Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme

Killer

Öne çıkan mesajlar

ekmek kızartma değil tost makinası la onun ismi :)

köfte bile pişirebilirsin o aletler efsane öğrencilik hayatım sucuk+ kofte pişirerek geçti o aletlerde :D

ben sabahları 7:30da 5 beyaz + 1 sarılı yumurta+100g lor peynir tavanın içine kırıp pişirip yiyorum birazda kırmızı acı biber ile çok güzel oluyor. eğer senin yaptığın topak topak olduysa çok pişirmişin demektir karıştırarak pişirirsen daha güzel olacaktır ve biraz ıslak bırakman tadını güzelleştirip yemeni kolaylaştıracaktır.

öğlen 12:30 da 160g ton balığı yiyorum
akşam 17:00 da 300 g et 100g pilav yiyip 8 de spora gidiyorum 2 aydır böleyim 10 numara gidiyor vücut çok fark etti beslenmeye dikkat edince.
11 de spordan gelip 200g lor peynir içine biraz yoğurt atıp yiyorum
11 ile 1 arası dizi izlerken 60-70g badem+fındık+fısık yiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

bugün salata yaptım kendime ton balıklı. tarifi vereyim süper oldu. yağ oranı çok düşük ve tadı iyi.

2 domates, 2 salatalık doğrayın. 100gr en yağsızından lor peyniri, 1,5 yemek kaşığı light yoğurt(normal lightlardan da daha az yağlı olanlar var, mümkünse ondan olsun), 100gr kadar da ton balığı koyun(gene light olanlardan kullandım. tadı da normale göre daha lezzetliydi ilginç bir şekilde), 1 dilim de çavdar ekmeğini parçala. az tuz ekle. hepsini karıştır ye.

hem doyurdu hayvan gibi hem de tadı iyiydi. üşenmesem besin değeri oranlarını da yazardım da üşeniyorum çok.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha da ciddileşeceğim sanırım bugünden itibaren yemek konusunda.

Öğlen azıcık pilav ve yoğurt yemek zorunda kaldım iş yerinde.
1830 gibi falan evde olacağım.
Nesquik, çekilmiş kahve, süt, muz, tarçın ve azıcık kaju ile bir pre workout bombası yapmak istiyorum enerji versin diye.
1900 gibi çalışmaya başlasam, 1945 gibi bitse, 2015 gibi
200 gr hindi (çok az salça ve hardal soslu) ve azıcık kuskus falan yapmayı düşündüm.

Ama şu kuskus, makarna falan gibi glutenli yiyecekler yerine alternatif ne koyabilirim? Kuru kuruya öyle et yemek istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler abartmayın diet işini yani 2 ayda super vucüt olursunuz belki ama sonra normal diete dönerseniz 2 ayda foka dönersiniz. Herşeyi limitinde yapın yani sıfır karbonhidrat veya full protein yerine miktarları daha başedilebilir sürdürülebilir hale getirin daha uzun ömürlü bir dietiniz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Perfectionist said:

Pre workout icin karb ihtiyaci diye birsey yok. Post workout (cikar cikmaz) karb diye de birsey yok. 2 gun once idman sonrasi yedigin 150gr pilav zaten doldurdu seni. Tekrar tekrar aldiginda daha fazla glikojen depolamiyorsun. Idman yapmadigin zamanlarda hatta yaptiginda bile tuketemezsin o glikojeni. En az 4 gun keto gibi diyet ve glikojeni bitirmeye yonelik idman yapman gerekir.

O yuzden de idman cikisi uzum suyu almak oldukca gereksiz. Zaten uzum suyunun cogu fruktoz. Ve fruktoz once karaciger deposunu dolduruyor. Kas glikojeni icin yanlis tercih. Glikoz polimerleri tercih etmek gerekiyor. (Dextrose maltodekstrin vs vs) ama dedigim gibi idman cikisi alma sarti yok. Eve gidip pilav bulgur yiyince o depolar zaten dolacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...