Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Black-ice said:

şu basic ihtiyacını çıkarır. yukarda demiş perfect, işte kilonun katlarına göre hesaplanıyor genel olarak.

http://www.bodybuilding.com/fun/macronutrients_calculator.htm

bu çok düz hesap. 80kg 215 gr protein. fix mu bu yani

ayrıca set arasında 2 dk çok. son sete girerken belki ya da hareketler arası. 5 set desen 8dk aralar hareketi de 30 40 10 dakika toplam..

hmm böyle bakınca çok gelmedi. 5 hareket yapsan 50dk işte
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

Black-ice said:

şu basic ihtiyacını çıkarır. yukarda demiş perfect, işte kilonun katlarına göre hesaplanıyor genel olarak.

http://www.bodybuilding.com/fun/macronutrients_calculator.htm

bu çok düz hesap. 80kg 215 gr protein. fix mu bu yani

ayrıca set arasında 2 dk çok. son sete girerken belki ya da hareketler arası. 5 set desen 8dk aralar hareketi de 30 40 10 dakika toplam..

hmm böyle bakınca çok gelmedi. 5 hareket yapsan 50dk işte

http://www.muscleandstrength.com/workouts/ex-hardgainer-workout-eating-plan.html

şuradaki abi öyle önermiş. bir kaç yer de daha okumuştum o yüzden öyle kabul ettim.

sebebini de şöyle açıklıyorlar, hardgainerlara çok ağırlık az tekrar veriyorlar setlerde 6 gibi falan. o yüzden dinlenmeyi uzun tutup 6sını da sağlam çıkarmak gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evde her gün 15 dakka çalışma gibi bir çözüm bulmayı düşünüyorum geçici. belki simetrik, dengeli bir vücut yapamam ama hiç yoktan iyidir. şu aralar ne zaman ne param yeter bi salona yazılmaya. mahalle salonu da MAC ten sonra zorlar.
ağırlık da yok evde. şantiyeye taşınırsam oraya ağırlık da alabilirim, çimento çuvalı gibi şeylerle de takılabilirim.

@Fly ve Perfectionist
fly kıçını büyütmek istemiyosa bırak çalışmasın. ben de istiyorum squat olmadan olmaz demeyi de elitistliği bırakmaya çalışıyorum. kıçı hakkaten büyük de olabilir, görmeden bir şey diyemeyiz. bu hususta bacağı ne kadar çalışmayı, nerelerine yüklenmeyi, komple vücutta nerelere özellikle yüklenmeyi, nereleri maintainance da bırakmayı istediğini öğrenmek lazım. bir de sakatlıklarını, kaldırabildiği ağırlıkları, favori rep range ini ve hareketlerini. hatta haftada kaç gün gidebildiğini de öğrenirsek perfect cut bi program yazıveririz sdfs
ingilizce karıştırdığım için de kusura bakmayın ingilizce konusuyorum deminden beri

ha bi de perfectin de seveceği bir cevabım var tabi: front squat yaparsın
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

çalışyor da back squat kadar hipertrofi yapmıycaktır. elitist derken yanlış kelime seçmiş olabilirim pardon

Yok olm terslemek icin demedim. Hakikaten boyle herkese shut up and squat gibi tavsiye veriyoruz oyle anlasiliyor belki disardan bakinca ne biliym.

Front squat yaparken normal squat kilosuna girmek zor. Ben 80kg falan anca giriyorum. Normal squatta 4-5 rep 130-140 zorlarim. Bar sirtta olunca ekstra guven geliyor. Oyle bogaza baski yapiyor habire cins biraz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...