Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2012-2013 Sezonu Genel Tartışma - 2

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Valla o arazide bana hep çok dar geliyordu. Çadır alanı da öyle genişletilebilecek kadar büyük bir alan değildi diye hatırlıyorum ya

Yani bizim arkadaki o boşluk gibi bir yerdi ki bizde stadı oraya kaydırdık mesela, stadyum uzuyor hafiften projeye göre

Gerçi bizim kapasitenin 40.000'de kalmasının ana sebebi gereğinden fazla loca yapılıyor olacak olması sanırım. Bu adamların aşırı derece de bir loca takıntısı var. Nerden baksan 15k kişilik yeri ayırmışlardır localara ...
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

@DarkRider

Hayır aksine Galatasaray'ın arazisi çok daha müsaitti inşaat için. Arkada çadır alanı vs vardı çatır çatır 50.000 kişilik stat yapılırdı ki dedim zaten planı projesi çizildi stadın ciddi paralar harcandı bak burda plan proje dediğim photoshopta resim yapmak değil bildiğin inşaat planları,projeleri yapıldı. Paraya da çok ihtiyacın yok stat için bugün Beşiktaş nasıl yapıcaksa aynı şekilde yapardı GS. Yap/işlet/devret modeliyle takır takır yaparsın.

İzin verilseydi GS Mecidiyeköy'e çakıcaktı stadı çatır çatır vermediler, Beşiktaş kadar da direnemedi GS çünkü kullanılıcak durumu kalmamıştı artık UEFA izin vermemeye başlamıştı vs...

beşiktaş yap işlet devret ile yapmıyor bu arada, %100 klüp finanse edecek.

bide acılısta demediler mi gs'nin ASY'nin kirasini ödeyecek durumu yoktu diye,yanlis mi hatirliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

DeathLord said:

@DarkRider

Hayır aksine Galatasaray'ın arazisi çok daha müsaitti inşaat için. Arkada çadır alanı vs vardı çatır çatır 50.000 kişilik stat yapılırdı ki dedim zaten planı projesi çizildi stadın ciddi paralar harcandı bak burda plan proje dediğim photoshopta resim yapmak değil bildiğin inşaat planları,projeleri yapıldı. Paraya da çok ihtiyacın yok stat için bugün Beşiktaş nasıl yapıcaksa aynı şekilde yapardı GS. Yap/işlet/devret modeliyle takır takır yaparsın.

İzin verilseydi GS Mecidiyeköy'e çakıcaktı stadı çatır çatır vermediler, Beşiktaş kadar da direnemedi GS çünkü kullanılıcak durumu kalmamıştı artık UEFA izin vermemeye başlamıştı vs...

bide acılısta demediler mi gs'nin ASY'nin kirasini ödeyecek durumu yoktu diye,yanlis mi hatirliyorum

Doğuş ve onların bir ortağı ile anlaşılmamış mıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

applev0dka said:

DeathLord said:

@DarkRider

Doğuş ve onların bir ortağı ile anlaşılmamış mıydı?

o stad yapıldıktan sonra işletilmesi ve mac gelirleri dısında 365gün para getirecek bir stad yapılmasi konusunda,reklamlardan diger işlere kadar geniş bir anlasma.

stadi beşiktaş insaat a.ş yapıcak, büyük kısmı sponsorluk anlasmasinin 5 yıllık peşinatı ile olucak diyorlar, yap işlet devret olmucak asla dedi baskan
Sosyal ağlarda paylaş

O alana yine 50k sığmazdı da oranın bir avantajı da yerin kazmaya müsait olmasıydı. Çok rahat bir kısmı içeride kalacak şekilde geniş kapasiteli bir stadyum yapılabilirdi aslında ama o bölgede nasıl dururdu, havasından tut ne bileyim çok basık falan olurdu sanırım. Mecidiyeköy gerçi, kış hariç hep mini cehennem olduğu için orada herhangi bir şeyi hayal edemiyordum asdfsdafsd
Sosyal ağlarda paylaş

onu koymaya gelmiştim bende

said:
Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyledir:
Şirketimiz ile IMG Doğuş Spor Moda Ve Medya Hizmetleri Ve Ticareti Anonim Şirketi (IMG Doğuş), arasında;

(i) Stadyum’a ilişkin isimlendirme haklarının;

(ii) Stadyum’a ait tribünlere ve bölümlere ilişkin isimlendirme haklarının;

(iii) Stadyum içerisinde ve dışarısında olan hakiki, elektronik veya başka türde her türlü reklam ve sponsorluk haklarının;

(iv) Stadyum’da Ürün veya Hizmet Sağlayıcıları’na (Madde 1.1(q)’da tanımlanmıştır) verilen tüm hakların;

(v) Şirketimize ilişkin forma sponsorlukları dahil her türlü reklam ve sponsorluk haklarının

(vi) Sporculara ilişkin haklar hariç medya haklarının,

satışına ilişkin olarak sözleşme imzalanacaktır.

