Theridone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 ali taran ayşe özyılmazel ile evlenince çağdaşlık bernie ecclestone kendisinden bilmem kaç yaş küçünk sevgilisiyle takılınca adı aşk ama ilhami dede hanımı rahmete gidince model yenileyince oouuuvv ayıp lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Yalan mı 150 sene geriden geliyoruz :D Dinle alakasız demedim ki? Ama din ne ki? Tüm dünyada din adet, gelenekle birleşmiş. Ayırt etmek imkansız. Ha geleneklerden iyi olanıda var, kötü olanıda. Dinle alakası olanıda var tam ters olanıda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 abi onemli olan aslinda yas farki degil insanlarin belirli bir yasi gecmis olmasi. 13 yasindaki bir insan daha gencligini yasamamis bir kisidir. sen onu alip evlendirirsen de asla yasayamaz. yoksa 25 yasina gelmis biriyle 40 yasindaki birinin evlenmesi o kadar abes degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Şunuda söyleyeyim, annemle babam görücü usülü evlenmişler, biz birbirimizi unide seçerek evlendik. Onların evliliğinden çokta farklı bir evliliğimiz olmadı. Ha kişinin tercih etmesi her zaman daha iyi ama ne bileyim. %3 - %5 fark bile olmuyormuş gibime geliyor. Ayrıca erkeğin kadından mutlaka 3-4 yaş büyük olması gerektiğini düşünüyorum. Benim eşim benden azıcık büyük. :) Olmuyor. Erkek abartmadan azıcık büyük olacak. Yoksa ben mi çok kazmayım :D Edit : bir üsürü ayrılması gereken de-da hatası yapıyorum kusuruma bakmayın. Ayrıca konu evlilik olunca nasıl daldım topiğe. İçim yanıyormuş :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 evlenmekle evlendirilmek arasinda cok buyuk fark var. bir insanla 40 yil beraber yasarsan alisirsin eninde sonunda cok berbat bir insan degilse. hele gorucu usulu evlendirilmis annen kimbilir neler dusunuyo neler geciyo kadinin aklindan. her problemi yutuyodur, sevmedigi durumlarda sesini cikaramiyodur vs senin belli ki hic haberin bile olmamis. senin evliliginin de gorucu usulu evlendirilen bi ailenin evliligi gibi oldugunu dusunuyosan heralde dedigin gibi sen kazmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 adam dertli beyler şevkatle yaklaşalım. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Sevdiğin biriyle hayatını geçirmek varken sırf ailenin onayladığı tanımadığın biriyle evlenmek arasında fark olacak herhalde. 50 sene beraber yaşayınca alışır insanlar birbirlerine fakat yabancıya verildiği ilk zamanlarda uçup giden gençliğini, sıkıntılarını ne yapacaksın? Belki kendisinin sevdiği başka biri vardı, belki bıraksan hayatta bir araya gelemeyecek iki kişiydiler. Normal bir ilişkiyle, görücü gericiliğinin arasında hiç olmazsa piskoloji farkı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Marty said: evlenmekle evlendirilmek arasinda cok buyuk fark var. bir insanla 40 yil beraber yasarsan alisirsin eninde sonunda cok berbat bir insan degilse. hele gorucu usulu evlendirilmis annen kimbilir neler dusunuyo neler geciyo kadinin aklindan. her problemi yutuyodur, sevmedigi durumlarda sesini cikaramiyodur vs senin belli ki hic haberin bile olmamis. senin evliliginin de gorucu usulu evlendirilen bi ailenin evliligi gibi oldugunu dusunuyosan heralde dedigin gibi sen kazmasin Babam geçen sene vefat etti. 48 Sene evli kaldılar annemle. Şimdi bakıyorum dağınıklığı yüzünden annem babama kızardı. Yemeğe yardım etmediği için. Çoraplarını ortada bıraktığı için vb. 50 tane şey. Aynısı bizde de var. 12 senedir de ben evliyim. Evlilikle ilgili aynı şeyleri yaşıyoruz gibi. Artılarımız da var eksilerimiz de. Tartıştığımızda çok sert tartışıyoruz ama beraber film, dizi izleyebiliyoruz mesela. Bakınca ortak olan taraflar daha fazla gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 gorucu usuluyle evlenenler mutsuz olur diye bir kural yok ama ben yine de biribirini onceden tanimanin hata yapma ihtimalini azalttigina inaniyorum. ama zaten mesele gorucu usulu evlenmek ya da yas farki degil 13-15 yasindaki kizin evlendirilmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 ortaligi daginik birakmaktan falan bahsetmiyorum. dedigim gibi senin belli ki haberin bile olmamis. ya da gorucu usulu evlenmelerine ragmen en buyuk dertleri coraplari sagda solda birakmak olduysa cok sanslilarmis sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 şöyle de bir şey var ki görücü usulüyle evlenebilecek türde insanların ellerine kendi eşlerini seçme şansı verildiğinde doğru eşi bulabileceğine olan inancımız nerden geliyor ? bu grubun kötü evlilik yaşaması kaçınılmaz gibi geliyor bana. hatta çoğu kişi için görücü usulü evlilik çok daha yararlı gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 ilkinde bulamazsa. 