fizban Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 jacabo said: bugun beni aradi besiktas dergi aboneligi icin aradilar 444 lu numaradan dergi aboneligi icin digiturk filan mi satiyor bilgilerievet. beni fenerbahçe için bu şekilde bulduklarını söylemişlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 bunun icin kanun filan yok mu ya biktim zaten zirt pirt alakasiz yerlerden mesaj almaktan aranmaktan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 var tabi ki, ama türkiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Ahaha abi beni de aradılar. Dinler misiniz dedi. peki dedim, teşekkürler feda için dedi =) anlattı anlattı 120 lira dergi dedi büyük bir taraftar olarak destek vermek istersiniz dimi dedi yok dedim zar zor, kadın sen nasıl taraftar dese tamam alıyorum abla dicektim öyle kötü vurdular :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 ya dergi olayi eskide kaldi biraz, nerde o topladiğim level dergileri falan :( takımla ilgili herşeyi zaten saniyesinde netten ögreniyorum, dergilik pek bişey olmuyor. o parayi zaten her türlü veriyorum klübe,atkı bileklik ıvır zıvır, her sene ekstra 1 dergi üyeligi parasi cıkıyor,ürünleri de kullaniyorm en azından :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Öyle saçmalık mı olur abi, takımdan ayrı düz koşu mu yapıyordu... Milliyet haberi işte, yorumlardan biri çok hoş asfasd YD sende mi kamp yapıyordun BJK ile diyor :D Ayrıca Muslera en fazla 5-6 euro eder, Fernandes'te 15'ten fazlaya gitmez ki o da üstteki senaryolar gerçekleşirse diye yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Muslera 5-6M euro ise Fernandes 3M euro etmez yalnız uyarayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 adam hater cıkti rıza baba :D :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Kaleciler dünyanın hiçbir yerinde yüksek paralara gitmez. Ancak çok ekstra yetenekteki isimler 10+ milyon euroya gider. Neuer'in 22 milyon euro ettiği yerde de Muslera 15 etmez, hele kariyerinde istikrar yoksa hiç etmez. Kalecide en çok aranan özellik istikrardır. En zor bulunan özellikte istikrardır. Çok ender olarak bulunur onlardan gerçi, Bu yüzden kulüpler kalecilere yatırım yapmaz, para gömmez. Ucuza potansiyelli kaleci alır ve parayı takıma gömer. En güzel örnek Barcelona, takım sisteminde kaleciye o kadar az görev düşüyor ki ne kadar boktan olduğu hiçbir zaman sorgulanmıyor. Takımın değeri ve takımda kazandığı başarılar göz önüne gelince en az 20-30 milyon eder kaleci diyorsun ama Valdez'e 5 milyon veren çıkmaz normal şartlarda. Bir Arap kulübü şov için 15 belki verir ama yok, Kaleciler para etmez yani genel olarak, üstüne Avrupa kulüplerinin Türk kulüplerinde oynayanlara verdiği paralar göz önüne alınarsa miktar 2-3m euro daha düşüyor. Dönemin en parlak kalecilerinden biriyken ve sınırsız para akıtırken bile rakiplerinin teklif ettiklerinden çok daha üst bir paraya Cech'i almıştı Chelsea, 13 milyon euroya, o bile fazla bir para yani kaleci için Ben asıl şeyi merak ediyorum, Juventus hangi kafa ile 50 milyon euro gömdü Buffon'a asdfsdafsad Fazlasıyla kazandılar belki Buffon ile ama olsun, 50 milyon kaleci için nedir ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 10M eurodan fazlasına mal olmuş Muslera gibi bi kaleciye 3-5 eder diyen hater değil ben mi haterım? Adam en iyi kaleciler listesinde 6. sırada, listenin en genç kalecilerinden milli takımında banko oynuyor, Galatasaray'da baya iyi performans sergiliyor, geçen sezon rekor kırdı utanmadı bir de gol attı. Fernandes, avrupada tutunamadı milli takımda toplam 7 maç oynamış. Beşiktaş dışında öyle iyi bi istatistik tutturduğu takım yok. Görüntü açık ki takımın üzerine kurulmasını gerektiren bi yapısı var ve yoğun maç temposunu fizik olarak kaldıramıyor. Adam hakikaten çok iyi Türkiye ligi için ama avrupada kimse bu profilde bi adama çıkarıp da öyle 15M euro falan vermez. TR'den bi futbolcunun para etmesi için ya avrupa kupalarında oynaması lazım ya da milli takımında. Hayır dark azıcık tutarlı olsan gam yemem de, Fernandes La Liga'da oynuyor da bizim mi haberimiz yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 aynen katiliyorum, ki ben de onu dedim abi zaten sen dikkatli okumuyorsun bence :D ferdi 2. yari bu performansina devam ederse, takımı CL'ye tasıyıp seneye CL'de yüksek performans gösterirse o zman ocak ayında yüksek fiyata 15-20 neyse artık gider dedim, yoksa suan cıkıp su kadar verirler demedim. kaleci konusuna gelince, muslera suan bu ligin en iyi kalecisi, dünya sıralamasini bilemem herkese göre degisir.(nereye göre 6.sırada bilemiyorum tabi) Fakat dark'ın da dedigi gibi kaleci bonservisleri öyle cok büyük miktarlara ulaşmiyor cok wonderkid durumu yoksa. muslera için ne kadar vermişti gs onu hatrlamiyorum bu arada ? Bide abi bu kadar nefret etmene gerek yok fernandes suan ligin acık ara en kaliteli adami deal with it Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 DarKRideR said: Ayrıca Muslera en fazla 5-6 euro eder, Fernandes'te 15'ten fazlaya gitmez ki o da üstteki senaryolar gerçekleşirse diye yazdım. üstteki senaryo; applev0dka said: abi benim anlatmaya calıstıgım sey, sampiyon olmasak bile ferdi takımı sırtlayp 2. yapsa, seneye CL'de oynayip böyle esmeye devam etse zaten ederim en aşagıya 30m olur. ingiliz klupleri gelir 20-25m pound arasi bayılır.. ama bu sezon sonu satılmasin mümkünse Fernandes ismi ve piyasası olan bir adam, orta sahada o özellikteki adama 15 milyon verebilecek çok sayıda kulüp var. Şu denilen olaylar olsa bile 27, hadi 28 yaşında olsun. Bir orta saha oyuncusu için 15 milyon euro, iyi sevideki kulüpler için çok iyi para ki eskiye nazaran zaten çok geliştirdi kendini, max 15 eder. Şu konumda bir İngiliz kulübü olsa menejerler yardımıyla çok rahat 20-25'e sattırırdı kendini, Ha birde şunu unutmamak gerek. Fernandes'in menejeri Mendes. Üstteki senaryo gerçekleşirse Mendes onu daha çok pay için zaten 15'ten aşağıya bırakmaz. Hem menejerlik parası, hemde yarı hissesi halen Mendes'te olduğundan ötürü bizden önce o düşünür zaten iyi parayı. Beşiktaş, Fernandes satışından zaten yüklü para kazanmayacak ki. BJK yönetiminin yaptığı da tam şov gerçi, Mendes istemediği sürece hiçbir yere gidemez Fernandes. Asıl anlaşmayı onla yapmak gerekiyor. Muslera ise kariyerinde iniş çıkışlar olan bir kaleci, çok iyi bir kaleci değil ama çok kötü bir kalecide değil. Ben beğeniyorum şahsen ve güven veriyor ama çıkıpta güven veriyor diye de yüklü paralar gömülmez. Kaleciler para etmez, tekrar diyorum kaleciler hiçbir zaman çok büyük paralar etmez. GS'nin Muslera'ya verdiği 7 milyon euro da aşırı yüksek bir miktardı. Ha bizim ülkemizde Onur bile 5 milyon ediyorken normal gözükse de Avrupa şartları için gerçekten inanılmaz bir para, Hayır oturup bir düşünmek gerek. Madem olağanüstü bir kaleciydi niye Lazio sattı? Niye sattı çünkü inanılmaz bir teklif geldi kendilerine. O dönem çok iyi ve formda olan Lorik Cana (ki onun da bonservisinin en az 7 ettiği söyleniyordu yanılmıyorsam) ve milyon euro Önce altyapıdan gelen kalecilerine güvendiler, sonra baktı olmuyor Marchetti'ye 5 milyon euro gömdüler. O dönem İtalya'nın en gözde kalecilerinden biriydi Marchetti ve 5'e aldılar. Lazio'a Muslera'dan daha iyi performans verdi. Olaydan 2 milyon euro+Cana ile mükemmel bir kâr elde ettiler. Aslında burada olay Muslera iyi kaleci mi kötü kaleci mi değil. Gelen mükemmel bir teklif var, değerlendiriyorlar. Muslera geldiği yerde hayatının en iyi sezonunu geçiriyor, verilen para umursanmıyor. Gittiği yerde de kulüp gelen paradan ve o parayı kullanma yolundan memnun, olay bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Muslera için Galatasaray 6.750.000 Euro + Cana'yı verdi. Fernandes yarın gider şl de beşiktaşı çeyrek finale taşır,asist krallığına falan oynarsa o zaman belkinin belkisi 25 falan eder. Shaqiri dediklerinin fazlasını yaptı, çok daha potansiyelli oyuncu kaç paraya gittiğine açın bakın. 20M ve üzeri transferler için popülarite lazım ya da top tier takımlardan birinin ciddi ihtiyacı olması lazım o oyuncuya o mevkide,alternatif sıkıntısı vs çok şey gerekiyor yani. Ha arap/rus birisi çıkar canı ister alır ondan bahsetmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xeph Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Abi italyanlar bir tuhaf, vieriye de 45 milyon mu ne vermemişler miydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 20+ zaten etmez ki, ben ne olursa olsun 15+'ya gitmez Fernandes diyorum. Mendes'e rağmen gitmez. Arda gibi adam bile ederinin çok altına gitti. Eğer Arda bir İngiliz veya özellikle Fransız kulübünde oynuyor olsaydı en az 20-25 milyon euroya satılırdı. Transfer paralar göz önüne alırken ciddi olarak düşünülmesi gereken birkaç şey var. Oynadığı pozisyon Popülerlik ve şovmen yönü Oynadığı lig, ülke Bu özellikler futbolcu transferine direk etki ediyor. Türkiye'de adam 50 milyonluk bile oynasa max, zorlasan 20'ye satılır. Çünkü yurt dışında bu ülkeden çıkış yapan oyuncular çok kötü imaj bıraktı. İyi bırakan var elbet ama geneli kötü. Avrupa'da Türkiye'deki oyuncuya 15-20 verecek kulüpler bizimkiler gibi malca, körce transfer yapmıyor. Bu tip şeylere çok dikkat ediyorlar. Arda transferinde kulübün en çok dikkat ettiği şeylerden biri neydi? AM başkanı ne diyor sportif olduğu kadar saha dışında da takıma verdikleriyle takıma çok katkısı oluyor dedi. Bu da artı bir özellik vs. vs. Transferde çok büyük değişkenler var. Ama gelgelelim şöyle bir gerçek var ki süperstar dahi olsa bu ülkeden 15m+'ya adam çıkmaz bana kalırsa. Çıkarsa da büyük başarıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 yedigimz gole bak ya sdsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Muslera Uruguay'li değil de herhangi bir avrupa ülkesinden olsaydı asla satmazdı Lazio ki daha iyi performans sağladı biraz ütopik olmuş. Muslera çok iyi kaleci bu arada. Kaleciler ve defans oyuncuları diğerlerine göre daha az para ediyor doğru ama bu hiç para etmiyor demek de değildir. Ben zaten Muslera'ya kimsenin 20 falan teklif ediceğini zannetmiyorum ki etmesinler de satılmasın. Benim tepkim Muslera 3-5 eder diyip Fernandes 15-25 gibi rakamlar çekilmesi. Muslera'yı bugün satsan en az 12 eder. Fernandes'e kimse 15 falan vermez, belki Fenerbahçe işte. edit: Fixed, Güney amerika işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 muslera-arjantin ? sonrasini okumadım.... ha bide muslera su kadar ederse ferdi su kadar eder demek, bir kilo elma 10 liraysa, yumurtanin tanesi en fazla 5 lira eder demek gibi bir kıyaslama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 bugün satılır üzerinden konuşmadık zaten, önce oku Muslera'nın satılmasındaki etkenlerden biri de oydu evet unuttum, non-eu bir oyuncuyu elden çıkartıp daha ucuza daha iyi bir kaleciyi aldılar, hemde kontenjan yemeyen. Lazio'nun olayı orada iyi bir transfer başarısı, O zaman şunu da diyorum sana, kariyeri Muslara ile aynı veya benzerlik gösteren bir kaleci çıkar