Vodan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2012 Arkadaşlar selamlar, Biliyorsunuz 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle otoyollardaki KGS gişelerinin kapanacağı söyleniyor. 15 Aralık'tan itibaren de KGS dolumları yapılmamaya başlanacakmış. Ay sonuna kadar Shell Kart ile idare etmek mümkün gibi görünüyor ancak benim gibi OGS sahibi olmayanlar bir şekilde bu süre zarfında OGS veya HGS sistemlerine geçmek zorunda. Ben bir konu açarak hem deneyimlerinizi sormak hem de geçiş yapan var ise nelere dikkat edilmeli, ne kadar sürüyor, dolumlar nasıl yapılıyor gibi temel noktalarla ilgili yönlendirmelerinizi almak istedim. Görünüşe göre şimdilik OGS sistemini kaldırmıyorlar ancak temelde tek sisteme geçilecek olması sebebiyle bir süre sonra onların da kaldırılması gündeme gelir kanaatindeyim. Öte yandan OGS almak hala bir opsiyon ve sanıyorum ki HGS kartı doldurmaktansa OGS alıp bunu bir kredi kartına bağlatmak çok daha pratik olabilir. ps: Diğer konuda daha köprü trafiğinin nedenleri gibi sosyo-kültürel konulara girdiğimiz için yeni konu uygun olur diye düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2012 arabayı ilk aldığımızda eve götürürken köptüden geçtiğim için kgs almak zorunda kalmıştım. sorasında ogs aldım kgs içinde 40 lira hala yüklü. ben napıcam bu içindeki parayı? hgs sistemine aktarabilirsiniz paranızı diyo ama bende ogs ztn var. hgs almicam o yüzden. yanıcak mı içindeki para? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Aralık 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2012 mokoko said: arabayı ilk aldığımızda eve götürürken köptüden geçtiğim için kgs almak zorunda kalmıştım. sorasında ogs aldım kgs içinde 40 lira hala yüklü. ben napıcam bu içindeki parayı? hgs sistemine aktarabilirsiniz paranızı diyo ama bende ogs ztn var. hgs almicam o yüzden. yanıcak mı içindeki para? Köprüye git gişede bekle. KGS si olmayan taksicilere 1 kerelik geçiş hakkını 5 tl ye satarsın. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 3 tane KGS cikti bende sagda solda temizlik yaparken. 2. koprude OGS gisesi bilinmeyen bir hikmetle aksam 6 da surekli kilit oldugundan vizir vizir akan taraf oldugundan KGS ile gecerdim, arada karti kaybederdim ve mecburen yenisini aldigim olurdu. tahminen iclerinde toplam 150 TL civarinda falan yuklu para var. bunlarin ucunu tek HGS ye aktarirlar mi? bir de nereden alabiliriz? sadece postahaneler mi satiyor hala? bir de KGS lerden bir tanesi bank asya KGS (ziraat bankasi kapaninca bogazici koprusunde mecburen almistim bir keresinde), diger ikisi FSM giselerde satilan karayollarinin KGS. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 kendim ogs kullaniyorum zaten ama babamin eski arabada yok ne ogs ne kgs, ona veririm. HGS gene plakaya mi kaydediliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 bu ne arkadaş her sene sistem değişiyor kart basılıyor makinası alınıyor falan yazık devlete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Parası bizden çıkıyor ne de olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 O yüzden bize yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 devleti soyuolar işte doğal olarak bizide soyuolar cCc rte cCc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Selam, Garanti Bankası internet şubesinden HGS başvurusu yapabiliyorsun ve PTT derdinden kurtuluyorsun :) OGS gibi kredi kartı tanımlama falan varmış sanırım. Bana bildiri maili gelmişti Garanti bankası'ndan geçen hafta. Bende de KGS var yedek duran, baktım içinde 16 TL gibi bir şey kalmış. Arada otoban geçişinde kullanıyorum. Şu HGS ve OGS gişeleri birleştirilse süper olacak aslında. Hâlâ 30-40km/h ile geçip arkasında birikme yaptıran otomobil sürücüleri ve büyük araçlar var. kardeşim kullansanıza sağ tarafta daha geniş olan OGS gişelerini! 120 ile giderken pat diye 40'a düşmek niye?!? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 amaçlardan biri de uzun vadede o aradaki bariyerleri komple kaldırmak şu para ödemesi yaptığımız kulübeler fln kaldırıldığında rahatlarız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Selam, 4 şerit birden 10 şerit oluyor ve sonrasında tekrar 4'e düşüyor gibi garip bir durum oluyor bu seferde : Bir de geçiş noktalarından enden asfalt hep bozuk olmak zorunda :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Birinci köprüdeki ve köprüye giden trafiğin bütün sebebi KGS denen ucube sistem. Sonunda işe yarar bisi yapıp kaldırıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 BonePART said: Birinci köprüdeki ve köprüye giden trafiğin bütün sebebi KGS denen ucube sistem. Sonunda işe yarar bisi yapıp kaldırıyolar. aman ben benzer bir sey soyledim bir kere, linc ettiler direk burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 yalniz kgs yi kaldirip herkesi zorunlu ogs yapmak yerine ogs nin cok benzeri bir sisteme niye gecti bunlar? bilen var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2012 ogs'de cihaz ücreti çok yüksekti. hgs daha farklı bi sistem kullanıyor sanırım. uzun mesafe rfid falan olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 O daha komik bişi. Millet 60 dolar ogs kaporası vermicekmiş. İyi güzelde o zaman ilk verenler neden verdi. Gene birileri nemalandı işte cillop gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Abi tabii ki birileri nemalandı, tabii ki haksızlık var. En basitinden, OGS gişelerine de HGS okuyucu konacak diye okumuştum ben, niye konuyor abi? Ona konacaksa her gişeye hem OGS hem HGS konulması lazım. En temizi ise KGS gibi OGS'nin de iptal edilmesi ve herkesin tek bir sistem kullanması. Neden zamanında konmadısı ayrı bir olay. OGS bir aktif RFID cihazı olduğu için içinde pili bile var, bildiğin o da gişeye sinyal gönderiyor. Onun için sağlıklı ama maliyetli. O çıktığı zamanlar böyle etiket kart vb. pasif RFID çözümleri uzun mesafede (hele öyle cam içinden falan) yeterince güvenilir bir teknoloji değildi. UHF tag'i bile 30-40 cm'den zor okuyordun, arada tekliyordu, encryption dandikti falan. Diğer yandan halkımızın bir kısmı fakir, bir kısmı da pek fakir değilse de ölümüne ucuzcu. Her gün köprüyü otobanı kullanan adam geçişler %20 indirimli olmasına rağmen 10 senedir OGS almadıysa, her gün gerizekalı gibi 45 dakika kart basma sırasını bekliyorsa, sen mecbur edince de isyan eder. Ucuz alternatif de konmak zorunda. Başta "minimum bilmemkaç TL bakiye olacak içinde" dendi ona bile tepkiler dağları aştı yani. Sonuç olarak pozitif hamle, durmak gereken sistem yıllar önce kalkıp alternatifi zorunlu hale getirilmiş olmalıydı zaten. Köprü trafiğini gişedeki kart basma işinin yarattığı pek gerçekçi değil ama, gişe yerine Altunizade girişinde falan tıkanacak sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 minimum olayinda tepkide haklilar ama. gizli gizli depozito almak demek o. oyle sacma bir argumandi ki adamlarin dedikleri. kartta arti bakiye olacak, param var iceride, o sirada gecmeye calisacagim, bu pasalarin istedigi seviyede olmadigi icin bakiye icinde para olmasina karsin uyari verecek, bir de cezali bir sekilde ustune kart iptal olacak. oldu canim, baska? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Ben gittim OGS aldım. HGS'nin sistemine güvenemedim çünkü hatalı geçiş gibi problemler yaşanıyormuş ve faks çekerek itiraz etmek vb gerekiyor gibi yorumlar okudum. 40 TL verdim en fazla kaybım o kadar olur. Bu arada OGS'leri iade edip para da alabiliyormuşuz galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seigen Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/ Buradan bakiye ve geçişlere bakabiliyorsunuz. 3-4 kere kaçak geçtim ama hala 30 TL bakiye duruyor, nasıl bir iş anlamadım. HGS'yi deneme amaçlı alıp, kaskın içine yapıştırmıştım, okumayınca söktüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2012 Vodan said: Ben gittim OGS aldım. HGS'nin sistemine güvenemedim çünkü hatalı geçiş gibi problemler yaşanıyormuş ve faks çekerek itiraz etmek vb gerekiyor gibi yorumlar okudum. 40 TL verdim en fazla kaybım o kadar olur. Bu arada OGS'leri iade edip para da alabiliyormuşuz galiba. ogs ilk ciktiginda da bu gibi olaylar oluyodu. bizim aracta 4-5 kere kacak gecis yazdi, ogs ve icinde yuklu bakiye olmasina ragmen. bu gibi durumlarda sistemden direkt o aracin plakasina kayitli ogs var mi yok mu diye sorgulayip, varsa o cihazin bakiyesinden dusuyorlardi eskiden. simdi degismis olacagini sanmiyorum sistemin. o yuzden o faks cekme olayi falan cok garip geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Selam, İşin kötü tarafı HGS PTT'nin kontrolünde gibi. O sebeple pek sıcak bakmıyorum : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Benim OGS cihazı cezadan dolayı iptal oldu. Bir süredi KGS ile idare ediyorum. Şimdi tekrar OGS cihazı almam gerekiyor, ya da HGS alıcam. HGS konusunda için hiç rahat değil. OGS'de ise 40 TL fazladan ücret vermem gerekecek. Bu parayı ödeyip OGS ile devam mı edeyim yoksa bedavadan HGS'ye mi geçeyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2012 kgs yi hgs ye çevirmek içinde mi 31 aralık son tarih ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar