Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

https://www.facebook.com/video/video.php?v=114282425392556
https://www.facebook.com/video/video.php?v=114282435392555
https://www.facebook.com/video/video.php?v=114282458725886

National Geographic Superhuman: Steroids belgeseli

Vaktiniz varsa izleyin, bilgi sahibi olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

super gobekten daldigimin farkindayim olaya da .ufurdukten sonra kelami dedim harbiden akademik yazilar ne diyor bir bakalim..google scholar a yazinca direk body building sitelerini referans gosteriyor..adamlar o derece ele gecirmis referans olayini..

killer..saygilar efendim nasilsiniz..

3 5 yer vardi de baglantim icerigini gormeye yetmedi bakalim sports medicine vs ne diyecek bu konulara. kim bilir belki de asli astari vardir.okumak lazim..
Sosyal ağlarda paylaş

-Perfectionist abi harbiden sinir sisteminin bu konudaki rolu nedir aciklar misiniz?

yok be yaw. niyetim kimseyi sinir etmek gicik etmek filan degil..ama bilmedigim birseyler varsa da ogrenmeye hazirim sadece.bak gecenin bu saatinde ana ne ilginc konuymus diye makale okur oldum..

mesela bodyci steroidci abilerim ablalarim steroid kullanimi kemik buyumenizi yada uzamanizi etkilemiyormus..
Sosyal ağlarda paylaş

eski calisma ama al supplementi

ozeti bi uzvuma yaramiyor..o kadarini zaten besinlerle de alabilirsiniz .hele aminoasitlerin buyume hormonu ve insulin ile iliskisi ispat edilemedi..kullancaksaniz fda onayli kullanin ..size birsey olmasin..

onun disinda tibbin bu konulara genel bakis acisi rehabilitasyon surecindeki kas yikimlarini engellemek negatif prot donusumunu engelleyip kas kitlesini koruma yonunda..ama tabi body olayi biraz farkli..

bu da ilginc bir calisma prot sentezi ile ilgili

supplementlerin icinde bulunan maddelerden birinin olume neden olabilecek yan etkileri
Sosyal ağlarda paylaş

-killer cigim..

41 yasindayim gayet got gobekliyim..doktorum.hatta sinir sistemini anlatiyorum.ama konu ilgimi cekti en azindan son 2-3 gundur yazdiklariniz ..gobeginden dalinca mevzuya gereksiz bir zitlasma yanlis anlasilma oldu..o yuzden kizdirdiklarim varsa ozur dilerim..
Sosyal ağlarda paylaş

41 yaşında doktorsun respect troll değilse tabi

ne doktorusun perfectte bu işin doktoru çünkü

omzm sakatlandığıda fizyoterapiste gittim omzumu iyice gerdi bişeyin yok dedi ve yazdığı reçete şu

3 kortizon iğnesi
ağrı kesici
ağrı kesici mideyi bozmasın diye mide ilacı.

adamın fix reçetesi bi abimde gitti aynı ilaçları verdi dedi

yaşa %70 respect, mesleğe %50
Sosyal ağlarda paylaş

hah tamam basinizda bir doktor varsa sorun yok.
ozellikle spor fizyolojisi biliyorsa ben susarim...ben elinize gelen her tozu shake yapip yutmayin dedim..
bir de bu aksamki literatur taramamizda cikan sonuc..

ilk calismalar negatif yonde..yani steoid kullanimini suppl. kullanimini kotuler yada olumsuz bulurken..ne zaman spor hekimligi icad olunmus sonrasindaki calismalar mucizevi vaadlerle dolmus...bakalim uzaktan sesszice takip edelim okuyalim ..

ne varsa bodycilerde var abi.saygilar sevgiler beyler..

Myshkin ..evet haklisin. yanildigimi kabul etmekte beis gormuyorum.

yok killercigim body building basligini takip eden spordan benden daha iyi anlayabilecek bir doktor arkadastan bahsettim
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız supplement'ler hakkındaki bütün araştırmaları abd'li şirketlerin oyununa bağlaman biraz mantıksız değil mi sence? Şuan onlarca spor dalında binlerce sporcu kullanıyor bunları izin olan/olmayan ve bu konuda yığınla araştırma var başta İtalya, İngiltere olmak üzere avrupa ülkelerinde de.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin o ciddi bir endustri..

tip fak deyken kutuphanede sıkıldıgım zamanlarda tibbi dergileri kurcalardim ..saolsun emekli hocalarimiz da onlari kutuphaneye bagislamislardi.-cope atmaktan daha kolay cunku-

oralarda 40 li 50 li yillarin dergilerinde hatta bjm de brit. jour of medicine de sayfa sayfa sigaranin ne guzel birsey oldugundan bahseder dikkati toplamada super degerler elde edildigini kas gucunu arttirdigini yazarlardi..hatta derginin arka sayfalarinda boy boy camel lucky strike ilanlari gordugumu hatirliyorum..bu gun malumunuz..

keza bir suru ilac var ole gelen giden..mesela yasiniz tutuyordur hatirlarsiniz..celebrex diye bir ilac vardi agri kesici bi 10 yil onceydi sanirim piyasaya cikti ilk baslarda 10 sene once kutusu 80 90 milyondu.mucizeviydi midenizi agritmiyordu..oww kutularca yazildi..o aralar butun dunya bu mucizevi ilacla calkalaniyordu..butun yayinlar pespese patliyor yararlari saymakla bitmiyordu.caya corbaya kamyonlarca tirlarca satildi ..sonra ne oldu.. a aa megerse kalp ve damar sagligi uzerine cok kotu etkileri varmis denildi hatta turkiyede 5 6 000 kisinin bu yuzden olmus olabilecegi soylendi..trilyonlar gittikten insanlar oldukten sonra sessiz sedasiz unutuldu..yayinlara bir bakildi ki o oven yayinlarin hepsinde ilacin firmasina maddi katkilarindan dolayi tesekkuru borc biliyorlarmis..

bunun gibi iste sen cogalt sen turet..

spor hekimligi spor fizyolojisi bu konuda soz sahibi..yurt disinda da yaygin kullanimda olmasi bu bilim dalinin yayginlasmasi. ama insanoglu..hirs yuzunden asiri kacabiliyor..son zamanlarda hangi spor musabakasinda madalya aldiysak kesin bi yerlerden doping suphesi cikti.. ne agiz kaldi ne tad.
yani kibarca spor fizyolojisi ufaktan dopinglerin cakilmayacak hale getirme uzmanligina filan donustu dunya genelinde de o yuzden yayginlasti ya..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...