratıyor ve daha sonra da gözleri Nagato'ya takıyor. Adam 30'unda Hashirama ile savaşmış desen adamın rahat bi 50 yıl saklanma süresi var. Naruto ve Sasuke 3-4 yılda ne kadar gelişti hepiniz gördünüz. Bu adam apayrı bir seviyede. Itachi'nin zekası+Sasuke'nin beden güçleri(hatırlarsanız Tobirama dedi ki güçte Madara'yı geçme potansiyeline sahip. Onun gibi güçlü ve Uchiha'lar için averajdan yukarı çakra miktarı ile doğdu Sasuke, Itachi ise çok zeki olmasına rağmen çok küçük çakra rezervlerine sahipti. Bu yüzden çoğunlukla Genjutsu kullanır, az çakra yediği için.) olduğu için adam 50 yılda çok rahat Hashirama'nın teknikleri+sayısız yasak jutsu+medic jutsularını devirmiş belki de Hashirama'yı bile geçmiş klonlamayı başardığını düşünürseniz.

3-)Jutsu Emme

Pekala. Çakra emme çok da yeni bir şey değil. Bunu part 1'de Sasuke'nin rakibi ve Orochimaru da yapabiliyordu. Hashirama'nın Mokuton'unun da bunu yapabildiğini bildiğimize göre Madara'nın da bunu yapabilmesi beni çok şaşırtmaz. Fakat Amaterasu onu yakarken bile hiçbir tepki vermemesi korkutucu. Zırhının düşmesi ise Edo Tensei ile yapılmış olduğu ve Madara artık Edo Tensei olmadığı için zırhı yok oluyor. Donu karıştırmayın.(Benim teorim bu en azından)(657. sayıda Madara Amaterasu'dan kurtulduğunda Hashirama Madara'nın gözleri olmamasına rağmen jutsuyu emmesine şaşırıyor. Kişi bilerek yaptı bunu yani.)

4-)Sharingan ve MS Teknikleri, Ayrıntıda Susano'o

Sanırım birçok kişinin Dojutsu'lar konusunda kafası karışık. Tobirama bunu 620 veya 619'da Uchiha'nın Curse of Hatred'ini açıklarken Sharingan'ın nasıl çalıştığını da açıklıyor. Beyin özel bir çakra salgılayarak gözlerin Sharingan'a dönüşmesine sebep oluyor. Asıl mesele beyinde denilebilir bu yüzden.

Fakat yine de Tsukuyomi ve Amaterasu gibi şeyler gözlerin direkt etmesine ihtiyaç duyuyorlar bildiğiniz gibi.(Kamui de öyle ama Obito Kamui'yi MS'yi açmadan bile kullanabiliyordu sanırım.) Onları bir hedefe ateşlediğiniz için. Susano'o ise bu iki tekniğin iki farklı gözde uyandırılması(veya başka iki teknik uyandırılınca da ortaya çıkabilir. Bilinen bir şey değil. Tek bilinen iki gözdeki farklı iki teknik uyandığında Susano'o ortaya çıkar.) ile ortaya çıkan bir şey. O noktadan sonra, yani uyandırıldıktan sonra onu kullanmak için gözlerin gerekip gerekmediği pek de ortada olan bir şey değil. Yanlış hatırlamıyorsam Itachi kör olduğu halde Susano'o'yu kullanmaya devam edebilmişti? Yanlışsam biri düzeltsin.

Daha önce söylediğim gibi MS olsun EMS olsun normal Sharingan olsun hepsi Uchiha'ların beynini oluşturduğu özel bir çakra ile ortaya çıkan şeyler. Bu yüzden Susano'o gibi yönlendirme gerektirmeyen bir teknik gözler olmadan da pekala kullanılabilir. Tabii bu bir teori, aslında nasıldır Kişi açıklayınca öğreneceğiz.

5-)İyileşme Mevzusu 2

Göz takması olayı da kol ile aynı. Naruto evreninde komplike ameliyatlar yapmanıza gerek yok. Oradaki bir medical ninjutsu tekniği olayı çakra enjekte ederek o bölgedeki iyileşmeyi kat be kat hızlandırma ile çözüyor. Yani normalde 3-4 günde iyileşecek bir aktarma olayının Hashirama'nın inanılmaz iyileşme yetenekleri ile dakikalar içinde olması çok da garip olmaz benim için.(656'da herkes Madara neden en sonda Rinnegan'a sahip demişti. Bu da aynı olay. Madara Rinnegan'ı taktı ama gözün tam olarak oturması için büyük olasılıkla bir süre daha kullanmayacaktır veya kullanamayacaktır.)

6-)Chapter Yorumu

Chapter'ın yorumuna gelince. Bana mı öyle geliyor yoksa Naruto'nun Kyuubi Mode'u büyüdü mü? Madara'nın ayaklı susano'o suna göre biraz fazla büyük gibi geldi de. Minato'da kalanı da alırsa hoş olur. Bir tam Kyuubi Perfect Susano'o ile ya eşit ya da daha güçlüdür diye düşünüyorum. Hoş bir savaş olur doğrusu.

Shukaku ve Gaara'nın takım dövüşü hoştu. En zayıf bijuu büyük olasılıkla çakra bakımından bakarsan ancak teknikleri birçoğuna göre daha işe yarar bence. Onun dışında pek de bir şey olmadı. Sasuke baya yorgun olmalı eğer Naruto ona hala çakra vermiyorsa ve yakında Sasuke'nin Naruto'nun çakrası yardımıyla bir Perfect Susano'o açtığını görebiliriz. (Çakrası hala Madara'nınkine yakın seviyede bile değil dolayısıyla Cursed Seal da olmadığı için başkasının çakra desteği olmadan Perfect Susano'o'yu açamaz, açsa bile büyük olasılıkla kontrol edemez.)

7-)Tahmin

Şimdi. Tahminlere gelince birdahaki bölümde büyük olasılıkla Kara Zetsu+Obito ile Minato ve Kakashi'nin savaşına odaklanacağız. Aslında Obito'nun üzerinde Minato'nun Hiraishin mührü olduğunu ve artık Juubi Jinchuriki dayanıklılığına sahip olmadığını varsayarsak Zetsu Obito'nun zayıflamış bedeniyle bunu kazanamaz diye düşünüyorum, Rinnegan olsun ya da olmasın. Fakat bu aralar pek de bir şey bilemiyorum doğrusu.(Minato ve Kakashi yine bizi bir flashback moduna sokabilirler, potansiyel olarak Obito da bunu yapabilir.)

Bunun dışında ben yanlış çıkabilirim ve Kişi beni şaşırtıp Madara savaşına devam edebilir. O zaman Madara'nın gözünün ne kadar hızlı iyileştiğini görebiliriz ve ne tür teknikler kullanacağını. Şunun altını çizmek istiyorum ki Nagato tekniklerini tam güçte kullanamıyor çünkü çakrasını uzak bir mesafeden göndererek kuklalar aracılığıyla kullanıyordu. Üstüne üstlük yıllar boyu durmadan zayıflamış, güçsüz düşmüştü. Madara öyle değil, Hashirama Senju'nun gücüyle power-up almış üstüne üstlük kendisi de bir gün boyunca Hashirama'ya karşı savaşıp aynı anda da Kyuubi'yi kontrol edebilecek kadar güçlü biri. Bu adamdaki çakra miktarı devasa olmalı.(Sasuke orijinal yani modifiyesiz Madara'yı geçme potansiyeline sahip bu arada. Bunu sikseniz geçemez.) Teknikleri de Nagato'nunkileri güç açısından geçecektir herhalde. Tam bir güçte Shinra Tensei veya Chibaku Tensei bile görebiliriz aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğiniz üzere Madara obitonun aklını çelip onunla konuşurkene ölmeden önce Kendi iradesini ayırarak siyah zetsuyu oluşturdu. Siyah zetsu Madaraya direkt olarak bağlı Örnek(Siyah zetsu ve madaranın arasındaki konuşma) ;

Siyah zetsu savaş alanında en son obitonun bedenine girmiş ve şöyle demişti ;

(Son nefesine kadar bu vücudu kulanıp sizi engellemek için elimden geleni yapacağım)

Siyah zetsunun konumuna dikkat rinnegan ile siyah zetsu bir arada sonrası da malum ;

Heralde anlaşılmıştır. %99 böyle olmalı başka mantıklı bir açıklaması yok.
Madara ve Siyah Zetsu(Madaranın iradesi) birbirleri ile bağlı.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...