Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fransada %85 vergi varmış

antiban

Öne çıkan mesajlar

antiban said:

ya bırakın bunları servet düşmanlığı yapmayın. sovyet rusya yıkıldı.

çakma tkp gençlik kolları siziiii.

adam 10 milyon dolar kazanmış 8.5 milyon dolara devlet el koyuyor bir de bunu savunuyorsunuz. türkiye'de yok böyle bir şey.

kimse vergi vermezse devlet bize nasıl hizmet vericek?
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

adamın kazandığı paradan değil tükettiği paradan vergilendirmek mantıklı ama mal türü ve fiyat sınıflandırılması lazım

mesela ticari panelvan ile ferrariyi vergilendirmede aynı kefeye koyamayız

adam kazandığı parayı tekrar yatırım olarak değerlendiriyor belki? devlet eliyle yatırım olmadığına göre bu adamdan yüksek vergi almak ceza gibi

ama işte tüketim üzeridnen vergilendirmenin kantarı kaçabiliyor bu durumda mağdur adam daha da mağdur oluyor

lüks tüketimin ince şekilde sınıflandırılmasıyla bu iş çözülür ezbere "şu kadar geliri olan adamdan bu kadar vergi alıyorum" demekle olmuyor o iş

Marty said:

duzgun vergilendirme yapilmak istenirse yapilir. kimsenin oyle bir amaci yok ki.
elmasdaki vergiyi sifirla, bizim cocuk daha cok para kazansin. para mi lazim, bas vergiyi benzine, fakir daha mi fakirlesiyo? ooh bir tasta iki kus. gecim derdindeki insanlarin politikayla isi olmaz. mis gibi vatandas.
yillardir vergi kaciranlara vergi indirimi yap. neden? cunku essegin z.

katılıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

antiban said:

ya bırakın bunları servet düşmanlığı yapmayın. sovyet rusya yıkıldı.

çakma tkp gençlik kolları siziiii.

adam 10 milyon dolar kazanmış 8.5 milyon dolara devlet el koyuyor bir de bunu savunuyorsunuz. türkiye'de yok böyle bir şey.

kimse vergi vermezse devlet bize nasıl hizmet vericek?

bazıları baba parası ile keyif çatarken birileri de 10 milyon dolar kazanıp 8.5 milyon vergi verirse nasıl olacak bu işler ?
Sosyal ağlarda paylaş

vergi yükü konusunda türkiye dünyada ortalamanın biraz üstünde bir yerlerde. çok fazla vergi de vermiyoruz, az vergi de.

he vergilendirmenin şekli bizde baya bi falso, bunu da herkes biliyor; ama düzeltmesi zor işler. kimin façası yer, ne zaman cüret eder bunu düzeltmeye bilmem.

bu %85'i de anlamadım (konuyu okumadım :P ) direkt gelirin %85'i mi? öyleyse deli dumrul vergisi gibi biraz. kdv fransa'da da var, ihtimal ki bazı özel tüketim vergileri falan da vardır. e adamın 100 lirasının 90'ını gitti ya la!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...