Killer Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Yeni başlayan arkadaşların çoğunda aynı sorunu görüyorum, antrenmanım ne olacak, supplement'e gerek var mı, nasıl beslenmeliyim falan filan. Herşeyden önce, nerden başladığınızı bir anlayın ve nereye ulaşmak istediğinizi bilin, ha bu her zaman bileceğiniz bir olay değil. Neden derseniz ben ilk başladığımda 100kg bench 40 cm kol yeter bana diyordum, sonra korurum falan, şimdi kafayı sıyırmış bi body builderim. Vücudum öyle demese de, kafada felsefe ve bilgi builder seviyesinde. İnce->... Güzel kardeşim, incesin kendini beğenmiyosun spora başlamışsın aferin güzel. Kaslanmak istiyorsun büyümek istiyorsun AL SANA BESLENME https://www.facebook.com/photo.php?v=407531025981682&set=vb.444552958927103&type=2&theater Kafanı takman gereken bişey yok. Antrenmanını yap yemeğini ye. Supplementte kafan tereddüteyse kullanma yemek ye Fit->... Fit kardeşim, vücudunu korumak istiyosun peksler çıksın kızlar kavrulsun diyorsun güzel. Sen biraz daha beslenmene dikkat et, şekeri yağı kaçırma antrenmanına devam. Sen de supplement gereksiz diyosan KULLANMA ARAŞTIRMA hiç bişey yapma. Demiyorsanki tek tavsiye WHEY PROTEIN. Alıcan 150tl'lik ürünü 1.5 ay kullanıcan, başka bişeye gerek yok sana da güle güle. Şişman->... Babilim sen dikkat edecen seve seve. Şekerini yağını karbonhidratını azaltıcan, kardiona ağırlık vericen. Hayatını az zorlaştırıcan, bu vakte kadar yiyip yiyip yatmasaydın kusura bakma. Supplement konusunda sana da çok bişeye gerek yok. Öğün olarak whey alabilrisin sende, l-carnitine falan bizim ahali saçmalık diyo, sen inanmıyosan araştır kendine bul yağ yakıcı. He doğal yakıcıları diyosan kafein yeşil çay gömücen, bol su içicen, antrenmanı kırmıycan. Kaslı->... He kaslı kardeş sen yapmışın bişeyler arttırmak istiyosun. Alman gereken protein ve karb miktarını öğreniyosun o zaman ona göre beslenmeni çıkartıyosun. Supplement konusunda sana da whey yazıyorum, eğer antrenmanların iyi ve ağırsa sana ek takviye multivitamin+omega+bcaa önerebilirim. Burdaki kardeşlerim de "supplement logları" topiğinde önerilerini güzelce yapıyo bak oraya. Kreatin kullan ağırlıklarını arttır antrenmanı kaçırma Vücutcu! Tonight, we squat in hell! Yani spora başlayan arkadaşlarım demek istediğim şu. İnciğne boncuğuna kadar detaylı araştırmanıza falan gerek yok bu olayı. Kafası kırık seviye kaslı ve vücutcu seviyesi biz araştırıyoruz ediyoruz minimum alımları attıralım falan diye. Yemeğinizi yiyin antrenman yapın gerisini kurcalamayın. Herkes göbek nasıl erir, kas nasıl çıkar. Son 2 seviyeye gelmeden TAKMAYIN BU KADAR. http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/424875_524189854260399_821106526_n.jpg Thanx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 güzel yazmışın hacı eline sağlık afsadas facebook vidyosu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 bu da pro oldu basimiza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 aslında çok temel bilgilerle yazdım proluk sayılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 spor forumuna dönderdiniz paticiği. birbirlerinin kas grupları hakkında yorumlar yapan, övgüler dizen insanlarla doldu pati. bu dönemi de atlatacaz, hem de kas kütlesini arttırmış olara... lan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Bende yazayım o zaman. Göğüs 98 falandı omuz 108 gerisini hatırlamıyorum.Bel var bende de.175 boy 67 kilo.Biraz dengesiz geçen 1 senede baya bel yaptım göbekte var biraz.Can simidi.Onu yok edip biraz da kol göğüs falan çalışıyorum.Bacaklarım iyiydi, yani ince yine de kaslı yine yeterince. İstediğim ince kaslar (doğru mu bilmiyorum, hani bu çok tekrar az ağırlıkta oluşanlar galiba) ama sanırım önce ağırlık çalışıp kas çıkarıp sonra çok tekrar az ağırlığa geçmem gerekiyormuş.Zira görünürde pek kasım yok. Bana verilen program bel için kilo verme yazmışlar.4 günlük program var.