“Kontrat Yılı” Sözleşme’nin imzalandığı tarihte başlayıp 31 Aralık 2013 tarihinde sona eren ilk Kontrat Yılı hariç, ikinci kontrat yılı 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2014 tarihleri olmak üzere toplam 10 kontrat yılından oluşmaktadır;

Şirketimiz, her kontrat yılı sonunda hesaplanacak Toplam Hak Gelirleri (aşağıda tanımlanmıştır) miktarına göre IMG Doğuş’a işbu Sözleşme altında verilen hizmetler karşılığında her yıl toplam bir bedel ödeyecektir. Her bir kontrat yılına ilişkin bedel, ilgili kontrat yılının son iş günü itibariyle ödenecektir. Bu bedel, hiçbir koşulda herhangi bir kontrat yılı’nda toplam Euro 1.000.000 altına düşmeyecek ve toplam Euro 2.000.000 üstüne çıkmayacaktır.

Toplam Hak Gelirleri (Euro) Toplam Bedel (Euro)

0 – 59.999.999 1.000.000

60.000.000 – 69.999.999 1.600.000

70.000.000 – 79.999.999 1.700.000

80.000.000 – 89.999.999 1.800.000

90.000.000 – 99.999.999 1.900.000

100.000.000 ve üzeri 2.000.000

Şöyle ki, “Toplam Hak Gelirleri” kümülatif bir tutar olup, Sözleşme süresince Şirketimiz tarafından elde edilecek tüm Hak Gelirleri’nin toplamını ifade eder.

Şirketimiz, beşinci kontrat yılı sonu itibariyle Toplam Hak Gelirleri’nin kümülatif olarak KDV hariç 115.000.000 Euro’ya ulaşmaması durumunda Sözleşme’yi IMG Doğuş’a yazılı bildirim yaparak derhal geçerli olmak üzere tazminatsız feshedebilir.

Direk yap işlet modeli işte de forma reklam geyiklerini niye katmışlar anlamadım. Gerçi yazıdan bir bok anlamadım asdfasdfsda
Sosyal ağlarda paylaş

said:
IMG Doğuş 10 yıllığına bizim stad ve diğer reklam alanlarımızın pazarlama hakkını almış. Bizimle reklam vereni bir araya getirecek, satış için emek verecek, bunun karşılığında da komisyon alacak. Hedeflenen gelir ise 5 yılda 115 milyon Euro. Yani pazarlama işini profesyonellere bırakıyoruz. Sözleşme detaylarını bilmiyorum ama bu açıklamadan anladığım kadarıyla gayet güzel bir iş...
Sosyal ağlarda paylaş

evet, bu açıdan bakınca güzel. Panpa ayağına yatıp hiç fiyatına sponsorluk anlaşmaları yapmak biter. Doğuş kazanmak için BJK'ye de kazandırmak zorunda kalacağından boktan anlaşmalar yerine belki de kulübün yapıp yapabileceğinden daha iyi işlere imza atılabilir. Çok iyi olmuş o zaman bu cidden
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

proya da bıraksanız
gs gibi atılım yapmanız lazım

sportif başarı ve ses getiren trasfer yokken kimse stada uğramıyordu bizde de

abi tabata nobre oynarken de quaresme guti oynarken de min%80 doluyordu her mac tribünler, besiktas taraftarini cekmek için öyle cok büyük yıldız transferlere gerek yok, her türlü yeni statla min 35k kişiye oynanir, asıl amac olayi pro insanlara bırakıp o stadin mac dısında da para getirmesini saglamak, herkes diyor 365gün yaşayan stad yapıcaz diye ama daha simdiye kadar göremedık :d pek umudum olmasa da umarm söylediklerini yapabilirler de örnek teskil eder
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerstadı o 365 gün yaşayan stad mantığına yine en yakını stad gelirleri yüksek fenerin civarda ki dükkanlar bide merkezi olması ..

İnönünün de öyle bir potansiyeli var inşallah "pro" ekip piç etmez klüp para görür biraz.

Taraftar geliri felan değil yani bulunduğu konumdan ötürü para kazanabilmesi lazım stadın.

Fenerstadında ki migrosa yada öteki dükkanlara sadece fenerliler gitmiyor misal.

Gerçi sadece fenerilerde gidiyor olabilir sdfşk
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...