Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Lord_Argos said:

Perfectionist said:

Lord_Argos said:

Ne kadar boş adam varsa hepsi spor bölümüne dolmuş.

Valla hepsi bos. Gereksiz. Gitsene sen?

Bu nasıl bir zihniyet anlamak çok güç. Adam gibi soru soruyoruz, başka uğraş önermeler filan. Ne sanıyosun kendini? Hayatında spor mu yaptın, ağırlık çalışmayı spor zannedip, biraz düzgün beslenme konusunda makale okuyunca birşeyler bildiğinimi zannettin? Bundan 5 sene önce bilgisayar önünde wow oynayan klasik fat nerdlerden biriydin, şimdi biraz düzeldin diye ağzın açılmış. Devam et.

Edit: 11 senedir profesyonel sutopu oyuncusuyum, 1 sene kickbox ve muay thai dersi aldım, 1 senedir bunun yanında fitness da yapıyorum. İçinizde "gerçek" sporcular var, onlar üzerine alınmasınlar.

Bu elemanı troll sanıyordum ben ,aksine işin kötüsü orjinal hali böyleymiş ,hadi herşeyi geçtim tamam sen ubersin ,süpersin ,biz şişko nerdleriz de burda kimse birşey iddia etmiyor ki sen kimsin moduna geçiyorsun dingil ,herkes kendi bildiği kadarıyla konuşuyor işte

Millet kendi halinde hareketleri ,progresslerini ,supplyları tartışıyor işte ,neyse son kez yazıyorum zaten de şu tarz zihniyet yüzünden hayattan soğuyorum ,baya seri üretim gibi heryerdeler ,hadi tamam iletişim kurma vasıfların yok ,o zaman forum kullanma bak çok basit ,böylece sende rahatsız olmazsın
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Nutri en son bi hastalandıydı baya 1-2 hafta hastayım dedi ondan sonra görmedim bende.

abi o hastalıktan sonra kafayı toparlayamadım ben o malum 2 haftalik ishalin götürdükleriyle moral falan kalmadı.. yeni yeni bakalım inceden başlıyorum tekrar. p90x in 1. gününde hastalanmamda çok güzel oldu yani. şöyle 1 ay bi tekrar toparlıyım p90xe 1. gündendevam .
Sosyal ağlarda paylaş

bence en mantıklısı M.Ö 3000 yılında yaşan bir mağra adamının yapması gereken tarzdan şeyleri yapmak sdf mesela yukardaki mesajlardaki linklerde verilen şeylere baktım stir the pot gibi bi egzersiz var mekik yerine, o ne ak?

bu sebeplen bana interval running oldukça mantıklı bir egzersiz gibi geliyor. avlanan bir insanın mesela kullanacağı tarzdan bir tempoya sahip. mekik falan biraz garip hareketler aslında. sürekli tekrar edilen bir hareket yapıyorsan vücudun doğasına uygun olması mantıklı. vücudun doğasına neyin uygun olduğu da büyük ölçüde vücudun vahşi hayatta neler yapması gerektiği ile şekilleniyor uzun zaman süreçlerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ocağa hoşgeldin Ardeth.

Öncelikle seni şuraya alalım:

http://www.nerdfitness.com/blog/2010/10/04/the-beginners-guide-to-the-paleo-diet/

Sonra da şuraya

http://i247.photobucket.com/albums/gg158/MDA2008/MDA%202011/PB_poster_0512.jpg

O tablo da bir lift heavy things eksik onuda burda herkes kendi amacına göre uyguluyor tarz meselesi ben mesela full vücut hareketleri ve compound hareketler gidiyorum işlevsel bulduğum için.
Sosyal ağlarda paylaş

hoş gerçi internet kaynakları bok olabiliyor ama yine de merak eden varsa araştırır belki

said:
“We stopped teaching people to do crunches a long, long time ago,” says Dr. Richard Guyer, president of the Texas Back Institute. That’s because the “full flex” movement—the actual “crunch” part of crunches – puts an unhealthy strain on your back at its weakest point. The section with the most nerves (and most potential for nerve damage) is in the back of the spine, which is the very part that bends and strains during a sit-up.

“There are only so many bends or a ‘fatigue life’,” in your spinal disks,” says Stuart M. McGill, a professor of spine biomechanics at the University of Waterloo. Inside each disk is a mucus-like nucleus, he says, and “if you keep flexing your spine and bending the disk over and over again, that nucleus slowly breaches the layers and causes a disk bulge, or a disk herniation.” A herniated disk won’t show through your swimsuit, but it’s no fun, and can cause persistent back and leg pain, weakness, and tingling.
Sosyal ağlarda paylaş

neden çok ağır şeyleri kafanın tepesine kaldırman lazım onu da anlamıyorum. göğüs seviyesine kaldırıp bir süre orda tutma, taşıma hareketi gibi veya omuz seviyesinde tutup kaldırma indirme yapma bunun dışında tırmanma vs gibi doğal hareketler yapma daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

amirler full cardio kasıyorum ben bir aydır da yüzmesiyle vs. artık l-carnitine kullanmaya başlayayım diyorum.

Kapsül mü daha makbuldür yoksa tüptekiler mi? Fazla kullanılmadığı sürece yan etkisi yok deniyor ama içip bayılan arkadaş tanıyorum. Kaç tane hocaya vs. sorduysam bir şey olmaz diyor.

Kapsüller daha hesaplı gibi ama tüpler daha güvenilir geldi. Multipower'lardan alacağım birde, hangisinden alayım.

THX KİB BYE
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bence en mantıklısı M.Ö 3000 yılında yaşan bir mağra adamının yapması gereken tarzdan şeyleri yapmak sdf mesela yukardaki mesajlardaki linklerde verilen şeylere baktım stir the pot gibi bi egzersiz var mekik yerine, o ne ak?

bu sebeplen bana interval running oldukça mantıklı bir egzersiz gibi geliyor. avlanan bir insanın mesela kullanacağı tarzdan bir tempoya sahip. mekik falan biraz garip hareketler aslında. sürekli tekrar edilen bir hareket yapıyorsan vücudun doğasına uygun olması mantıklı. vücudun doğasına neyin uygun olduğu da büyük ölçüde vücudun vahşi hayatta neler yapması gerektiği ile şekilleniyor uzun zaman süreçlerinde.

M.Ö 3000 yılındaki adam mekik de çekmiyodu dediğin gibi. stir the pot en azından McGill in savunduğu gibi. omurgaya dinamik yük vermiyor ve merkez bölgesinin asıl özelliği olan omurgayı hareketsiz tutma şeklinde çalıştırıyor.

ha bir de insanların eskiden steady state kardiyo şeklinde de avlandığına dair bir şey okumuştum. eve gidince adını yazarım. geyiği 1 saat kovalayıp terden geberterek nefes nefese bırakarak yakalıyor sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...