İlk gün ön kol 2 hareket, göğüs 3 hareket.İkinci gün omuz 3 hareket, bel hareketleri 3 hareket .Üçüncü gün sırt kanat 3 hareket, arka kol 2 hareket.Dördüncü gün bacak 3 hareket ön kol ve arka kol tekrar.Her gün 15dk eliptik başlangıçta sonda 20 dk koşu bandı yazmışlar ben ounu 10ar dk yapıyorum.10dk koşmuyorum ama 5-7 dk koşup 3-5 dk yürüyorum. Şimdi gelelim yaşayışıma.Baya dengesizim.Sabaha doğru 4-8 arası uyuyorum genelde.Günlük öğünüm 1-3 arası değişiyor.Yediklerim çok düzensiz ama genel olarak tavuk falan yiyorum.Kahvaltı yok tabi haliyle bu düzende.Tatlı falan bi kısıtlamam yoktu ama bu aralar azalttım şekerli içeceği falan bıraktım.Bu aralar dediğim son 1.5 aydır falan.Şimdi şöyle bir düşüncem var, zaten zayıfım, bel ve karın bölgesi hariç yağımda yok.O yüzden tatlıyı sıfır yapıp normal beslenmemi çok değiştirmeme gerek yoktur diye düşünüyorum normal yaşantımın üstüne sporu ekleyeceğim için.Ama süreci hızlandırmak için bir süre dikkat edip bel ve karını düzeltip sonra eski tarzıma dönebilirim. Programı niye beğenmediğim ise bel ve karın 3 tane hareket ve 9 günde bir falan yapıyorum.Ben yine her programda bara asılıp karına diz çekme yapıyorum ama hiç ısınma hareketi yana eğilme falan yazmadılar.Yazan adam beni görmedi bile ölçülerden yazdı direkt.Benimde göğsüm biraz iri duruyor göğüs kafesim geniş biraz o yüzden dengesiz bir program bana göre.Kollar 27 falandı galiba şimdi hatırladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 peki müdür ben nerde koşucam? caddeler falan hiç müsait değil, hem araç hem insn trafiği, hem de yamuk yumuk çukurlu vs kaldırımlar falan. spor salonları desen muhit gereği maganda barzo dolu, kapısından girilmez. napıcam bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Bizim burdada it sürüleri var belediye ilgilenmiyor, armorla koşmayı planlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 sana mı kaldı lan bu başlığı açmak bi ton adam var burda işin uzmanı SİNCAP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 bende koşuyorum bazen sokokta köpek falan oluyor dizime vurup sesleniyorum birlikte koşuyoruz ahaha havlaya havlaya geliyolar yanımdan insanlar geriliyor lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Bir tane trambolin al evde yarım saat 1 saat zıpla inanamayacağın kadar iyi bir kardiyo olur. Eve kürek makinası veya koşu bandı al demicem gereksiz çünkü. Trambolin mutluluk hormonu da salgılatıyor. Bak mesela yarın antrenmanda ısınmadan önce zıplıcam 5-10 dk. Antrenman kadar onuda 4 gözle bekliyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 3 m2 tavani yuksek veya acik bi yer yeter. 30dk ip atla 30dk burpee + jumping jacks +one leg knee raise kombosu yap. Her birini 3dk yap 1dk dinlen gibi. Hiit mantigi veya circuit tarzi. Ne dersen iste. Benim bulabildigim en uygulanabilir yontem bu oldu su ana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 aktiftablet said: peki müdür ben nerde koşucam? caddeler falan hiç müsait değil, hem araç hem insn trafiği, hem de yamuk yumuk çukurlu vs kaldırımlar falan. spor salonları desen muhit gereği maganda barzo dolu, kapısından girilmez. napıcam bilemiyorum. her spor salonu oyle maganda dolu degil yaf esnaf salonuna gitmeyecen sadece bayilcan parayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 senko said: aktiftablet said: peki müdür ben nerde koşucam? caddeler falan hiç müsait değil, hem araç hem insn trafiği, hem de yamuk yumuk çukurlu vs kaldırımlar falan. spor salonları desen muhit gereği maganda barzo dolu, kapısından girilmez. napıcam bilemiyorum. her spor salonu oyle maganda dolu degil yaf esnaf salonuna gitmeyecen sadece bayilcan parayi valla öyle bi seçenek yok yaw. Çok uak olmasın istiyorum çünkü yürüyerek ya da hatta koşarak gidicem . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 55 kiloyum, manken gibiyim(:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 gnome mankeni mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 2004: 1.85, 76kg, 34 beden pantolon tam oluyor. Beslenmeye dikkat 0 ama çok yemiyorum. 2006: 1.90, 72-74kg, 32 beden pantolon bol geliyor, programı hiç kaçırmıyorum, bayağı fitim, karın kaslarım görünüyor. Sağlıksız HİÇ BİR ŞEY yemiyorum, salata-tavuk-meyve suyu-sebze vücuda tek girenler. 2007-2008: 1.90, 78-80kg, 32 beden pantolon tam oluyor, spor salonu + rugby antremanları, karın kasları yok ama vücudumun en kaslı, benim de en güçlü hissettiğim dönemim, squat'ın, leg press'in anasını ağlatıyorum. Ne bulsam yiyorum, yetmiyor. 2009: 1.90, 78-80kg, 32 beden pantolon sıkmaya başlıyor, rugby oynarken belimi sakatladığımdan spora ara vermem gerekiyor ama beslenme alışkanlıklarımı değiştiremiyorum; bir ara fitness'a başlıyorum ama koşu bandı kardiyosu çok sıkıcı geliyor. Zevk için yemek yemeye 5 sene sonra geri dönüş yapıyorum... 2009-2010: 1.90, 82kg, 34 beden pantolon tam oluyor, göbeğe 6 sene sonra tekrar merhaba. Hayatımın en boktan dönemi, ailevi sıkıntılar, okul uzuyor, saçma bir yere taşınıyoruz, yaptığım tek şey yemek yiyip dizi-film izlemek (bu dönemde paticik vizyondaki tüm filmleri, hürriyet dvd kulübünü, tüm sci-fi ve fantasy dizilerini izliyorum, kalan zamanda WoW oynuyorum, kalan 2 dersi de AA çakıp üniversiteyi bitiriyorum.) Dürümler geliyor, lahmacunlar gidiyor, günde 2 litre civarı kola içiyorum... 2010-2011: 1.90, 84kg, 34 beden pantolon sıkıntı yaratıyor fakat hayatımı düzene sokuyorum, tekrar taşınmaca her şey güzel, bir yandan da TEGV'de çocuklara spor dersleri veriyorum, kendim de sürekli seyehat halindeyim; seminerler, konferanslar falan derken hayat keyifli. Zamanımı kullanma şeklim dolayısıyla düzenli yiyordum, alkol herhalde bünyeye giren tek zararlı şeydi. 2011-2012: 1.90, 82-78kg, 32 beden pantolonlara dönüş, biraz zorluyor ama hedefimi gerçekleştirmeme yardım ediyor. Her gün 5km civarı bisiklet sürüyorum, haftada 4 gün spor salonunda çalışıyorum. Kafam hayatımda ilk defa son derece rahat, kız arkadaşım da olmasa hiç bir derdim olmayacak; ki ayaklarımın yere basması açısından o bile iyi. Hayatımda ilk kez her şeyimi kendim hazırlıyorum/alışverişimi kendim yapıyorum ve hayatımda hiç beslenmediğim kadar düzenli besleniyorum. 2012...: 1.90, Şu an 87kg, 34 beden pantolonlar tam geliyor, ağustos ayında Türkiye'ye geldiğimde tekrar spor yapmaya başladım, sonra bıraktım, sadece yüzdüm kasım ayına kadar. Son 3 haftadır bayağı düzenli olarak body-building yapıyorum. İlk iki ay ne bulursam yok ediyorum, şeker bayramı üstüne kurban bayramı derken bir yılda yediğim şerbetli tatlıyı 1 haftada yedim; üstüne bir öküz devirdim... Türkiye'den uzak kalınca kebabı da özlemişim... Yüzmesem, gezmesem topaç olurum herhalde. Kız arkadaşım da yanına gittikçe sevdiğim ne varsa kaz besler gibi tıkıyor ağzıma. Şu an ise spora başlamamla beraber kolayı ve tüm şekerli içecekleri bıraktım; et, süt, yumurta üçlüsünü sağlıklı bir şekilde bolca tüketiyorum; cips vs. ne varsa artık yok, çikolatayı da zamanla bırakacağım (whey gelsin diye bekliyorum esasen, çikolatalı whey çikolata görevi görüyor bende :P) Hedefim bu sefer değişti, eskiden fit kalmak için uğraşıyordum, 78 idealimdi ve çok fazla kalınlaşmamak istiyordum. Şimdiyse 34 bedene sığarken 100kg'ye çıkmak gibi bir hedefim var. Karın ve kalça kısmım hariç %10 gibi bir yağ oranım var, o ikisi dahil olunca %14'e çıkıyor. Önümüzdeki 6 boyunca iyi beslenip, takviye de alıp body building yapacağım, bölük pörçük de olsa sürekli spor yapmış olduğumdan vücudum çok çabuk şekil alıyor, daha sonra da yağ yakmak için kardiyoya ağırlık vereceğim. Kas kaybı olsa da şu ankinden daha hızlı yağ yakarım diye düşünüyorum bu şekilde. Çünkü hem şu ankinden daha dayanıklı olacağım hem daha konsantre olacağım hem de vücudumun enerjiye daha çok ihtiyacı olacak. Umarım becerebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 TL;DR lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 deadwoll, Welcome bro. Seninle 6 ayda hayvan gibi buyuycez. Takil bize :) Benimde boyum 195. Seninle anlasabiliriz :) gerci ben simdi diyet modundayim ama subat gibi yakalarim seni. Bulka gecerim. Whey in yaninda 1.ay bitince creatine ekle. Cunku we gonna lift like a fukin beast bro!! Multi ve omega3 de alinir. Cozutmak istersen bi tane de preworkout cak gitsin. Senin gibi altyapisi olan adami hayvan gibi aygir gibi gelistirmek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 http://webtoolfeed.files.wordpress.com/2011/10/classicbelts1.jpg http://webtoolfeed.files.wordpress.com/2011/10/yoga-fitness-ads-burn-bag1.jpg http://webtoolfeed.files.wordpress.com/2011/10/powerhousecableflys1.jpg http://webtoolfeed.files.wordpress.com/2011/10/oxygo_gym1.jpg http://webtoolfeed.files.wordpress.com/2011/10/powerhouselegpress1.jpg http://webtoolfeed.files.wordpress.com/2011/10/yoga-fitness-ads-bootcamps-bed1.jpg http://bp.uuuploads.com/ads-on-buildings/ads-on-buildings-powerhouse-2.jpg https://lh3.googleusercontent.com/_9F9_RUESS2E/TZ75_4JF5qI/AAAAAAAAEZA/ADuCzwaZKko/s800/yoga-fitness-ads-brick.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Perfectionist said: deadwoll, Welcome bro. Seninle 6 ayda hayvan gibi buyuycez. Takil bize :) Benimde boyum 195. Seninle anlasabiliriz :) gerci ben simdi diyet modundayim ama subat gibi yakalarim seni. Bulka gecerim. Whey in yaninda 1.ay bitince creatine ekle. Cunku we gonna lift like a fukin beast bro!! Multi ve omega3 de alinir. Cozutmak istersen bi tane de preworkout cak gitsin. Senin gibi altyapisi olan adami hayvan gibi aygir gibi gelistirmek lazim. Perfect, Anavite kullandın mı? İçeriği diğer multilerden baya farklı geldi ilgimi çekti biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Ben bol miktarda optimen almistim. Hala 1 kutum var. Bitince anavite a gececegim. Gayet guzel multi bence. Icerigi guzel. Beta-ala bile var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Solgar Omnium a da bakabilirsiniz. http://www.multivitaminguide.org/ Burada var listede trde bulabileceğimiz anca bu skoruda çok iyi olmasada yine yapacak bişi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2012 Perf, kullanıcam muhtemelen de benim su içmemek gibi bir sıkıntım var; bu tip takviyeleri kullanırken de su içmek lazım bol bol, benim günde 1 bardak su içmediğim oluyor. Önce su içmeme alışkanlığını yıkmam lazım, günde 1 litre civarına getirebilsem süper olacak da sürekli soda, meyvesuyu, ayran falan içiyorum susadıkça onlar da aynı şey değil işte. Bu arada beslenmem şöyle; 4 yumurta + lor'la omlet -> sabah kahvaltısı Bir şeyler yemek istedikçe meyve vs. , 3-4 gibi lorla gözleme/tavuk göğsü Makarna/Pilav/Bulgur + sebze yemeği + et(kırmızı et, balık ya da tavuk oluyor haftada 5 gün mutlaka) Yatana kadar ki sürede de meyve ya da tatlı yiyorum. (Amacı karbonhidratı yavaşça olması gereken düzeye çekip protein ağırlıklı beslenmeye geçiş yapmak zamanla) Whey gelince, sabah kalkınca whey; spordan 2 saat önce whey ve spor sonrası whey şeklinde proteini de ekliycem. Protein ihtiyacım karşılanır herhalde bu şekilde. Ama spordan önce ve sonra protein almak ne kadar doğru bilmiyorum, spor sonrası wheyi yatmadan önce alsam daha mı iyi olur bilmiyorum. Bir tek geçen yıl kullandım, onda da spor süresince içiyordum su yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar