Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme

Killer

Öne çıkan mesajlar

tiLi said:

p90 zaten kardiyo
proteine abanman lazım. protein tozu olmadan da abanılır. yumurtaya, süt ürünlerine abanırsın yemek imkansız olduğunda. spor bitince yiyor musun?
kardiyo yerine progressive overload temelli bir şeyler yapsan daha iyi olabilir. body recomposition kas icin calisip dogru beslenmeyle oluyor. eskisi kadar detayli yazamiyorum. zamaninda cok yazdik

abi demin hesap yaptım. 300gr filan protein almam gerekiyor o programa göre toz olmadan nasıl beslenicez. 200gr ette 50gr protein var zaten aşağı yukarı.1 kilo et yesen gene ulaşmıyorsun. akşama tam hesap yapıp başlayacağım ama iş yerinde düzgün beslenme şansın yoksa ki genelde böyle bu durum, mecburen protein takviyesi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

tiLi said:

p90 zaten kardiyo
proteine abanman lazım. protein tozu olmadan da abanılır. yumurtaya, süt ürünlerine abanırsın yemek imkansız olduğunda. spor bitince yiyor musun?
kardiyo yerine progressive overload temelli bir şeyler yapsan daha iyi olabilir. body recomposition kas icin calisip dogru beslenmeyle oluyor. eskisi kadar detayli yazamiyorum. zamaninda cok yazdik

abi demin hesap yaptım. 300gr filan protein almam gerekiyor o programa göre toz olmadan nasıl beslenicez. 200gr ette 50gr protein var zaten aşağı yukarı.1 kilo et yesen gene ulaşmıyorsun. akşama tam hesap yapıp başlayacağım ama iş yerinde düzgün beslenme şansın yoksa ki genelde böyle bu durum, mecburen protein takviyesi gerekiyor.

hedef kilon kaç ki senin?
Sosyal ağlarda paylaş

evet. hatta bir saniye yazayım buraya.

1- Kilo*10=RMR(resting metabolic rate),(kalori cinsinden)
2- RMR*20% = Daily activity burn.
3- RMR + Daily activity burn + 600 = energy amount.

75 kiloyum ama bu hesaplamalar pounda göre, yaklaşık olarak 75kg=165pound. bu durumda;

1- 165*10=1650
2- 1650*0,2=330
3- 1650+330+600 = 2580

bir tablo hazırlamışlar. bu tabloya göre 2400-2999 kalori aralığında kalıyor 1 gün için. alt sınırı alıp 2400 kalori alman gerekiyor diyor. ve bu phase için %50 protein, %30 karbonhidrat ve %20 yağ oranlarında olsun diyor.

buna göre 2400 kalori*50% = 1200 kalori. 1gr protein = 4 kalori hesabından 1200 kalori = 300gr proteine denk geliyor.

yani 300 almazsın da 280 alırsın ama o bile fazla gibi geldi.

yorumlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Perfectionist said:

Kilo basina 2-2,5gr araliginda al. Gerisini cok dert etme. Yani 150gr-200gr araligi senin icin gayet yeterli.

ya bu sefer de aynı protein-carb-yag oranını korursam toplam kalorim çok az kalıyor. o oranı korumazsam da dietin bir anlamı olmuyor.

çıkamadım işin içindne. 2400 kalori almasam sorun olur mu çok? aşırı kas kaybı veya enerjisiz kalma gibi?
Sosyal ağlarda paylaş

Okumadim amacini ama eger kutle arttirmak istiyorsan, cok duz bir hesapla kilo basina 2-2,5gr protein ve kilo basina 0,8-1gr yag gerekli. Kilo basina 2gr karb da gereken glikojeni fazlasiyla saglar. Geriye kalan kalorileri istedigin sekilde arttirabilirsin. Ister kompleks karblara ister yaglara aban. Kuruyemis fistik ezmesi yulaf bulgur ilk aklina gelenler olsun kalori arttirmak istiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

diyorsan ben p90x deki programı harfiyen uyucam ye diyecek yiycem iç diyecek içicem her hareketide yapıcam 3 ayada mutant olacam. tamam derim ama 3 ayda mutant olmak ve bu denli yoğun çalışabileceğini düşünmüyorsan gerçekten hiç gerek yok sen 75kg im demişsin x2 desek yuvarlama ile 160g protein al sana yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

abi mutfak ve buz dolabı olmadan yağsız protein alma imkanım yok mu?light ton balığı ve yumurta yemekten içim çıktı burda.peynir falan alamıyorum alsamda buz dolabı olmadığı için saklayamıyorum çok çaresizim.var mı böyle mutfak ve buzdolabı olmadan protein alabileceğim besin kaynakları?
Sosyal ağlarda paylaş

bugün başladım dietime. aslında detaylıca öğün çğün hazırlayamadım daha üşengeçlikten ama sabah başladım.

kahvaltım 7 yumurta beyazı, az tat versin diye peynir ile çırpılıp omlet yapıldı. bir de protein shake içtim.

ikisinin de tadı kötüydü :D 1 ay nasıl gidicek bu merak ediyorum. acil tatlandırmam lazım yemekleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi 7 yumurta falan nasıl yiyebiliyorsunuz aman tanrım ahahahah. Ben geçen gün yulaf ve süt aldım onu yemek bile zor geliyor sabahları. Ama azimliyim protein tozlarım da geliyor, sporcu kahvaltısı yapacağım bundan sonra

Bide hergün aynı şey yenmez ya bayar insan. Ben tavuk et balık değiştiriyorum sürekli, araya da tantuni pizza kebap falan atıyorum haftada 1.
Sosyal ağlarda paylaş

Jaegerjaquez said:

yurt dısındaysan canned beefler var abi 100gr da 25 gr protein bayada ucuz
ben canned beef+fıstık ezmesi+light yogurt(danone gibi tek kullanımlık) ve yulafla çok öğün geçirdim besinleri saklama imkanım yokken

yok ya trde yurtta kalıyorum, her şey sıkıntı.dolap yok mutfak yok şimdilik anca sabah yumurta öğle ton balığı yiyorum akşam yemeği falan bulamadım doğru düzgün yiyecek.bu gidişle akşamda ton balığı yiyeceğimde zararlıdır herhalde günde 300gram tonbalığı yemek falan?
Sosyal ağlarda paylaş

valla tavsiye etmem her gün ton balığıyla beslenmeni, ekmek kızartma aletlerinden alsan onda tavuk yada hindi pişirirsin aslında 2 kişi kalıyosanız paylaşırsınız tek başınaysan artık 150-250 gr arası olarak satılanlardan falan bulmaya çalışcan yiyebildiğini yicen kalanıda dısardaki hayvanlara verirsin :D
ekmek kızartma makinası dediğim şu tarz bişi
http://www.vivikea.com/UserFiles/ProductFiles/tost-makineleri/bigimg/goldmaster-gsm-7401-tost-makinesi1209436.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...