Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

tiLi said:

khala said:

tiLi said:

sadece bjj gibi duruyo yalnız bu?

Yok, crossfit yapılabilecek bir salon olduğu için istediğin her türlü bar, rack, dumbbell, istasyon bulabilirsin. Salonun fotolarını isteyip buraya koyayım.

salon açıldı mı? yeri tam nerde? biz 2 arkadaş acil başlamak istiyoruz.

yeri yazıyomuş da, çok yakında diyor sadece. nisanı da bitiririz bu gidişle

Salon Reşitpaşa'da. Haftaya faaliyete geçicek. Gidip bakabilirsiniz salona son eksikleri tamamlanıyor herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

la ne alaka benim dediğim çalışma programı arat google dan p90x diye sonra torrentden indir . gözümle gördüm 3 ay yapıpda wolverine dönüşen arkadaşlarım var. herhangi bir takviye kullanmayı asla düşünmüyorum 2 sene geç kafamdaki hale gelsin vücut umurumda değil hiç acelem yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bişey sorcam mesela A aletini ya da egzersizini 5 adet 3 set yapacaksanız arka arkaya yap dinlen yap dinlen yap şeklinde mi yapmak daha iyi yoksa araya başka şeyler sokmak mı? arka arkaya yapınca 3. sette baya kasıyor

araya soktuğun şeyin farklı kas grubu olduğunu hatta antagonist olduğunu varsayıyorum.

antagonist kas gruplarını çalıştıran hareketlere örnek:
biceps curl, triceps extension
leg curl, leg extension
seated row, bench press

antagonist çiftler kullanarak superset yapmanın avantajları var. birincisi daha kısa sürede daha fazla iş yapıyorsun. kasların dinlenme süresi azalmıyor ama aynı süreye daha fazla set sıkıştırabiliyosun. zaman belki 1.3 kadar artıyor ama yaptığın iş 2 katına çıkıyor.
ikincisi reciprocal inhibition ı azaltıyosun. böyle çalıştığında daha çok iş yapmana rağmen güçsüzleşmemeni belki biraz da bununla açıklayabiliriz.
üçüncüsü antagonistleri ard arda çalıştığında neural drive ı arttırıyosun.

son 2 madde 4-5 yıl önce okuduğum christian thibadeau yazısından alınmıştır. o da kaynak göstermemiş.

antagonist pairing yapmadığın zaman daha iyi pump, bir kasa veya harekete daha iyi odaklanabilme gibi avantajları var. badici olcam demiyosan antagonistleri çiftleştir derim, programın genel hatlarına da bakar tabi
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

axedice said:

Tam tersi değil midir o muhabbet? Şişmek istiyorsan çok ağırlık az tekrar, yağ eriteceksen az ağırlık çok tekrar diye biliyorum ben.

Mantıklı olarak çok ağırlık çok tekrar yapabiliyorsan o çok ağırlık demekki çok olmayacağından mantıklı :P
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

tiLi said:

axedice said:

Tam tersi değil midir o muhabbet? Şişmek istiyorsan çok ağırlık az tekrar, yağ eriteceksen az ağırlık çok tekrar diye biliyorum ben.

Mantıklı olarak çok ağırlık çok tekrar yapabiliyorsan o çok ağırlık demekki çok olmayacağından mantıklı :P

bi daha şu başlıkta "çok ağırlık şişirir, az ağırlık çizer" denmesin
lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

tiLi said:

bi daha şu başlıkta "çok ağırlık şişirir, az ağırlık çizer" denmesin
lütfen

Ahahah tamam tamam demeyiz de doğrusu nedir o zaman? Onu diyelim madem. Hani ne farkı var iki çalışma şeklinin?

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/552111_629335717082384_1485920724_n.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...