Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Minibüste tartıştığım ergen(yok ya öyle değil ^^)


Umuruk

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bu konunun amacı çok farklıdır.Biliyorum takmayacaksınız(yaş ortalaması da epey yüksek hani) fakat bir olayı evirip çevirip başlıkta özetini gördüğünüz duruma getirdim.Sonuç olarak elde edeceğim veriler benim için gerçekten önemli.Şimdi kafamdan uydurduğum hikayeye geçiyorum fakat gerçekten dalga geçmezseniz sevinirim

Bugün kadıköy-bostancı arasında dolmuşta gidip gelirken yanımda oturan ergenin biri müziği son seste açmıştı belki erken iner de kurtulurum diye bir şey demedim fakat 5 dakika gittikten sonra kafam iyice attı ve ergene dönerek bu yaptığının yanlış olduğunu aynı ortamda bir çok kişinin bulunduğu ve onların düşüncelerinin de önemli olduğunu anlatmaya çalıştım.Bana bilindik cümlelerle geri geldi aslında hepimizin bildiği şeyler amaç laf kalabalığı ve bende ona papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamaması gerektiğini söyledim.Bir fikrin veya düşüncen varsa konuş dedim.Bir şey söylemedi aksine olay bambaşka bir boyut aldı şöyle ki neredeyse hakaret ettiğim gerekçesiyle birbirimize giriyorduk

Şimdi akıldan uydurduğum olay çerçevesinde papağan gibi ve ergen kalıpları sizce bir hakaret midir yoksa benzetme mantığında yapılmış masum sözcükler midir ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akito said:

üslup çok önemli.


Şöyle yapalım o halde.Bunları biraz ağır söylemiş olabilirim fakat herhangi bir hakaret bulunmuyordu(yani yazdıklarımın dışında).Şöyle ki ergen kelimesini iki amaçla kullandım

1-Benden epey ufaktı
2-Tartışmayı bilmiyordu.Gerçekten kalıpsal şeyler söylüyordu.Bende ergen gibi benzetmesini kullandım.Herhangi bir fikri olmadığı için

Papağan gibi ise yukarı da söylediğime bağlı olarak aynı şeyleri söyleyip durduğundan dolayı

Biraz daha açıklayıcı olmuş olabilir fakat uslup "Ne bahıyon layn" tarzı değildi.Gayet efendice...

@Manve

Hocam kusura bakma fakat bu olay sadece bir benzetme pardon kafamdan uydurduğum bir şey ve elde edeceğim sonuç gerçekten önemli.Hani bir arkadaşım böyle böyle diye girerler ya bu olay tamamen bunun dışarısında ve kanıtlamam gereken bir şey var.Acaba hatalı olan ben miyim diye düşünmeden edemiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hatalı ergen. başkalarını rahatsız edecek sesle dinleyerek ilk hatasını yapıyor, uyarına kulak asmayarak lafı uzatarak ikinci hatasını yapıyor ve son olarak seni hakaret etmekle suçlayarak üçüncü hatasını.

ergen olmayı hatadan saymadım, elinde olan bir şey değil sonuçta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:

Bence seni pisirik gordu ondan atar yapti ergen. Delikanli ol acik, oyle miy miy yasli teyzeler gibi konusma.


Pısırık demek doğru değil, sonuçta insan gibi saygılı bir şekilde söylemiş. Şu yaklaşıma pısırık demek pek hoş olmamış :)

Ergenlik bambaşka birşey, hepimiz geçtik o yollardan ve kim bilir ne dingillikler yaptık farkında değiliz. Arkadaşın dediği gibi biraz sert ama tutarlı bir üslupla uyarmak en doğrusu gibi geldi bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu açan kişiye ergen demek haksızlık. bazıları insanları diğerlerinden daha fazla umursarlar bunun ergenlikle ilgisi yok. başkalarının davranışlarının, tepkilerinin analizini yapmadan nasıl kendimizi düzeltebiliriz ki ? her davranışa göre eğilip bükülmek değil dediğim, bunun üzerinde düşünüp hatalı olan bizsek hatayı bir daha yapmamak.

edit: evet, fazla yumuşak davranmaması lazım herkes iyilikten anlamıyor.

GwindonSurion said:

ergen çocukla tartışıp kalbi kırılan adam aklıma geldi

"kardeşim gibiydi, artık arkadaşlarıyla takılıyor..." tarzı bir şeyler diyordu acayipti ya o. ciddi sorunları vardı onun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yahu olay çok farklıya kaçmış.Aslında olay bu değil bambaşka bir şey ben sadece onu editleyerek size böyle yansıttım.Papağan gibi ve ergen gibi benzetmelerini kullanmam başıma bazı dertler açtı acaba hatalı olan ben miyim diye düşünmem gerekti.Buna göre bir yerde bir şikayette bulunacağım yoksa otobüste kim ne yapmış, başıma ciritle vurmuş yada ben atarlandığım için çok üzülmüşüm bunlar hayal ürünü.Konuyu size bu şekilde anlatmamın da bir sebebi var fakat oraya girmiyorum.

Olay sosyal yaşantının aksine weble alakalı ve haksızlığa maruz kaldığım zaman kafayı sıyırıyorum.Sosyal yaşantıda olsa işim gereği adama her türlü şeyi kabul ettiririm.Olay webe gelince bir tarafın yetkisi diğerinden daha yukarı kaçıyor ve sizi dinlememe gibi bir lüksü bulunuyor.Kısacası web ortamında bir haksızlığa maruz kaldım.Bende benzer tarzda konuları bir kaç foruma anket biçiminde oluşturdum.Yapılabilecek en mantıklı şey bu diye geçti aklımdan bir sebepten dolayı da bulunduğum platformu önemsemek durumundayım.O platformda bir sporla ilgili tanıtım yapıyorum ve ciddi mana da getirisi bulunuyor(maddi değil daha fazla kişi haberdar oluyor diyebiliriz)

Bir şekilde adamlar bana platform üzerinden takmış bulunuyor ve rahat edemiyorum.Ergenlik dönemimden şu yaşıma kadar takıldım aynı şey defalarca başıma geldi.Dediğim gibi sosyal yaşantı dışarısında oluşmuş bir şey.Olay web ile alakalı olduğu için webden bazı veriler toplamam gerekiyor ve onlara sunmam gerekiyor.Böylece kaçtıkları tartışma ortamından uzaklaşamayacaklar diye düşündüm fakat paticik patladı (:P) Diğer yerlerde böyle açmayayım bari olayın weble alakalı olduğunu söyleyeyim(bu arada şu yaş şu yaş diyorum da yaş önemli değil.Sitenin ortalaması 28 sanırım sizden bir kaç yıl sonra ultimaya başladım diyebiliriz )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

olay ne anlamadım
kısmne haklı gibisin ama ergene yetememişsin sanırım crit vurmuş kafana dolmuşta



Umuruk said:

... yoksa otobüste kim ne yapmış,başıma ciritle vurmuş yada ben atarlandığım için çok üzülmüşüm bunlar hayal ürünü.Konuyu size bu şekilde anlatmamın da bir sebebi var fakat oraya girmiyorum.


ahahaha yeni bir pati memesinin dogusuna sahit oluyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...