2.de onune gelen ilk insanla evlenmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 ahahaa konu açıldı ve açılır açılmaz beş sayfa drama döndü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 çetintaşta drama bitmez sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Lan koskocaman adamsın git karınla çoluğunla çocuğunla ilgilen napıyon sen hala burda ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Casablanca183 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 anadoluda değilde güneydoğuda bu olayların yaşanma sıklığı daha fazla.ilk önce eğitim hakları ellerinden alınıyor daha sonra da kiminle evlenmeleri gerektiği konusunda fikirleri alınmadan başkasıyla evlenmek zorunda kalıyorlar.kalıyorlar diyorum çünkü doğduklarından beri erkeklerin malı gibi onların istediklerini yapmak zorunda oldukları öğretiliyor onlara. daha sonra bir tür kölelik sözleşmesi imzalar gibi yeni sahiplerine gidiyorlar.ve bu böylece sürüp gidiyor daha sonra buna allahın emri peygamberin kavliyle diyerekte üste çıkıyorlar. ayrıca görüyorumki bazı üyeler bunu eğlence kaynağı haline getirmeye çalışıyor. bence çok doğru bir nokta yakalanmış. bunun üzerinde daha fazla konuşulması gerektiği görüşündeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayican Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Eğitimli olanlarda var ,Örn:CB nin hanımı. Olay eğitimde bitmiyor abi olay anne babanın çocuğuna özgüven verip vermemesinde. Bu kafada insanlar hayatlarını başkalarının eline bırakıp seçim yapmama sorumluluğunu üztlerinden atıyorlar. Başlarının belirlediği sorunsuz hayatı yaşayıp ( onlara göre karar vermemek sorun yok demektir.) belirlenen kişiyle evlenip belli çerçevelerde ( hayvanat bahçesindeki kafes gibi ) yaşamaktır. O kafesten çıkamazlar çünkü dışardan korkarlar. Ve bunun dinle yada yaşam biçimi ile değil kendi içindeki özgür yaşama ruhu ile ilgilidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Okurken "acaba sıkmabaş kelimesini ilk kacinci cumlede kullacak" diye dusundum. Ne guzel dini genellemissin. Ben de cikip butun kemalistim diyenler hedelolo desem aglarsin ama sinir krizinden. Yapmayin boyle seyler, gercekten ayip. Kotu dusunebilirsin ki ben de hoslanmadim olaydan ama dine genelleme. Sadee dine degil hicbirseye genelleme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Sene 2012 hâlâ evlenen 3 kızdan 1'i 18 yaşının altında, alın size genelleme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayican Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 SeaGle said: Okurken "acaba sıkmabaş kelimesini ilk kacinci cumlede kullacak" diye dusundum. Ne guzel dini genellemissin. Ben de cikip butun kemalistim diyenler hedelolo desem aglarsin ama sinir krizinden. Yapmayin boyle seyler, gercekten ayip. Kotu dusunebilirsin ki ben de hoslanmadim olaydan ama dine genelleme. Sadee dine degil hicbirseye genelleme. O zaman halkın % 98 i müslüman diil.... ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maesselam Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 ben şunu çok merak ediyorum,gerçekten bazılarının dinle,özellikle de islam özelinde derdiniz nedir yahu? çetintaş bu ne demek abi? ''bu nasıl din lan?'' bunu özellikle açıklamanı istiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Bu dinle o kadar cok alakali degil iste. Bunu egitimsizlige vurmuyorsan olayi kendi gorusune gore yontuyorsun demektir. Sucu egitimsizlikten baska bi yere atmak kolaya kacmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Eğitimsizlik, işsizlik olabilir bunun ana nedeni ama insanların inandığı dinin bu olayı kendilerince normal bulmalarında etkisi olmadığını kimse söyleyemez. Muhammed bütün müslümanların rol modeli değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maesselam Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 sadece dini olan ülkelerde,veya dini dibine kadar yaşayan ülkelerde bu yokki,başkasına 16 yaşındaki kızla evlenmek normal geliyorsa,sana da 16 yaşındaki kızın,gece sabaha kadar erkek arkadaşının evinde kalması normal gelmemeli öyle değilmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2012 ayican said: SeaGle said: Okurken "acaba sıkmabaş kelimesini ilk kacinci cumlede kullacak" diye dusundum. Ne guzel dini genellemissin. Ben de cikip butun kemalistim diyenler hedelolo desem aglarsin ama sinir krizinden. Yapmayin boyle seyler, gercekten ayip. Kotu dusunebilirsin ki ben de hoslanmadim olaydan ama dine genelleme. Sadee dine degil hicbirseye genelleme. O zaman halkın % 98 i müslüman diil.... ?? Evet değil. Yoksa cok kızdığınız rte gibi nüfus cüzdanı üzerinden istatistik mi yuyuyorsunuz yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar