Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Satılık muhabbet kuşu yavrusu 4 adet kendi üretimim


mytheron

Öne çıkan mesajlar




Kendi çiftlerimden aldığım birbirinden tatlı bu yavruları evdeki cümbüşden dolayı ilgilenemeyeceğim,32-35 günlükler daha,tam alıştırma zamanları,eğitimi kolay evresindeler.
2 li resimdeki sarı ve mavi olan yeme düştü ayrı kafesteler,diğer beyaz ve mavi ise 1-2 güne yeme düşer dışarı çıkmak için sabırsızlanıyorlar yuvanın kapısında,onlarıda ayırıcam 1-2 güne kadar olduklarında.
İstanbul içi elden teslimat yapabilirim.Esenler bölgesindeyim yakın mesafelere bizzat arabamla gelip teslim edebilirim.
Bu pambuk yavrular kaçırılmayacak kadar güzeller arkadarşlar,müsait olsa hiçbirini elden çıkarmayı düşünmüyordum açıkcası.
Herneyse.

Danesi 50tl

Umarım zaman geçirmeden sahiplerini bulurlar.

555 8763934-Mustafa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben özendim şimdi fotoğrafları görünce bu kuşlara bakmaya ya ama

masrafı nedir aylık bunların
çok gürültü çıkartırlar mı
düzensiz yemek ile dumandan falan rahatsız olurlar mı
yani öğrenci evinde olcak iş mi hiç?

sarısına aşık oldum sanırım :]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yem kırmayı öğrenmeden alınması biraz riskli aslında ölebiliyor. alttaki 2 resimdeki yakında atlar yuvalarından onlarda tam içim rahat verebilicem.
hep bembeyaz kuş istemişimdir aslında,kuşculara haber salıp ellerine düşerse hemen arayın demişimdir,süt beyaz 1 senedir haber yok,bunlardan nasip oldu ama ondada ilgi veremeyeceğim şuanda,bembeyaz yav,leke yok hayvanda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi masraf yönünden masrafı yok.Sizden istedikleri sadece kocaman bir İLGİ!
Yem ucuz,su ucuz,arada yumurta haşlaması verirsin,elma armut,üzüm,maydanoz,dere otu,kıvırcık(pek önermiyorum ishal yapıyor)
,verceksenizde iyice kurutup verin yıkadıktan sonra,bu tür şeyler.Masrafı yok dediğim gibi sadece ilgi.Anlıyor hayvanlar çünkü sevenide sevmeyenide.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel yavrular maşallah.

yav, biraz cesaretlendirim seni. Bakması çok kolay. Haftada 1 vitamin ve 1-2 kere de o yumurtalı havuçlu mamadan yapıp vericen, günde 2 kere yemliğine üfleyip suyunu değiştircen. Bu kadar.
Ama evde çok duramıyorsan, ilgilenemem diyorsan bu yavrulardan aldığının yanına karşı cinsini de al başka bir yerden (kardeş olmamaları burdaki amaç) Çünkü ilgilenmediğin zaman asabi oluyorlar, strese giriyolar falan filan.
Masrafı da ayda 20 30 lira olur en fazla. kafes-aksesuar dışında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet ırka göre fiyatlar,jumbolar filan daha pahalı,bir çift jumbo var fakat henüz yavru alamadık bekliyorum onlardanda.
Bu yavruların babası yanlış bilmiyorsam albino,anası bilmiyorum ama 2 mavi aynı anası,sarı olan babasının tıpkısının aynısı,beyazda kendi başına bir güzel,sanırım o da albinoya çekmiş,babasının ırkına benziyor çünkü.Irk filan okadar bilmiyorumda seviyorum sadece hayvanları,hatta 4 yaşında tek bir muhabbetim var geceleri yorgan altına koyup yatarım hala o derece alışkın.
Eve alışma konusuda pencere cama sineklik takarsın,yoksa kolay değil evden kaçmaması,imkansız değil ama riskli.
Kuşçular şuanda yerlileri 45tl den satıyor,o da nasıl beslendiği önemli,ilk mesajda anlattığım şekilde besleyip satan kuşçu varmıdır orası muamma bence.Vel hasıl gecikmeden almak isteyenler olursa alıştırmak için dediğim gibi İst esenler yakınlarında olanlara kendim getiricem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jumbolardan bahsediyorsun sen,var bende jumbo kırması fakat henüz tık yok dediğim gibi,değiştirebilirim belki safkan jumbolarla.Onların yavrusu 100tl+ civarında güzelliğine göre
erdalz said:

ırkları ne? ben 8 yıldan fazla besledim, ufak papağan kadardı nerdeyse ve kaliteli ırk olduundan devamlı elde takılıyodu çok zekiydi kendisi:(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mytheron said:


Yem ucuz,su ucuz,arada yumurta haşlaması verirsin,elma armut,üzüm,maydanoz,dere otu,kıvırcık(pek önermiyorum ishal yapıyor)


Aman abi aman, seytan doldurur.

ufak kuslar icin muazzam tehlikeli bu 3 u. Uzumun kabugu, maydonoz falan bu ufakliklarda bogulmaya sebep verebilecek seyler. Su ana kadar olmadiysa buyuk sans. Uzumu soyup vermek, digerlerini ise vermemek lazim kesinlikle.

Cok guzel yavrular, beyaz kanatli mavi erkek sanirim, baya yaramaz bakiyor. 40 gunluk civari tam muazzam alistirma zamani.

Bir an once guzel yuvalar bulurlar ins.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

NolaxThensbane said:

muhabbet kuşu için 50 bayaaa fazla değil mi?

Birde birşey soracam bunları eve nasıl alıştırabiliriz. Yani sürekli salık halde iken kapı pencere açtıgımızda kaçmamasından bahsediyorum.


alışmaz öyle gider...


Benim ufaklik montunun ustune konup caktirmadan senle birlikte evden cikiyor. Farkedip bir de geri donuyorsun.

Kacmaya yeltendigini gormedim su ana dek.

Arada sirada oyuncak pesinde sacma ufak yerlere girip saklandigi oluyor bi tek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...