koy bana. Muslera'dan beklenilen kadar bonservis para kazanmışsa herhangi bir takım kkthxby, 20 milyon da eder Muslera derim. Yok işte örnek yok. Araplar, Ruslar bile bir kaleciye çok nadir durumlarda 10m para veriyor. Muslera kariyerindeki bir adamın edeceği de en fazla dediğim paralardır. Açıp bir bak Avrupa'daki kaleci piyasasına, ondan sonra Muslera'nın ederini konuşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 applev0dka said: muslera-arjantin ? sonrasini okumadım.... ha bide muslera su kadar ederse ferdi su kadar eder demek, bir kilo elma 10 liraysa, yumurtanin tanesi en fazla 5 lira eder demek gibi bir kıyaslama applev0dka said: abi o zman gs transfer komitesi bütün sene 1 kisi ile görüştü, okthxbai ha bide muslera'yı 6. siraya koydugun wikipedia alıntısında bonservislere göre sıralamslar, ne cech var ne joe hart var ne casillias var o listede 10 sırada da 10 sene önce futbolu bırakan barthez var IFFHS sıralamasında 6. Muslera. Başka da kaleci sıralaması yapan yok zaten, bonservis bakıcak olsam transfermarkt değerine bakarım en fazla. Bu mesajın olması gereken yer burasıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 DarKRideR said: bugün satılır üzerinden konuşmadık zaten, önce oku Muslera'nın satılmasındaki etkenlerden biri de oydu evet unuttum, non-eu bir oyuncuyu elden çıkartıp daha ucuza daha iyi bir kaleciyi aldılar, hemde kontenjan yemeyen. Lazio'nun olayı orada iyi bir transfer başarısı, O zaman şunu da diyorum sana, kariyeri Muslara ile aynı veya benzerlik gösteren bir kaleci çıkar koy bana. Muslera'dan beklenilen kadar bonservis para kazanmışsa herhangi bir takım kkthxby, 20 milyon da eder Muslera derim. Yok işte örnek yok. Araplar, Ruslar bile bir kaleciye çok nadir durumlarda 10m para veriyor. Muslera kariyerindeki bir adamın edeceği de en fazla dediğim paralardır. Açıp bir bak Avrupa'daki kaleci piyasasına, ondan sonra Muslera'nın ederini konuşalım. De Gea 20M euro'ya transfer oldu. Birebir aynı demiyorum tabiki yaş farkı falan var arada. Ama kaleci ki zaten üst düzey kaleci az dünyada aynı yaşta falan bulmak hatta bide transfer olmuşunu bulmak imkansız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Birde Muslera ve Fernandes'i transfer ücretinde karşılaştırmakta olağanüstü saçma birşey. Biri kaleci, biri orta saha ikisinin de oyuna katkıları ve verecekleri çok fazla ama günümüz futbolunda olay orta sahada başlayıp bittiğinden ötürü iyi orta sahalar normalden biraz daha fazla kazanır. Bonservis paraları karşılaştırılacaksa benzerleri ile karşılaştırmak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Zaten ben de diyorum ki Muslera kaleci olmasına rağmen Fernandes'ten fazla para eder. Burda asıl anlatmak istediğim Fernandes'in o paralara transfer olmayacağı. Örnek veriyorum işte Shaqiri'yi 12M euroya aldı Bayern. Lavezzi'yi 26M euroya aldı arap sermayesi PSG. Kagawa 16M'a transfer oldu daha ne anlatayım, kim alıcak Fernandes'i 15'ten fazlasına? Hugo Lloris 12.6M euro'ya transfer olmuş bu arada. Cech de ta 2004'te 13M euro'ya gitmiş Chelsea'ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 ilk 5te kimler var o listede ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 1. IKER CASILLAS (REAL MADRID) 248 pts 2. Manuel Neuer (Bayern Múnich) 130. 3. VÍCTOR VALDÉS (FC BARCELONA) 114. 4. Gianluigi Buffon (Juventus) 63. 5. Petr Cech (Chelsea) 41. 6. Fernando Néstor Muslera (Galatasaray) 34. 7. Charles J. John Hart (Manchester City) 26. 8. Julio César (Inter de Milán) 23. 9. Justo W. Villar (Estudiantes de La Plata)17. 10. Edwin van der Sar (Manchester United) 16. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar