reampage Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Abi olimpiyatlarda matemtiksel olarak ispatlayabileceğin güç farklı var ama SC2 de bunu sadece istatistiki olarak söylersin. Mesela Hafu var WOW MLGlerinde birinci oldu o kadar erkek rakibi karşısında bloodline champions mlg birinciliği var yine. Gaming history: World of Warcraft 1st - MLG Orlando 2008 1st - MLG Dallas 2008 1st - NA Blizzard Regionals 2008 3rd - Blizzcon 2008 Bloodline Champions 1st - Dreamhack Summer 2011 Kadın olan birisini hormon tedavisi felan gören birisi bu transgender ise halen erkek beyni var diye kategori dışı etmek doğru değil bence. Bunun doğru birşey olmadığını savunmak bir bakıma ERKEK > KADIN gibi gözükmete bence tamamen kadınların toplumda ki rollerinin gün geçtikçe değişmesiyle eninde sonunda dengelenicek bir geçici eşitsizlik. KADIN = ERKEK kabul edip TRANSGENDER = KADIN = ERKEK zihinsel yönden hiç olmaz ise kabul edip. günümüzde sempati göstergesi olarak gözükse bile bence ilersi için kadının işlevsilliği üzerinde ki tabuları yıkmak için gereken önemli adımlardır. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Flameoffear said: Benim bildiğim olimpiyatlarda binicilik de kadın erkek ayırdımı yok. Bu tip e-sporlarda da olmasını saçma görüyorum. Sıkıntı ordan çıkıyor sanki. yahu güzel kardeşim kadın erkek ayırımı olsun demiyoruz zaten. hiç birşeyi okumuyosunuz ki. şimdi en iyi erkek oyuncu yada en iyi kadın oyuncu ödülü olamyacak mı? oscarda bile yokmu bu meret? bizde diyoruzki scarlett'in en iyi kadın oyuncu ödülü alması kadın oyuncular arasında haksız rekabet yaratan bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 komik bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 oyumanın dediği sey scarlettin iyui oyuncu yada en iyi oyuncu olması deil en iyi kadın oyuncu olması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 best female gamer vs gibi şeylerin olmasının sebebi sonuçta güzide kadın milletini oyun oynamaya teşvik etmek, kadınların oyun oynarken fizyolojik mental fiziksel vs bir dezavantaj sahibi olmaları değil. o nedenle tartışma inanılmaz gereksiz bir çizgide devam ediyor kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 oymanın konudaki her postu copy paste gibi zaten. dediği anlaşılmasına rağmen tekrar ediyor falan komikli. siyahi örneği veren oldu, atletle karşılaştıran, satranç istatistiği vs veren oldu ama sadece oymanın fikirler süper ötesi ikna edici olabildi. "penisi var hmmhs, erkek, o zaman kadın oyuncu ödülü almamalı." dahice olduğunu söylemiş miydim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Baggio said: Her cins her konuda her şeyi aynı yapıyor olsa zaten tek cinsimiz olurdu, polenle falan ürerdik. İstisnalar da tabii ki olacaktır. Bunda bu kadar alınacak bir konu yok bence, yani kimse "erkek liginin en kötü adamını koy kadın ligini dağıtır" demiyor zaten. Sadece haksız rekabet olma ihtimali çok yüksek. Konunun ana fikri tam bu noktada aslında. Kadın ve erkek aynı değil (farklı) deyince yanlış anlaşılıyor, eşit değilmiş gibi anlıyor bazı arkadaşlar; sonrasında bizim de eşitsizliği savunduğumuzu düşünüyor. Biraz anlamaya çaba gösterirseniz; aynı olmamakla eşit olmamak farklı şeylerdir. Hayatı güzel yapan da aslında kadın ile erkek arasındaki bu farklılıktır. Bu farklılık eşit muameleye (haklara) engel değildir, kadın ve erkeğe eşit haklar verilmelidir, her insan evladı da bunu destekler zaten. Ama kalkıp kadın ve erkek eşit derseniz veya farklılığın sadece kuvvet/kas/dayanıklılık vb. fiziksel yönlerden ibaret olduğunu söylerseniz daha hayatı anlayamadığınızı, tanıyamadığınızı belli etmiş olursunuz sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Akito said: oymanın konudaki her postu copy paste gibi zaten. dediği anlaşılmasına rağmen tekrar ediyor falan komikli. siyahi örneği veren oldu, atletle karşılaştıran, satranç istatistiği vs veren oldu ama sadece oymanın fikirler süper ötesi ikna edici olabildi. "penisi var hmmhs, erkek, o zaman kadın oyuncu ödülü almamalı." dahice olduğunu söylemiş miydim ? yok hayır tersten bak pussy'si yok o yüzden almamalı. senin anlayacağın şekilde söliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Oymanq said: Flameoffear said: Benim bildiğim olimpiyatlarda binicilik de kadın erkek ayırdımı yok. Bu tip e-sporlarda da olmasını saçma görüyorum. Sıkıntı ordan çıkıyor sanki. yahu güzel kardeşim kadın erkek ayırımı olsun demiyoruz zaten. hiç birşeyi okumuyosunuz ki. şimdi en iyi erkek oyuncu yada en iyi kadın oyuncu ödülü olamyacak mı? oscarda bile yokmu bu meret? bizde diyoruzki scarlett'in en iyi kadın oyuncu ödülü alması kadın oyuncular arasında haksız rekabet yaratan bir durum. Eee ben de sana olsun olmasın demişsin mi diyorum? Ortada olimpiyat gibi bir örnek var diyorum. Ve evet kadın erkek farkının önemli olmadığı bir oyunda kadın ya da erkek kategorisi olması anlamsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 abi yok demek istediğim çoğunluk neden böyle düşündüğünü, bunun neye dayandığını vs söyledi ki olması gereken şey bu yalnız sen bi düşüncede ısrar edip durdun. ilk yorumun da bu hatta ve bu çizgiden de çıkmamışsın Oymanq said: BonePART said: abi o zaman sk.mc de kafasına bi peruk giysin bende kızım desin olcak mı? aynen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 şimdi bazı işler vardır, asırlardır gelen deneyimden ötürü ortalama erkekler daha iyi yaparlar o işi, bazı işler vardır ortalama bir kadın daha iyi yapar, ama bazı erkekler vardır o işi ortalama bir kadından daha iyi yapabilirler, keza bazı kadınlarda aynı şekilde, ama bu demek değildir ki her kadın ve her erkek her işi yapabilir, buna anne babanın genetik bilgisi etki edeceği gibi, yetiştirilme tarzı da etki edebilir... hem ayrıca sc de kadın erkek ayrımı ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Feamer said: hem ayrıca sc de kadın erkek ayrımı ne demek? Strateji konusunda dar alanda konuşmayalım diye (örnek sayısı, tarihinin kısa oluşu vb. sebeplerden) sc yerine satrançı örnek vermiştim, aynı örnekten devam edersek; Dünya satranç şampiyonasına kadın/erkek herkes başvurabiliyor ve eşit şartlarda mücadele ediyorlar, ancak buna rağmen dünya satranç federasyonu "kadınlar dünya şampiyonası" diye ayrı bir turnuva da düzenliyor ve bu turnuvaya erkeklerin katılması yasak. Neden acaba? Zaten eşit şartlarda mücadele edilen bir dünya şampiyonası varken neden kadınlar için ayrı şampiyona yapılıyor? Aynı şey sc içinde geçerli aslında, kadın oyuncular için aralarda turnuva düzenleniyor ve bu turnuvalara erkekler alınmıyor. örn. http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=284077 Bu durumun sadece kadınlar olsun izleyici çeksin mantığı ile yapıldığını zannediyorsanız mantığınızın daha çok gelişmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 az sayıda bulunan kadın oyuncuların satranca teşviki için. aya ilk insanlı araç gönderildiğinde aya lazer koyacaklarını düşünenlerden misiniz ? ÇİYUUVVV DİYE ERİTİRLERRRRR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Kusura bakma da satrancı yeni bir oyun olarak görüp, ilginin artması için yapılıyor demek abes, cehalet vb. Yüzyıllardır oynanan bir oyundan bahsediyoruz. Burada anlaşılamayan kadınların satranç oynayamadığı değil herhalde? bunu söyleyen yok. Grandmaster seviyesinde kadın oyuncular var zaten ama toplamda baktığında en iyi kadınlar en iyi erkekler kadar hiç bir zaman oynayamamış bu oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 doubtful haksızsın ve sana laflar hazırladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 onu diyorum zaten ortalama bir kadının ortalama bir erkekten daha iyi savaş/str. oynuyor/kuruyor olduğu iddia ediyor olmak saçma, bu yüzden meraklı kadın oyuculara yönelik yarışma yapıyor olmaları ne kadar mantıklı olduklarının göstergesi. öte yandan bir kadının herhangi bir erkek kadar veya daha iyi sc veya benzeri bir işi yapamayacağını iddia etmekte de aynı şekilde mantıksız bir eylem olur, fikrindeyim. zira ortada kadınla erkeği fizyolojik olarak birbirinden ayıran özelliklerini kullanmasını gerektiren bir durum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Flameoffear said: Eee ben de sana olsun olmasın demişsin mi diyorum? Ortada olimpiyat gibi bir örnek var diyorum. Ve evet kadın erkek farkının önemli olmadığı bir oyunda kadın ya da erkek kategorisi olması anlamsız. Evet bence de anlamsız. Ama kadın erkek aynı yarışmada yarışılan bir oyunda best female gamer diye bir ödül çıkarıp bunu erkeğe veriyosan daha da anlamsız^^ Küfür gibi resmen, kadınlara özel ödül çıkardık onu bile almayı beceremediniz lan der gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Feamer said: onu diyorum zaten ortalama bir kadının ortalama bir erkekten daha iyi savaş/str. oynuyor/kuruyor olduğu iddia ediyor olmak saçma, bu yüzden meraklı kadın oyuculara yönelik yarışma yapıyor olmaları ne kadar mantıklı olduklarının göstergesi. öte yandan bir kadının herhangi bir erkek kadar veya daha iyi sc veya benzeri bir işi yapamayacağını iddia etmekte de aynı şekilde mantıksız bir eylem olur, fikrindeyim. zira ortada kadınla erkeği fizyolojik olarak birbirinden ayıran özelliklerini kullanmasını gerektiren bir durum yok. Kadınlarla erkeklerin farklılığı sadece kas oranları ve hormonlar değil, beyin yapıları da farklı. Erkek beyninde sol lob dominantken kadın beyninde ara bölge dominant. White matter/gray matter oranları filan farklı, sinir yapılanmaları farklı. Bayağı fazla şey vardı da hepsini tam hatırlamıyorum şimdi. Ama sol lobun sayısal düşünce sistemini yönettiğini biliyoruz mesela, sol lobun dominant olması strateji konusunda gayet büyük farklar yaratabilir. (Tersi de olabilir veya etki etmeyebilir de, ama strateji ile analitik düşüncenin paralel gittiğini göz önüne alırsak erkeklerin bu konuda da biyolojik olarak avantajlı olduklarını varsaymak hatalı bir yaklaşım olmaz bence) Bu saydıklarım kadınlar salak/erkekler zeki demek değil tabii, mesela IQ testlerinde de ortaya koyulmuş bir ayrım, cinsiyetler arası fark pek yok bildiğim kadarıyla -hatta ne kadar doğrudur bilmiyorum da tespit edilmiş en yüksek IQ skorları kadınlara ait diye duymuştum ama pek araştırmadım-. Bunlar sadece beyin yapılarının farklı olduğu ve düşünce sistemlerinin farklı çalıştığı şeklinde. Tabii bu turnuvaların kadın/erkek şeklinde ayrılmasını gerektirmiyo ama kadınlar için bir ödül çıkarılıyosa bütün bunların da hesaba katılması gerekli bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 str/oyun gibi olaylar salt zekadan ziyade bilgi ve algı gibi unsurları da bünyesinde bulundurur, süper zeki bir insanın sc gibi bir oyunu önceki hayatında alakasız olsa bile anlayıp uzmanlaşabileceği farz edebiliriz, zira nerede ne yapacağını bir kere çözdükten sonra devamlı olarak onu yaparak sc gibi bir oyunda başarılı olabilir. ama str.taktik veya savaşın kendisi ezber üzerine dönen bir olgu değil, önemli olan rakibin de senin kadar iyi iken ne yapabileceğini anlık olarak ve önceden tasarlamış olman, büyük resimi görüp, onu algılaman bunun salt zeka ve iq testi puanı ile alakalı olduğunu zannetmiyorum, en azından hesap makinesi zekası ile savaş kazanan lider ben hatırlamıyorum, ama oyunlar hele sc gibi olanlar fazla mekanik ilerliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyourmind Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Huun konunun suyu çıktı bence topici kapa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Feamer yazdıkların ile ilk defa strateji konusunda kendisi ile bu kadar çelişkiye düşen bir yorum okumuş oldum, teşekkür ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 haberin kendisi zaten komik. en iyi bilmem ne kadın diye ödül düzenliyorsun, kendini kadın hisseden erkeğe ödülü veriyorsun. burada, bunun komikliğini görüp dile getiren birisinin en iyi bilmem ne erkek turnuvasında bir travestinin ödül almasına itiraz edeceğini sanmıyorum. ben şahsen itiraz etmezdim, erkeklerin arasında kendini kadın hisseden bir erkeğin ödül alması mantıklı birşey. elalemin çüküne, kukusuna bu kadar takılmayın demem de bundandı zaten. mantıklı ve mantıksız ayrımını çok es geçtik bu başlıkta ondan oldu hep. her neyse, benim asıl merak ettiğim doubtful'un içine ne kaçtı? cin mi, şeytan mı? adam ne sert döndü geri ya :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 2 günlük süreçte erkeklik hormonu ile zeka arasındaki (bilimsel) ilişkiye yakından göz atıyorum. Bu konuda ulaştıklarımı yazmadan önce şundan bahsetmek istiyorum; konumuz gerçek zamanlı strateji olduğundan doğal olarak kadınların stratejiye olan yatkınlığı gibi bir konu üzerinde duruyoruz, bu konuda veriler kadınların erkeklere göre daha farklı (daha az yatkın, daha eksik vb.) olduğunu gösterse de tek başına strateji tümden zekanın bir göstergesi sayılmayacağı için "stratejide gerideler diye kadınlara geri zekalı mı diyorsun" diyen arkadaşlara mesajım şu: bi' tarafınızdan element uydurmayın. Konuya gelirsek; Genel olarak IQ testleri kadın ile erkek arasında ciddi bir zeka farkının olmadığını ortaya koymuş durumda, ancak; özellikle erkekteki kadınlık hormonunun arttığı veya azaldığı durumları, veya aynı durumun kadın için etkilerini incelediğimizde; - Kadında erkeklik hormonunun yüksek olduğu durumlarda (örn. KAH Konjenital Adrenal Hiperplazi hastalığı), bu kadınların spatial** yeteneğinin normal kadınlara göre çok ciddi oranda yüksek olduğu görülmüş zeka testlerinde - Erkeklerde kadın hormonunun azaldığı durumlarda ise geometrik zekanın normal erkeklere oranla geride kaldığı görülmüş. ** Spatial yetenek: uzaysal, mekansal, uzamsal zeka yeteneği. Fiziksel alanları, şekilleri ve formları anlamamızı ve çözümlememizi sağlar. Buradan netice ile; farklı zeka yeteneği kullanımı gerektiren bazı konulara kadınlar daha yatkın olacak iken, erkeklerin daha farklı konularda (strateji gibi ;) ) yatkınlığının olacağı muhakkaktır. Kadın ve erkek fiziksel yönü haricinde eşittir diyen veya stratejide kadın ile erkek farketmez diyen arkadaşlara bilimsel kapak olsun bu da :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 hafataya ameliyata giriyormuş ödül almasını çekemeyenler mutlu olmuşlardır umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 doubtful said: - Erkeklerde kadın hormonunun azaldığı durumlarda ise geometrik zekanın normal erkeklere oranla geride kaldığı görülmüş. Şu durumda travestiler daha mı zeki normal erkeklerden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar